День Українського козацтва

Сьогодні день Українського козацтва. Хочеться від щирого серця привітати усіх козаків з цим світлим днем: Покрови Пресвятої Богородиці, що відзначається щорічно 14 жовтня.

Ідея козацтва щільно переплелася з історією українського народу. І сьогодні козак - це не той, хто одягнений у шаровари. Козак, це перш за все, воїн за духом, але воюватиме він тільки за одну річ - свободу. То ж нехай прагнення волі та незалежності і надалі буде неодмінною рисою українських козаків.

Зі святом Вас, Слава Україні!

Отсутствие воспитание и грубое обращение - это карма украинцев?

  • 07.10.08, 16:53
Отсутствие воспитание и грубое обращение - это карма украинцев?
Отсутствие уважения к окружающим и хамство - украинская национальная особенность!

Пі.Сі. В нас тут на і.юа зустрічається багато вихованих і вічливих людей, тому ми є небезнадійні, а карма в нас інша...автор терпень http://blog.i.ua/user/448937/168671/

55%, 6 голосів

45%, 5 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Мазепа

В анафемах Мазепі, які у нас проголошувалися до останнього часу, неодмінно звучало звинувачення його в зраді українського народу, в тому що він хотів «запродати Україну шведським і польським феодалам». Але при цьому не тільки в публіцистичних декламаціях, а й у «солідних» академічних виданнях не наводиться текст угоди Мазепи з Карла 12 і польським королем Станіславом Лєщинським, чого вимагає елементарна наукова етика. А в цій угоді державно-політичний статус України був визначений так:
«Україна з двох сторін Дніпра з Військом Запорозьким і народом малоросійським має бути вічними часами вільною від усякого чужого володіння. Союзні держави ні під претекстом визволення її, чи опіки над нею, чи під яким іншим не мають претендувати на абсолютну владу над Україною й Військом Запорозьким, ані не мають права брати з неї
яких – небудь доходів чи податків…Цільність границь її, непорушність вольностей, законів, прав і привілеїв її свято мають заховувати, аби Україна вічними часами тішилася своїми правами і вольностями без всякого ущербу».

Мазепа неоднозначка особистість - авантюрист і тішитися немає чим.

Хто вони?

  • 02.10.08, 21:14
"Ми навчили їх говорити, писати, молитись. Заснували їм міста. Ми дали їм найкращих вчених і мислителів, наповнили собою їхні болота. Вони більше тисячоліття черпали нашу мудрість, наші звичаї, але так і залишились дикунами. Більше того: тепер вони беруться вчити нас."

72%, 13 голосів

28%, 5 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Москаль

  • 02.10.08, 21:04
Отак подивишся здаля

На москаля,

І ніби справді він – людина.

Іде собі, мов сиротина,

Очима – блим, губами – плям,

І десь трапляється хвилина –

Його буває навіть жаль.

А ближче підійдеш – МОСКАЛЬ

Кому на Україні житии добре / Ян Таксюр. – К.: Амадей, 2004. – 112 с.


68%, 15 голосів

32%, 7 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Істина

  • 02.10.08, 20:54
Як ліки не завжди приємні, так і істина буває сувора.
Г.Сковорода

***

  • 02.10.08, 20:44
Надмiрність породжує пересиченість, пересиченiсть – нудьгу, нудьга ж – душевний смуток, а хто хворіє на це, того не можна назвати здоровим.
Г.Сковорода

Вражає...(с)

Береться карта і всі столиці з'єднуються лінією
якщо сполучати лише найближчі між собою
тоді видно що всі столиці
вишиковуються в єдині кола
довкола менших кілець утворюються більші
і так всі столиці всіх держав світу

якщо передбачити, що всі підручники історії в світі потдельниє
то ці круги в кругах із столиць показують правду
це означає що всі столиці створені в єдиному процесі
освоєння дикого світу першою державою
три внутрішні круги обкреслюють територію слов'ян
всі останні столиці світу ліпляться довкола слов'ян кругами
це означає що лише слов'яни створили цивілізацію,
а древнього Китаю або Греції не було - їх придумали недавно,
не було так само древніх євреїв - біблія - повністю брехня

http://ogin.mybb3.net/

Земля і нація

Козацьке самоврядування на землях Запорожських Вольностей базувалося на звичаєвому праві Середньовічної Руси, в основі якого закладена не приватна, а загально-громадська власність на землю. "У придніпровських козаків в основі економічного устрою лежала ідея володіння, а не право власності на землю як головне джерело багатства. Землею володіло військо, але й саме Військо Запорожське як юридична особа не було приватним власником, бо тодішня військова власність вважалась тотожною сучасній державній власності" (УФ с.90). Відхилення від засад істинної демократії, що супроводжувалось приниженням національної гідності і гнобленням українського народу, суворо каралось запорожцями, які уособлювали українську націю і були носіями національних ознак, особливостей побуту й культури. Достатньо згадати численні повстання українського народу під проводом козацтва в часи панування Речі Посполитої на Україні-Русі, зорганізовані козацькими гетьманами: Наливайко (1596), Сулима (1635), Павлюк (1637), Остряниця (1638), Трясила (1630), Хмельницький (1648-1654) та інші. Показово, що в разі відсторонення отамана-гетьмана від священного козацького обов’язку – захисту національних інтересів українського народу, козаки організовувались самостійно, як було в часи узурпації гетьманської влади новоспеченим магнатом Калнишевським, на противагу якому набув широкого розгону гайдамацький рух. "Тяжке життя спричинило цілий ряд повстань народу України у 1734, 1750, 1764 роках і, нарешті, у 1768 році викликало «Уманську різню» (Коліївщину). Саме ці селянські повстання на Правобережній Україні і називаються в історії гайдамаччиною… До економічної причини повстання додалася релігійна, що надала йому характеру страшної жорстокості з боку православного населення до панів-католиків та їхніх постійних поплічників у пригнобленні народу – жидів"

УКРАЇНСЬКА ЗЕМЛЯ (до думки Огіна)

Національне питання і земельні відносини пов’язані між собою нероздільно. Якщо хтось береться розглядати ці питання відокремлено одне від одного, треба розуміти приховане лукавство у такому досліджені, незважаючи на звання чи національність дослідника.
В науковому світі накопичилося стільки брехні в багатотомних виданнях, що її важко уявити, не те щоб виправити. До того ж, наукова брехня множиться, бо за неї добре платять. Тому й досі не перевелися запроданці, що здатні за відповідну платню ганьбити свій народ і перекручувати історичні факти на догоду чужинській ідеології. Крім того, правдиву інформацію неможливо оприлюднити, бо вона викриває запроданців, котрі перебувають на високих керівних посадах завдяки своїй продажності; тож вони нізащо не допустять викривальної інформації в мас-медіа.
Не останнє значення має внутрішня державна політика чинної влади. Припустімо, що президент, красуючись перед народом пишномовними тирадами про любов до батьківщини, наміриться продати всю землю України без залишку іноземним і місцевим олігархам. Відтак, президентське оточення починає організовувати «громадську думку» про необхідність узаконення «Ринку Землі», а науковці-запроданці обгрунтовують цю думку «науковими» висновками. Цю тему розвиває вітчизняне мас-медіа, і невдовзі сумісними стараннями пристосованців (урядовців, науковців і засобів масової інформації) українська земля постає простим собі товаром, як горілка в крамниці, котру може купити кожен, кому заманеться. В подібній широкомасштабній агітаційній компанії навряд чи будуть почуті поодинокі голоси патріотів, котрі наважаться сказати, що український народ нікому не давав право продавати всенародну власність, яка є неоціненним багатством і забезпечує добробут усього українського народу.
Історія свідчить: ніхто не може привласнити те, що належить народу; бо рано чи пізно народне правосуддя винесе вирок кожному, хто заради власного збагачення заповзявся обікрасти увесь народ. До того ж, по великому рахунку питання не в тому, щоби продавати чи не продавати українську землю; питання в тому – що буде потім? Що буде з українським народом після того, як землю продадуть?!..
Існує достатньо доказів, що виправдовують продаж землі приватному власнику, аналогічно тому як існує достатньо доказів, що засуджують подібну акцію. Не варто аналізувати усі «за» і «проти», бо попускається з уваги найголовне: психологія людини, яка почувається господарем на землях своєї держави, докорінно відрізняється від психології батрака. Саме тому українське селянство завжди уособлювало українську націю, і саме тому городяни завжди були більш схильні до асиміляції; а щодо пролетаріату, то він ніколи не мав під собою національного підгрунтя на Україні. Не кажучи вже про держслужбовців та урядовців, які не мали й не мають ні національної ознаки, ні патріотичних поривань.
"Відомий індолог С.Ф.Ольденбург виділяв у ролі фундуючих засад індійської культури привнесені індоаріями з теренів України-Руси сільську общину як головний спосіб життєдіяльності... Саме завдяки общині села була збережена культура для наступних поколінь. Адже сільська община вистояла під час усіх іноземних навал і сьогодні залишається домінуючою формою суспільної життєдіяльності" (ІСК с.130).
Знищення українського селянства – це знищення української нації. Саме тому шовіністичний російський уряд вчинив на Україні голодомор 1932-1933 року, що забрав до 8 млн. жертв (ІУ с.268), тобто чверть української нації. Причому цей голодомор був наймасштабніший, але не єдиний. Україна зазнала три голодомори: 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 років, що призвели до загибелі близько 21 мільйона українців, тобто половини української нації. Сучасна українська влада розголошує лише трагічні події 1932-1933 року, заробляючи собі політичні дивіденди, лукаво замовчуючи той факт, що за часи Незалежності України кучмівська влада спричинила вимирання українців у ще більших розмірах. Мало того, сучасна влада намагається вчинити нову акцію знищення українського селянства шляхом запровадження продажу землі приватним особам, котрі обікрали український народ за часи Незалежності і нажили неймовірні статки, штовхаючи українців на межу вимирання.
Щоби уберегти українську націю, треба уберегти українське селянство, а для цього треба уберегти землю України від продажу. Інакше незліченна орда шахраїв усіх мастей і віросповідань нагріватиме руки на купівлі-продажу. Не виключно, що нинішні депутати та урядовці – якраз і є тими потенційними шахраями, що наживатимуться на продажу землі. Причому, немає навіть мови про те, що головною умовою продажу землі повинен бути докладний звіт покупця не лише про свої статки, але й про те, яким чином була зароблена кожна копійка. Лише за цієї умови вдасться убезпечитись від скупки землі олігархами, себто злодіями при владі.
Захист національних інтересів України при запроваджені будь-яких законів про Землю можливий за умови відсторонення від влади представників національних меншин, що складають дві третини сучасної влади в Україні. Бо національні інтереси українця – це вболівання за інтереси України як етнічної Батьківщини; але для нацменшин це означає зовсім інше – це вболівання за інтереси своєї етнічної батьківщини, заради чого вони без докору сумління обкрадають усіх українців без винятку. Таким чином, передумова захисту національних інтересів України полягає у тому, щоби етнічні українці складали більшість в усіх владних структурах і обіймали керівні посади на усіх щаблях державної влади в українському суспільстві. Відтак, доки жиди, росіяни й усі інші представники нацменшин посідають більшість у Верховній Раді та усіх Державних установах ні про який «Ринок Української Землі» не може бути й мови.
Не забуваймо, що 16-річне цілеспрямоване знищення українського села привело до повального занепаду сільське господарство України. Не підлягає сумніву, що обікрадені до нитки селяни, ледь животіючи у чорних злиднях, з відчаю згодяться продати землю за безцінь. Саме цього й очікують вгодовані урядовці після запровадження так званого «Ринку Землі». Проти цієї антинаціональної акції має повстати українська громадськість й усі свідомі громадяни України.
Ні за яких обставин не можна допустити запровадження «Ринку Землі», мова може йти лише про оренду. До того ж, щоби убезпечити загальнонаціональне багатство і не розвіяли в пил і порох українську землю «стараннями» непутящих горе-орендаторів, потрібно затвердити обов’язкові умови конкурсу-оренди, зокрема українське громадянство в третьому поколінні, наявність досвіду роботи на землі не менше 5 років (з огляду на 4-річний цикл урожайності української землі). Крім того, до участі у конкурсі-оренді (тим паче купівлі) землі ні за яких обставин не слід допускати держслужбовців, насамперед місцевого врядування – обласні й районні адміністрації.
Варто нагадати, що український народ здавен був вільним народом і почувався господарем на своїй землі. Лише з приходом жидівської релігії (християнства) розповсюдились лукаві погляди на землю як приватну власність. Цей процес набув широкого розмаху за часів царату, коли усі приспішники царського двору викраювали для себе земельні наділи у повну й безстрокову власність. Отак і сучасні нувориші при антинародній владі роздирають Україну на шматки, намагаючись загарбати якнайбільше та забудувати маєтками свої земельні наділи. Поза сумнівом, вони розуміють, що тільки-но до влади доступиться український народ, як це проголошено в Конституції України, то усе самочинно захоплене буде конфісковано. Тому й поспішають закріпити свої володіння законодавчими актами та внести відповідні зміни до Конституції. Певна річ, україножери сподіваються володіти землею вічно, не розуміючи правічної істини, яку сповідували наші праотці: наша земля не належить нікому особисто, це ми належимо своїй землі.

Дан Берест