Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Електромагнітна індукція, глянути тверезо!

  • 22.08.22, 13:43
Сучасна топологія електромагнітної індукції мене не влаштовує, через дуже вузьке і занадто заплутане трактування цього процесу в різних школах і напрямках.

1) Електромагнітна або магнітна індукція - це створення електрорушійної сили на електричному провіднику в магнітному полі, що змінюється.
(https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_induction)

2) Електромагнітна індукція - явище виникнення електричного струму, електричного поля або електричної поляризації при зміні магнітного поля в часі або при русі матеріального середовища в магнітному полі.
(https://ua.wikipedia.org/wiki/Електромагнітна індукція)

3) Електромагнітна індукція — явище створення в просторі вихрового електричного поля змінним магнітним потоком. Одним із наслідків електромагнітної індукції є зв'язок між змінними електричним та магнітними полями в електромагнітній хвилі, інший наслідок, практично важливий для генерації електричного струму, — виникнення електрорушійної сили у проводовому контурі, магнітний потік через який змінюється. Одиниці вимірювання електромагнітної індукції - тесла (у системі СІ), гаус (у системі СГС); 1 Тл = 104 Гс.
(https://uk.wikipedia.org/wiki/Електромагнітна_індукція)

Відповідно до закону електромагнітної індукції Фарадея (в СІ):



У нас дві взаємодіючі системи – електрична і магнітна. Ці системи базуються на одиницях виміру.

Електрична система вимірювання:


Магнітна система вимірювання:



У мене виникло питання з мірою СИЛУ СТРУМУ в електричній системі вимірювання СІ (Ампер)
та з МАГНІТОРУХАЮЧОЮ МІЛОЮ в магнітній системі вимірювання СІ (Ампер).

Про всяк випадок, офіційна фізика, де Сила Ампера знаходиться там, де їй і належить, в міру напруженості магнітного поля. Максвелл свої рівняння виводив спираючись саме на ці складові:

E – напруженість електричного поля (в одиницях СІ – В/м);

D – електрична індукція (в одиницях СІ – Кл/м);

H - Напруженість магнітного поля (в одиницях СІ - А / м);

B - магнітна індукція (в одиницях СІ - Тл = Вб / м = кг - с (-2) - А (-1));


Я припустив, що вихрове магнітне поле навколо провідника під струмом включеним у замкнутий контур, і сила струму цього провідника одне і те ж явище, а саме вихрове магнітне поле. Мені надали табличку, намагаючись переконати, що електричний струм (Сила Току) це впорядкований рух електричних зарядів. Я її трохи відкоригував
 


Відразу мені почали надходити пропозиції повернути виміри на місце, і моє припущення помилкове.
Я не думаю, що треба щось виправляти. Сучасна наука відштовхується у вимірах від одиниці електричного заряду (Кулона):

1 Кулон - це кількість заряду, що пройшов через поперечний переріз провідника, при силі струму 1 А за час 1 с,

чи сила струму 1А = 1 Кулон за 1 з.

Я також пов'язую цю дію з вольтом:

За визначенням, різниця в електричному потенціалі між двома точками дорівнює 1 вольту, якщо для переміщення заряду в 1 кулон з однієї точки в іншу необхідно зробити роботу в 1 джоуль. Вольт також дорівнює електричній напрузі, яка індукує постійний струм в 1 ампер при потужності 1 ват в електричному ланцюзі.

Тепер таке:

за визначенням, зміна магнітного потоку через замкнутий контур зі швидкістю один Вебер в секунду індукує ЕРС в цьому ланцюзі, що дорівнює одному вольту.

Все це порочне коло, логічні ланцюжки, з наукою, що визначає, що Ампер - це одиниця виміру сили електричного струму як рух електрично заряджених частинок.

Як ця сама Сила Струму проявляється в реальності?

Це проявляється у дії електромагнітної індукції навколо замкнутого провідника в контур.

Той факт, що всі ортодокси погодилися розглядати це явище як рух електрично заряджених частинок, не підтверджується.

Сила струму безпосередньо пов'язана з вихровим магнітним полем навколо провідника.

Звідси ми робимо висновок, що сила струму в електричній системі та вихрове магнітне поле навколо провідника – це те саме явище, тільки в різних вимірювальних системах електричної та магнітної.

Рух електричного поля здійснюється між потенціалами по каналу провідника, точніше по поверхні провідника, а магнітне вихрове поле (сила струму) є наслідком з іншим вектором "обертання".

Вся проблема в тому, що опір провідника та навантаження є опір його кристалічних ґрат утворенню вихрового магнітного поля.

Електричне поле є поверхневим явищем металевих провідників. Ви добре знаєте, що ці поля є паразитними для електротехніки. Для захисту електроприладів використовується затікання у землю утворень електричного поля. Це заземлюючий пристрій. Електромагнітна індукція - явище ланцюга, коли існуюче електричне поле (внутрішній елемент для діелектриків) утворюється з різницею потенціалів на металевих контактах (поверхневий елемент), замкнутих у ланцюг між висновками та, на відміну від руху електричного поля (ЕРС), що виникає для рівноваги. Виникає магнітне вихрове поле "як елемент протидії". Саме цей момент записано у формулі електромагнітної індукції:

E = -B або E = -Ф = [1V = -1Wb]

1В – це величина різниці потенціалів електричного поля.

Сила, що врівноважує різницю потенціалів електричного поля, швидше за все виникає із закону Кулона https://en.wikipedia.org/wiki/Coulomb%27s_law

Електромагнітна індукція наведення ЕРС від магнітного потоку, це зворотний процес:

В = -Е або Ф = -Е

Виникає магнітне вихрове поле, по суті, не протидіє руху електричного вихрового потоку, а прискорює цей процес. Ось матеріал провідника впливає формування цього вихрового магнітного поля.

Збільшуючи опір ланцюга, вводячи навантаження споживача, ми сповільнюємо цей процес. Це власне і є електрична енергія споживчого контуру, щоб розтягнути процес врівноважування різниці потенціалів електричного поля, та використовувати магнітний вихровий потік у споживчих цілях. Якщо ми не введемо збільшення опору, то отримаємо дуже потужний процес, що врівноважує, з утворенням дуже сильного і "руйнівного" магнітного поля, який ви знаєте як "коротке замикання", тобто. наше умовне скручування мотузки призводить до її руйнування. Провідник та опір навантаження працюють як скручена мотузка. До речі, ті, хто добре розуміється на темі і знає все про скін-ефект, мене більше зрозуміють, сподіваюся.

Саме тому рух електричного поля пов'язаний з вихором. ЕРС є вихровою структурою, спіраль навколо провідника. Матеріал провідника створює перешкоду створення зустрічного вихрового магнітного поля (сили струму).

Особисто для мене є кілька питань, які до кінця ще не з'ясовані. Сила струму (вихрове магнітне поле) є обов'язковим явищем або є винятком. Відомі епізоди, коли Електричне поле передавалося безпетлевому варіанті, без вихрового магнітного поля (сили струму) по одному проводу.

З повагою, Серж Ракарський
Слава Україні!
0

Коментарі