хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Крути 2011

  • 01.02.11, 09:03
…У Крутах було людно, навіть попри мороз та нещадний вітер. Довгі ряди автобусів та автомобілів, вишикувані на полі по інший бік від пам’ятника полеглим героям, охороняла незвично чемна міліція. І навіть допомагала правильно припаркуватися тим, хто прибуває. Їх переважно централізовано звозили різні політичні сили.

Люди виходили з автобусів, шикувалися у колони, керівники груп роздавали прапори – і всі рушали до залізничного переїзду. Мимо проносилися електрички, машиністи сигналили колонам, пасажири махали руками, їм махали у відповідь. Молоді дівчата роздавали листівки, де величезними буквами було написано дослівно «Герої Крути». «Пля, за шо не візьмуцця – все через сраку», - сміялися люди.

Найбільше було прапорів «Свободи», керівники якої вочевидь потурбувалися, щоб на кожного з привезених прихильників було щонайменше по одному прапору. Поряд мелькали прапори «Української народної партії» Костенка, «За Україну» Кириленка, а також де-не-де – помаранчеві реліквії часів Майдану, з гербом у вигляді підкови, знаку оклику та написом «Так!».

Однак ніде не було видно прапорів «Батьківщини» чи «Фронту змін». Схоже, Юля і Арсеній дружно вирішили не світитися у такій відверто антиросійській компанії. Російські друзі можуть неправильно зрозуміти. Та й все-таки одна справа святкувати День Злуки у центрі Києва і у присутності десятка тисяч прихильників, а зовсім інша – чорт-зна де у чистім полі і в лютий мороз. Тут і телевізійна «картинка» буде явно не така ефектна, і контингент занадто правий – існує небезпека, що і ту яку-не-яку картинку хтось таки зіпсує, як ото нещодавно Ющенків похід до прокуратури.

Але і без їхніх стягів кількість прапорів на кожного присутнього зашкалювала. Причому настільки, що тим, хто не спромігся втрапити у перші ряди, через цю стіну з полотнищ та телескопічних держалн розгледіти виступаючих було геть неможливо.

Натомість Яник хоч сам особисто і не ризикнув приїхати, проте неподалік майоріло його полотнище в синьо-жовтих тонах із написом «Вшануймо пам'ять загиблих. Один народ, одна історія». Ліпити на цей плакат свою фізіономію Яник не став, очевидно, добре розуміючи, що у такому випадку плакат не протримається цілим і години.

Така кількість політичної реклами все ж передбачала, що хтось із поважних гостей таки припреться обісрати день пам’яті героїв своєю присутністю. Так воно, врешті, і сталося. Першим притарабанився і поліз до мікрофона екс-депутат Іван Заєць. Його промова, здається, аніскільки не змінилася ще з часу заснування Руху, отож слухали його неуважно, а аплодували переважно з полегшення, що він замовк. Далі з’явився В’ячеслав Кириленко, і про нього ведучий мітингу навіть оголосив у мікрофон.

А потім натовп насторожено загудів – до мікрофону припхався Ющенко у супроводі свого Наливайченка. Говорив традиційно проповідями, не помічаючи сердитого гулу, не чуючи матюків та не звертаючи уваги на дулі, які йому тицяли сивочолі діди у військових одностроях. Увесь цей час Наливайченко стояв і дурнувато посміхався, не виймаючи рук із кишень. Месія токував, як глухар у період шлюбних ігор, і навіть не помітив, як добра половина присутніх попрямувала до МНС-івських наметів, де безкоштовно роздавали гарячий куліш, бутерброди з салом і часником та гарячий чай.

«Спаскудило увесь день», - плювався сивочолий дідо у вишиванці, човгаючи через залізничний перехід до автобусу…

Володимир Йадороб
19

Коментарі

11.02.11, 09:36

А хтось чув про Крути,якихось 5 років назад???
Дякуємо Ющенку за пробудження національної пам"яті.

    21.02.11, 11:23Відповідь на 1 від дТОЛЯізХорола

    Я чув. А Ющенка в дупу разом з бджолами і Трипільскою культурою. Це він, падло, привів до влади гопників, чим зрадив національну ідею і абсолютно ВСЕ хороше, що, можливо, було. Тому, скажімо, стосовно Яна я був би задоволний, аби він отримав третій строк, навіть не пожиттєвий. А зрадника Юща - НА КІЛ! На меньше не згодний! Іуді по ділах його!

      31.02.11, 11:37Відповідь на 2 від Танк_

      Я чув. А Ющенка в дупу разом з бджолами і Трипільскою культурою. Це він, падло, привів до влади гопників, чим зрадив національну ідею і абсолютно ВСЕ хороше, що, можливо, було. Тому, скажімо, стосовно Яна я був би задоволний, аби він отримав третій строк, навіть не пожиттєвий. А зрадника Юща - НА КІЛ! На меньше не згодний! Іуді по ділах його!На жаль,багато так думає.Хоча,не бачать,що до влади бандитів привела сама ж Юлька,разом з іншими ворами,алкоголіками та любими друзями.

        41.02.11, 11:39Відповідь на 3 від дТОЛЯізХорола

        Я далеко не Юлефан. Але НІ! Ющ є зрадник, палати йому в пеклі!

          51.02.11, 11:43Відповідь на 4 від Танк_

          Всі помаранчеві виродки, до одного!

            61.02.11, 11:52Відповідь на 4 від Танк_

            Я далеко не Юлефан. Але НІ! Ющ є зрадник, палати йому в пеклі!Звичайно,він не ідеал.Але,був першим українським президентом.Москві він був кісткою в горлі.От і використали Юльку для його дискредитації.Легко когось звинувачувати,а згадати які повноваження мав президент,якою була Верховна Рада???Можна й більше було б навести,але немає часу,та й бажання, згадувати минуле.

              71.02.11, 11:54Відповідь на 5 від Fred Perry

              Ну це ти вже загнув... Хоча ти кого маєш на увазі? Якщо політиків, то майже згоден. Проясни, будь ласка.

                81.02.11, 12:08Відповідь на 1 від дТОЛЯізХорола


                Чув ще в дитинстві від батька про Крути і Базар і не тільки !!!

                  91.02.11, 12:10Відповідь на 6 від дТОЛЯізХорола

                  Згоден 100%

                    101.02.11, 12:12Відповідь на 7 від Танк_

                    Ну звичайно ж команду, що за сварками просрала владу...
                    Я ж теж, хоч не брав участі, але радів 4-5 року. А нас кинули, а тепер перекладають провину одне на одного. А вони там всі хороші!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      попередня
                      наступна