хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Закляті друзі

  • 23.02.11, 08:48
Огляд новин за 22.02

Схоже, корабель дружби з Росією, у який так вірили прихильники Партії регіонів, протікає по всім швам. Власне, лише ті, хто безнадійно застряг головою у «совку», могли вірити, що Росії від України потрібна дружба народів, а не Крим і транзит газу. Таких у нас виявилося більшість, як видно з перемоги Януковича на виборах.

Причому проросійські гасла Януковича мали такий же самий односторонній характер, як нинішня невзаємна любов України до Росії. Яник, наприклад, обіцяв покращення стосунків з Москвою – але чи обіцяли це ж саме у Москві? Фіг там. Там лише чекали, коли дурнуватий зек подарує їм Крим на знак своєї полум’яної любові, а потім – мавр зробив свою справу, мавр може іти нах. Все, що отримав Янукович в обмін на подарований Росії Крим – це безкінечна вервечка візитів кремлівської шобли до України і удар вінком по кумполу.

Навіть російський газ, вартість якого, як було обіцяно, знизиться внаслідок підписання харківських статей, все дорожчає і дорожчає. Його ціна ниньки знову виросла на 12%, і вже впритул наблизилися до епічних 300 доларів за тисячу кубометрів, і це вже далеко не пільгова, а цілком європейська ціна.

Причому минулого року «Газпром» зіткнувся з проблемою падіння попиту на свій газ у Європі. Експорт до ЄС за результатами 2009 року впав на 11,5%, оскільки російський газ через високу вартість почав програвати конкуренцію газу з Норвегії, Нідерландів, Катару та інших країн.

В результаті німецькі, турецькі, італійські, французькі компанії-партнери «Газпрому» зажадали від нього зниження цін. В результаті щонайменше п’ять компаній отримали знижки, і середня ціна постачання російського газу до Європи стабілізувалася приблизно на рівні 300 доларів. Однак і це не врятували Росію від того, що Німеччина скоротила закупівлю її газу на чверть, а Франція – на половину.

Отож усі збитки, яких зазнав у Європі «Газпром», нині компенсує йому Україна, яка буде закуповувати російське «блакитне паливо» за європейськими цінами. Правда, витрати на транспортування газу до України на порядок нижчі, ніж до будь-якої іншої країни Європи. Плюс Україна сама є ексклюзивним транспортувальником російського газу, а отже має цілковите право вимагати якщо не системних пільг, то хоча б знижки. А ще ж Яник у Харкові за газ продав Росії Крим. А ціна все одно росте і росте.

І тут вже одне з двох: або виняткове глупство, або гарненька державна зрада.

Ну добре, чорт його забери, той газ. Але чому Росія паралельно дозволяє собі, всупереч «дружбі і братерству», щемити наших постачальників? Скажімо, невдовзі митом буде обкладено вагони українського виробництва. Я прекрасно розумію, навіщо це Путіну – захист вітчизняного виробника плюс відкат. І мені при цьому абсолютно пох на українських олігархів, які контролюють цей сектор промисловості.

Але чому наша любов до Росії має носити односторонній характер?

Володимир Йадороб
26

Коментарі

123.02.11, 08:54

Тамбовский волк мокселям брат.

    223.02.11, 09:03

    та нафіга нам такі друзі...

      323.02.11, 09:09

      Кремль робив ставку на іншого "лідершу нації". Але сталося, як сталося.
      Щось у них з янучарою не ліпиться. От вони і мають намір нашими руками змінити владу на свій лад !

        423.02.11, 09:24

        З такими друзями можна і без ворогів обійтися. Знаєте, в будь яких стосунках хтось цілує, а хтось підставляє щоку. В нашому випадку - ср...ку. Все логічно і прогнозовано. Прикро що не всім очевидно. Чекайте, скоро ми ще будемо постачати їм наших хлопчиків (до-речі зі святом) для врегулювання конфліктів (яких ще буде ого-го...) на Кавказі, на Далекому сході і т.д. Імперія тріщить по швам (туди їй і дорога), а ми ще не достатньо вислужились. Тож боюся - ту бі контініед.

          523.02.11, 09:34

          навіть коментувати не хочу, - добавити нема чого

            623.02.11, 10:18

            Чудова стаття. Не згоден лише з одним місцем: "у нас виявилося більшість, як видно з перемоги Януковича на виборах." 48,95 % це не абсолютна більшість. І ми повинні пам'ятати це, як би не хотілося би декому що б ми це забули, які і Сіверськдонецькі вислови.

              723.02.11, 10:34

                Гість: lkjmn

                823.02.11, 10:48

                У них до нас не любов, а "влєчєніє".

                  923.02.11, 13:25

                  Вони нас люблять... у збоченій формі

                    1023.02.11, 14:06

                    "І тут вже одне з двох: або виняткове глупство, або гарненька державна зрада" - обидва в одному флаконі.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна