хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Ми-раби?

Попав на очі підручник історії:

В умовах рабовласницького суспільства розвивається велике виробництво, засноване на простій кооперації праці, що значно підвищувало продуктивність праці.
Основний економічний закон рабовласницького суспільства - це закон виробництва додаткового продукту для рабовласників шляхом експлуатації рабів, які перебували в повній власності рабовласників.
Хоча рабовласник повністю розпоряджався матеріальними благами, створеними працею рабів, проте він вимушений був передавати частину матеріальних благ рабам у вигляді засобів існування, тобто у вигляді необхідного продукту.
Основними досягненнями рабовласницького суспільства були:
розвиток нових галузей в сільському господарстві ;
винайдення і застосування нових знарядь праці ;
освоєння великого будівництва (греблі, зрошувальні системи, шляхи, кораблі, міста);
вдосконалення виробничих навиків та поява нових професій.
Розвиток науки, архітектури, мистецтва.
В умовах рабовласницького ладу відбулося виникнення купців, а поряд з цим з'явилися й металеві гроші. Виникає торговий капітал та лихварський капітал.
Конкретними формами прояву основної суперечності рабовласницького способу виробництва були:
протиріччя між розумовою та фізичною працею. Рабовласники з презирством дивилися на фізичну працю, примушуючи до неї рабів. Самі ж виконували розумову працю (вели державні справи, займалися наукою, мистецтвом і ін.);
протиріччя між містом та селом (міста були центрами ремісницького виробництва, торгівлі і культури, а околиці міста і далекі провінції їх придатками);
протиріччя між великим виробництвом рабовласників і дрібним господарством вільних ремісників і селян (розорення та витіснення вільних дрібних робітників).

     Щось знайоме, вам не здається???

8

Коментарі

14.03.11, 21:04

чем-то знакомым попахивает

    210.03.11, 20:12

    Сейчас это называют - демократией