хочу сюди!
 

Даша

38 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 20-35 років

ВО "Свобода": нові горизонти

  • 22.03.11, 10:22

Ще не так давно олігархічні "демократи" з "кольорових" мега-блоків - БЮТу та "Нашої України" - годували українців байками про "непрохідність" "Свободи". Мовляв, "Свобода" – хороші хлопці, але ви за них не голосуйте, бо ж то втрачені голоси". Іще один поширений у середовищі "демократів" (та й і регіоналів) міф, мовляв, "Свобода" — це винятково західноукраїнська партія, яка нібито не здатна здобути перемогу в інших регіонах країни.

Від часу останніх парламентських виборів, рейтинг "Свободи" зріс в 10 (!), разів, в той же час БЮТ втратив понад третину популярності, а рейтинг "Нашої України" минулого року був у межах статистичної похибки.

За результатами виборів до органів місцевого самоврядування, що відбулися у жовтні 2010 року, партія регіонів забезпечила своє керівництво в Верховній Раді Автономної Республіки Крим, та у 19-ти з 24-ох областей України. Ще у двох областях керівниками облрад стали сателіти регіоналів. Але в трьох областях головами облрад стали свободівці: це Олег ПАНЬКЕВИЧ (Львівщина), Олександр СИЧ (Івано-Франківщина), з 2009 року за результатами блискучої перемоги на дотермінових виборах, головою Тернопільської обласної ради є Олексій КАЙДА. По суті, тепер лише "Свобода" є тою силою, що може серйозно протистояти режиму Януковича. "Свобода" вже давно є загальноукраїнською партією, хоч як цього і не намагаються "не помічати" олігархічні сили...

А ТИМ ЧАСОМ, НА ПОЛІТИЧНІЙ МАПІ ЗМІНЮЮТЬСЯ КОЛЬОРИ…

Нижче подано мапу голосування за Всеукраїнське об'єднання "Свобода" на виборах до Верховної Ради 2006 року:

Для партії це була перша самостійна участь у загальноукраїнських виборах. 2007 року, на дотермінових виборах до Верховної Ради, ВО "Свобода" уже подвоїла результат. Тоді партія вперше подолала 3% виборчий бар'єр у трьох областях, а саме: Тернопільській, Івано-Франківській та Львівській. На виборах до Верховної Ради 2007 року проявилася й інша тенденція: партія здобула чимало голосів у центрі країни, зросла підтримка і на півдні та сході.

2010 року вперше участь у виборах брав націоналістичний кандидат – голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег ТЯГНИБОК. Вперше українці отримали можливість не обирати "менше зло", а підтримати свого кандидата-націоналіста. Олег Тягнибок проїхав практично всю Україну, особливу увагу звернув на південні та східні регіони України, і це дало свій результат!

Вперше в деяких областях центральної України зафіксовано результат вищий за середній по країні. Це, зокрема, Київщина, Хмельниччина (в Києві результат був вищий за середній по Україні від самого початку). Підтримка в більшості областей півдня та сходу зросла в 3 –3,5 рази.

"СВОБОДА" ЙДЕ В ЦЕНТР УКРАЇНИ…

На місцевих виборах, що відбулися 30 жовтня 2010 року, "Свобода" здобула представництво у восьми облрадах. Представництво "Свободи" було б набагато вагомішим, якби не масові фальсифікації. Подекуди у "Свободи" вкрали до половини голосів. Як, наприклад, це сталося на Київщині: за екзит-полом "Свобода" мала б отримати 7,6% голосів, а в результаті кишенькові провладні комісії оголосили зовсім інший результат: 3,48%. Звісно, екзит-пол допускає певну похибку, але коли результат відрізняється у більш ніж два (!) рази, це вкрай малоймовірно, і свідчить про масові фальсифікації. Але навіть і ці, спотворені фальсифікаціями результати, не можуть приховати того факту, що "Свобода" вже є найбільшою опозиційною партією в Україні. "Свободівці" тепер є навіть в радах Харківщини та Січеславщини (Дніпропетровщини).

Тепер на Чернігівщині "Свобода" має приблизно таку підтримку, яку чотири роки тому мала на Івано-Франківщині. А в найcхіднішій області, Луганській, зараз "Свобода" отримала результат точнісінько такий, який чотири роки тому партія мала в Києві.

…І НА СХІД!

Втім, ріст і просування "Свободи" на схід не обмежується жовтневими виборами. Так, наприклад, під час довиборів до харківської обласної ради у Кегичівському районі Харківшини кандидат від націоналістів, голова Харківської обласної організації ВО "Свобода Ігор ШВАЙКА отримав 10% голосів, і це другий результат після висуванця від партії регіонів! Показово, що псевдоопозиційні партії на кшталт "Батьківщини" чи "Нашої України" ці вибори взагалі проігнорували…

То хто там "непрохідний"?

Василь Бабич
29

Коментарі

122.03.11, 10:32

    Гість: просто_надІя

    222.03.11, 10:33

    щось воно на джинсу більше схоже

      322.03.11, 10:38

      Це солодке слово СВОБОДА!

        422.03.11, 10:44

        На схід!!!
        Приємно бачити,що на Полтавщині рейтинг більший ніж на Закарпатті та ніж у західнішому Житомирі.

          522.03.11, 10:53

          за часів правління прохвесіАналів й на сході рейтинг ще більшим буде.

            анонім

            622.03.11, 10:59

            і надалі б таку динаміку, тільки от нема гарантії, що наступні вибори будуть

              722.03.11, 11:10Відповідь на 6 від анонім

              - то буде війна!

                822.03.11, 11:17

                Я нічого не хочу сказати про Свободу поганого, просто одна ремарка - чому нічого не чути про захист своїх у справі про пам'ятник Сталіну!??? У нас міський голова Надал (Свободівець) - покрещень поки-що, не видно

                  922.03.11, 11:22

                  На жаль свободівці не поширюють свою думку про
                  життеві першочергові проблеми : ціни у ЖКГ, якість освіти та їжі,
                  закон про корупцію, про медичне обслуговування,
                  а більше про мовні та історичні питання,
                  дуже схоже на комуністів-запроданців тільки
                  у дзеркальному відображенні.
                  І цим втрачають частину потенційних прихільників.

                  Мені не відомі випадки тушок з ВО СВОБОДА

                    1022.03.11, 11:25Відповідь на 8 від Ternopol

                    На рахунок своїх - почитай на сайті. А про Надала, так щоб мер самостійно покращення збацав, потрібно проголосити незалежність міста-держави Тернопіль Я колись теж думав що місцева влада багато вирішує... На справді на місцях є держадміністрації, які виконують те, що проектують органи місцевої влади, а як виконують, це вже інше питання

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      попередня
                      наступна