агропарк Кукулабия — это первый в Украине агропарк развлечений

Когда за один день нужно и продукты купить, и жену с детьми выгулять, а погода бьет температурные рекорды ..Решение просто: овощной рынок Столичный и рядом агропарк Кукулабия. Что мы и сделали.!!! Не пожалела, так как Кукулабия это огромный кукурузный лабиринт; множество детских площадок и аттракционов;
зона отдыха с гамаками в лесопосадке; фуд-корт. Главное, что весело и интересно, если игры-конкурсы, то есть победители, получают призы. Даже арбуз можно получить)))) Кто не в курсе как доехать сообщаю Автобусы: № 56, № 75. Маршрутные такси: № 56д (208), № 56, № 461, № 482, № 496, № 499, № 777. Остановка Жуляны 1.

Список ЮНЕСКО пополнился еще одним объектом из Турции

На 41-й сессии Комитета Мирового наследия ЮНЕСКО, которая проходила в Кракове, было принято решение о внесении в список Мирового наследия ЮНЕСКО античного города Афродисий, расположенного в области Караджасу провинции  Айдын.

В разделе «Турция» на сайте ЮНЕСКО отмечено, что античный город Афродисий – это поселение, ярко отражающее особенные характеристики архитектуры и градостроительства древнегреческого и римского периодов. Афродисий был построен в честь богини красоты  Афродиты, именно она была оберегом города, начиная с ІІ столетия до н.э. Одной из причин особой значимости данного города является тот факт, что на его землях на протяжении длительного периода обитали различные поселения, и здесь сбереглись следы развития многих цивилизаций.

Находящаяся на юго-западе Турции археологическая местность включает в себя два компонента: археологический объект Афродисий и мраморные карьеры на северо-восток от города. Храм Афродиты относится к III веку до н.э., а город был построен через столетие. Развитие Афродисия происходило благодаря мраморным карьерам и искусству, производимого его скульпторами. Улицы города расположены вокруг нескольких крупных гражданских сооружений, в том числе храмов, театра, агоры и двух банных комплексов.












После внесения античного города Афродисий в список Мирового наследия ЮНЕСКО, количество объектов Турции достигло отметки 17:

1. Исторический центр Стамбула (Стамбул, 1985)

2. Национальный парк Гёреме и скальные образования Каппадокии  (Невшехир, Кайсери, 1985)

3. Большая мечеть и госпиталь в городе Дивриги (Сивас, 1985)

4. Хаттуса – столица хеттов  (Чорум, 1986)

5. Гора Немрут (Адыяман, 1987)

6. Античный город Ксанф и храм Летоон (Анталья, Мугла, 1988)

7. Античный город Иераполь и термальные источники Памуккале (Денизли, 1988)

8. Город Сафранболу (Карабюк, 1994)

9. Археологические памятники Трои (Чанаккале, 1998)

10. Мечеть Селимие и ее социальный комплекс (Эдирне, 2011)

11. Поселения эпохи неолита в Чатал-хёюк (Конья, 2012)

12. Бурса и Джумалыкызык: Рождение Османской Империи (Бурса, 2014)

13. Античный город Пергам и его многослойный культурный ландшафт (Измир, 2014)

14. Крепость Диярбакыр и культурный ландшафт садов Хевсел (Диярбакыр, 2015)

15. Античный город Эфес (Измир, 2015)

16. Археологические памятники города Ани (Карс, 2016)

17. Археологические памятники античного города Афродисий (Айдын, 2017)

В 2018 году на 42-й сессии Комитета Мирового наследия ЮНЕСКО кандидатом от Турции будут Археологические памятники древнейшего храмового комплекса Гёбекли-тепе (Gbeklitepe Arkeolojik Alan).










Экскурсия в Канев с ПоліссяONE

До чего же приятно в жаркий день теплоходом на подводных крыльях да со скоростью 60 км! В воскресенье мы проехали в Канев - виды Киева, правый берег Днепра, Трахтемировский полуостров, Ржищев, шлюзы, Тарасова гора. Отличная экскурсия. И  такие экскурсии уже регулярны.


















,


6 липня - Івана Купала

Щороку 6 липня українці святкують день літнього сонцевороту - Івана Купала. Наші предки збирали трави і зілля, плели вінки з квітів, водили хороводи навколо «купайлиці». Обов'язковим атрибутом свята були і залишаються велике купальське вогнище та вогняні віхи, що за повір'ям, мали магічну силу.


         О 17 годині 6 липня 2017 року у Національному музеї народної архітектури та побуту України розпочнеться купальське обрядове дійство: обряд вінкоплетіння, встановлення символів свята Івана та Марени,  купальського дерева «купайлиці». Всі обряди будуть оспівані намистом купальських пісень фольклорних з усієї України.

Свято насичене багатьма обрядами та піснями і особливого розпалу досягає перед заходом сонця на березі  ставка на Співочому полі музею.


Вершиною свята стане запалення купальського вогнища (19:30), пускання у воду вогняних коліс, спалення ритуальних віх (19:50),  гадання на вінках, сучасне фольк-шоу за участі молодих виконавців та провідного  українського етно- гурту «The Doox» (з 20:00).


Наші гончарі – друзі музею – «Sakhno-Art» подарують відвідувачам неповторне враження від створення вогняної скульптури «Дерево РОДУ»

Дійство завершиться о 22:00                   

 Гостинно запрошуємо в музей.

 

Їхати:  М. «Виставковий центр» тролейбусом № 11 та

М. «Лук’янівська», маршрутним таксі № 496.

5 років Ramada Encore Kiev

  • 02.06.17, 22:33
Готель Ramada Encore Kiev відзначає п'ятиріччя роботи та анонсує плани керуючої компанії DBI щодо розвитку української готельної галузі.
 
Представники керуючої компанії DBI поділилися своїми найближчими планами щодо роботи в Україні. Серед них робота над проектами 10-ти готелів, впровадження інноваційних рішень для розвитку українського готельного бізнесу, відкриття у Києві першої міжнародної школи гостинності у співробітництві зі Swiss Hotel Management School, нова гастрономічна концепція для готелів “Go Healthy” і т.п.


Спеціальний гість Віце-президент з розвитку у країнах Центральної та Східної Європи Wyndham Hotel Group Крістіан Мішель розказав про плани розширення мережі в Україні.
DBI або DB International - готельний оператор повного циклу, що пропонує комплексні рішення у сфері готельного менеджменту власникам малих та середніх готелів в Україні та інших країнах Центральної та Східної Європи. Головний офіс компанії базується у Швейцарії. Команда DBI - спеціалісти зі США, Швейцарії, інших європейських країн та українці, що вже отримали досвід готельної справи у США та Європі.
Wyndham Hotel Group (США) є найбільшою в світі мережею готелів, що охоплює більше 8 000 готелів на більш ніж 699 700 номерів в 79 країнах і розвивається під 15 брендами. Мережа Ramada містить понад 900 готелів в 45 країнах світу, які функціонують під брендами Ramada Encore, Ramada Hotel, Ramada Hotel & Suites, Ramada Plaza, Ramada Resort.
DBI Hotels & Resorts, швейцарська компанія з надання послуг у сфері гостинності, за договором управління на чолі з керуючою компанією Division звітує про запуск в роботу 10 проектів готелів в Україні.
Операційний директор DBI Hotels & Resorts Іранта Дюваж: «Партнерство з одним найбільших в світі готельних операторів Wyndham Hotel Group, що є материнською компанією для 15 міжнародних брендів, дозволить нам якнайкраще скористатися цією унікальною можливістю для розвитку бізнесу в Україні».
Наша філософія
«Ми чітко усвідомлюємо той факт, що на цьому ринку приватні інвестиції в готельні проекти - це, найперше, «бізнес для людей». Тому наша фундаментальна філософія і принципи полягають у тому, що ми дотримуємося слова», - зазначає пан Дюваж.
Наші інвестиційні можливості Інноваційні рішення для сучасних завдань
Якщо ви шукаєте можливості інвестування, які дадуть вашим клієнтам більше диверсифікації, більше джерел доходу або більш суворий етичний підхід, наш широкий досвід дає вам всі підстави обрати DBI Hotels & Resorts.
Наше висококласне портфоліо пропонує привабливу географію локацій. Крім того, наш комплексний підхід, що передбачає володіння та управління готелем та брендом, дозволяє розподіляти ризики і проводити ретельний відбір можливостей для розвитку в інтересах DBI Hotels & Resorts та наших партнерів. Наш мультибрендовий підхід дозволяє нам адаптувати наші пропозиції до конкретних ринків, а партнерство з Wyndham Hotel Group надає доступ до одного з найбільш потужних ринків у галузі.
У DBI Hotels & Resorts ми інвестуємо в кожен аспект готельного бізнесу: від будівництва і готельного менеджменту до навчання та розвитку команди. Адже ми розуміємо, що саме наші люди визначають наші бренди і кожен член команди повинен надихати гостей.
Дозвольте надихнути вас нашим корпоративним портфоліо.
Новий мобільний додаток РВІ, який дозволить гостям забронювати номер через мобільний телефон
Новий додаток DBI тепер доступний для завантаження на iOS і Android. Він спеціально розроблений для того, щоб клієнт міг легко спланувати кожен аспект своєї подорожі он-лайн, а також керувати за допомогою гаджету індивідуальними програмами лояльності.
Додаток доповнює нову версію сайту для мобільних телефонів, яка запрацювала сьогодні, пропонуючи нові функції та більше можливостей для користувача.
Перші 500 гостей, котрі забронюють номери через додаток, отримують як комплімент безкоштовний сніданок і підвищення категорії номера на одну позицію.
Новий додаток є ще одним кроком на нашому цифровому шляху, і ми будемо продовжувати інвестувати в цю галузь з метою створення якісного мобільного сервісу для наших гостей. Ми будемо продовжувати розвивати цей продукт, який базується на щодня нових наших потребах мандрівників.
Iscientia
Компанія Iscientia Global IT підписує 10-ти річну угоду про партнерство з DBI Hotels & Resorts. Це британська компанія, яка спеціалізується на інноваційних хмарних технологіях обміну та управління. Стратегічний альянс відображає давню відданість допомозі організаціям перетворювати інтелектуальний капітал - а саме той спосіб, у який співробітники навчаються, думають і діють - в оптимально цінний продукт на ринку.
Iscientia забезпечує глибоку інтеграцію та надійну систему звітності, щоб наші клієнти завжди були в курсі взаємодії між співробітниками та партнерами. Є багато переваг для компаній, які використовують цю систему, включаючи активізацію співробітництва працівників та їх зацікавленість, більш високу продуктивність продажів, поліпшення комунікації і більш уважне обслуговування клієнтів.
Інтеграція швейцарської школи гостинності та наші зобов'язання інвестувати у зайнятість молоді
DBI Hotels & Resorts та Swiss Hotel Management School підписали партнерську угоду з освіти, яка передбачає, що обидві установи співпрацюють, надаючи молоді якісну освіту з гостинності та туризму. Ми заохочуємо студентів через це міжнародне співробітництво, що дозволяє їм отримувати досвід гостинності в різних країнах і культурах.
Одним з найбільш ефективних способів досягти цієї мети є тренування необхідних навичок за допомогою профільних програм з підвищення кваліфікації. Партнерські відносини з дочірнім Swiss Hotel Management School і місцевими освітніми і навчальними організаціями в Києві дозволяють нам зробити внесок у майбутнє, а також дає нам можливість активно брати участь у житті місцевих громад реальними корисними діями на перспективу.
Ми поставили собі завдання залучити тисячі нових співробітників протягом наступних кількох років, по мірі того, як ми відкриваємо готелі, що наразі є на стадії розробки. Це наш обов’язок визначити, в якому відділі та на якій посаді молоді люди будуть якнайкраще розвивати свої таланти. їх будуть постійно оцінювати, підтримувати, ставити перед ними нові цілі для подальшого досягнення.
Гостинність є особливо хорошою сферою у тому сенсі, що потребує багато практичних навичок, які можна набути у процесі системного навчання. Це дозволяє людям з обмеженими можливостями розкрити і розвивати свій потенціал.
Ми дуже раді, що уклали ексклюзивну угоду працювати у партнерстві з Wyndham Hotel Group, яка має велику базу готелів та спальних місць у світі та представляє 55 міжнародних брендів. Ми також пишаємося тим, що вони обрали саме нас для першої співпраці з міжнародним брендом.
Тренд для мандрівників Go Green
Спільно з нашими готельними партнерами ми прагнемо постійно вдосконалюватись. Наш власний DBI Hotels & Resorts є хорошим прикладом і вважається лідером у ставленні до навколишнього середовища. Крім того, що ми уважно ставимось до навколишнього середовища і людей, ми створили найбільш стабільні готелі, з високим рівнем сервісу та високою оцінкою клієнтів.
Тому ми заохочуємо наші готелі проходити відповідну сертифікацію та впроваджувати ощадливі технології, щоб продемонструвати соціальну та екологічну відповідальність.
Страви здорового харчування надають енергію для балансу їжі та життя
Насолоджуватись здоровим балансом роботи і особистого життя - це чудова річ, та DBI Hotels & Resorts також вважає, що баланс здорової їжі та життя - є апріорі важливим компонентом гарного самопочуття.
«Гастрономічна філософія DBI Hotels & Resorts полягає у тому, що смачна здорова їжа позитивно впливає на всі інші сфери життя», - зазначає Іранта Дюваж, головний операційний директор. «Наше здорове та корисне меню - це про правильний вибір продуктів харчування та інгредієнтів, які є сезонними і виробляються локально для створення смачних здорових страв».
Ми хотіли б представити концепцію страв Go Healthy в кожному готелі та поширити на всі страви з меню, а також на сніданок, обід і вечерю у форматі шведського столу. Крім того, вони ідеально підходить для забезпечення живильної енергії-імпульсу під час ділових зустрічей і подій, і можуть бути легко пристосовані до будь-якого смаку.
Ramada Encore Kiev - володар нагороди «Готель року»-2014 і «Перевищення усіх сподівань»-2016 від Wyndham Hotel Group
Ці престижні нагороди визнають високий рівень інновацій, продуктивності та культури обслуговування. Ця перемога є справжнім визнанням сили нашої молодої команди і її недавнього успіху в регіоні й Україні.
Наша творча команда лідерів-У нас є репутація і власний стиль роботи
Наша команда будується на міцному фундаменті. У нас одна з найбільш диверсифікованих, інтегрованих команд, з сильними фахівцями, що мають у середньому 20-тирічний досвід роботи на ринку гостинності в регіоні та в усьому світі. Оскільки гостинність - це бізнес для людей, широке коло нашого партнерства і ділового спілкування дає нам перевагу створювати можливості там, де інші не помічають.
 

Веснянки. Гаївки. Обливаний понеділок


Національний музей народної архітектури та побуту України запрошує  киян та гостей міста на свято «Веснянки. Гаївки. Обливаний понеділок», яке відбудеться 17квітня 2017 року в експозиції  «Закарпаття». Святкова літургія розпочнеться о 11.00. год. у церкві «Святої Покрови» із с. Канора  Воловецького р-ну Закарпатської обл., а опісля відбудеться обхід церкви з хоругвами (павізами) та водосвяття.

О 13.00. Вас чекають виступи дитячих фольклорних колективів з міста Києва та Київської області з програмою: «Прийди до нас, весно, з радістю, із великою до нас милістю…». Вони представлять обрядові дійства, відтворені за давніми традиціями: виконання веснянок, гаївок, дитячих ігор і забав, що мають на меті наблизити весну, розбудити природу та запрограмувати  багатий врожай. Під «Кроковим колесом»проводитимуться весняні хороводи, ігри, народні обряди, в яких відвідувачі та їх діти можуть взяти участь. В заході також візьмуть участь вокальний жіночий колектив «Аніма» та музикант, майстер з виготовлення традиційних народних духових інструментів  із смт. Верховина  Івано-Франківської області - Дмитро Мазуряк


В експозиції музею можна буде побачити прибрану до Великодня хату: паски, писанки, святкові рушники та інша великодня атрибутика. А на пагорбі біля хат с. Розтоки і с. Рекіти відбудеться обливання водою, як символ весняного очищення: на здоров’я, на достаток, на ведення господарства.


Традиційно під церквою відбувався ярмарок – «кермаш», де цього року народні майстри  репрезентуватимуть свої вироби: писанки, витинанки, вишивку, обрядове печиво, вінки, великодні кошики, ляльки - мотанки та інше.

Запрошуємо всіх завітати до Національного музею народної архітектури та побуту України на наше великоднє святкування і стати учасниками традиційних обрядів та ігор.


 


UITT'2017 приветствует участников, гостей и посетителей!


29 марта 2017 в Международном выставочном центре состоялось официальное открытие 23-ей Международной туристической выставки UITT «УКРАИНА - Путешествия и Туризм» при участии представителей государственных структур, дипломатов, лидеров туристического бизнеса и уважаемых зарубежных гостей.



На официальном открытии  присутствовали Секретарь Комитета Верховной Рады по вопросам семьи, молодежной политики, спорта и туризма Романова А.А., Директор Департамента туризма и курортов Министерства экономического развития и торговли Украины Липтуга И.Л., заместитель председателя Киевской городской государственной администрации Резников А.Ю. и другие должностные лица, представители дипломатического корпуса таких стран как Албания, Болгария, Индонезия, Беларусь, Египет, Грузия, Венгрия, Турция, Палестина, Индия, Китай, Объединенные Арабские Эмираты, Узбекистан, Сербия и др.

В этом году в выставке приняли участие более 300 компаний из 30 страны мира. Посетителей ждет насыщенная программа деловых мероприятий, круглых столов, семинаров и конференций, организованных лидерами туристического рынка.

30 марта Департамент туризма и курортов Министерства экономического развития и торговли проведет интересные и актуальные конференции: «Туристический сектор и цели устойчивого развития» и «Вкусная Украина: перспективы развития гастрономического и винного туризма».
 

Туристическая выставка UITT'2017 работает с 29 по 31 марта по адресу: МВЦ, пав. 1А, Броварской пр-т, 15, г. Киев.



«масниця. колодій»

Весняний цикл традиційних свят українців розпочинає Масниця. Це неповторне, веселе, колоритне свято, сповнене народних ритуалів та обрядів. У народі Масниця має такі назви: Масляна, Сирниця, Сиропусний тиждень, Пущення, Колодій, Туриця, Бабський тиждень. Це останній тиждень перед Великим Постом в ці дні їли переважно молочні страви: вареники з сиром, гречані млинці, присмачені маслом або сметаною. 
Одним з найпоширеніших звичаїв на Масницю був звичай «справляти колодку». Колодій – це давнє божество – символ родючості та шлюбу. З часом, жінки у понеділок, стали збиралися в корчмі колодкувати. Ой колодка, яка ж ти солодка, цілий рочок тебе ждали, щоб на тебе погуляли.
Святкували цілий тиждень, бо у понеділок колодка народилася, у вівторок – хрестилася, у середу – женилася, у четвер колодка помирає, в п’ятницю її хоронять, а в суботу оплакують. Увесь тиждень заміжні жінки ходили по селу і як кару в’язали «колодки» матерям до ніг, які «не пошлюбили» своїх дітей до Дмитра. Все це робилося з жартами, сміхом, відкупом та співами. Весь цей тиждень жінки мало працювали по господарству, а всі чоловіки мали беззаперечно виконувати забаганки своїх жінок.
Дівчата прив’язували колодку парубкам до лівої руки. Її прикрашали стрічками, паперовими квітами. Прив’язуючи примовляли: «Я на тебе, Колодію, маю ще надію!». 
З часом колодку замінили букети квітів, пояси, стрічки, вишита хусточка, яку дівчата прикріпляли хлопцеві на грудях. Гарному, роботящому парубку дівчата могли причепити і 2-3 хусточки, а декому не перепадало жодної.
В цей день молодь жартома чіпляла маленькі колодочки на шию старим парубкам, щоб вони скоріше женилися. А перебірливій дівці, що вже була на порі і все ще перебирала парубками, дівчата чіпляли велику колодку до клямки вхідних дверей знадвору, соромлячи її, що вона досі не одружена. Так завершувалося святкування Колодки.
У п’ятницю – частунок тещі. Зяті урочисто возили тещ до себе в гості і пригощали аби добрі були «щоб її горло не пересихало», тобто щоб не була сварлива. 
На Масницю в селах України майже кожного вечора збиралися вечорниці. 
Святковий тиждень завершувався днем Прощення або Пущення, коли односельці ходили в гості один до одного, пригощалися і просили вибачення за заподіяні раніше кривди.
Цього року у Національному музеї народної архітектури та побуту України 26 лютого о 13.00 год. розпочнеться свято Масниці. 
На свято запрошені фольклорні колективи, що відтворять для відвідувачів давній обряд Колодія та заспівають народних пісень. Гостей розважатимуть традиційними народними забавами, запросять до танцю, пригощатимуть смачними стравами: варениками, млинцями та узваром.
Кульмінацією свята о 16.00 год. стане обряд спалювання «Кострубатого діда», що уособлює злі сили зими. Свято завершиться о 17. 00 год.

На згадку про свято Колодія гості зможуть придбати собі незабутні сувеніри – вироби народних майстрів України.

Осінній ярмарок

Національному музеї народної архітектури та побуту України, який знаходиться в селі Пирогів склалася давня традиція проводити народні свята, дні ремесел, ярмарки.  

    

 3-4  вересня 2016 року на Співочому полі музею проводиться Осінній ярмарок

традиційних ремесел та народного мистецтва, на який запрошуються кращі майстри з усієї України.

Традиційний осінній ярмарок є одним із найулюбленіших свят киян та гостей міста. Серед мальовничих пагорбів,  у природному середовищі в оточенні історичних пам’яток народної архітектури відвідувачі познайомляться з виробами гончарів, ковалів, ткаль та вишивальниць, різьбярів та майстрів які плетуть із лози, соломи, рогози та ін. Народні умільці покажуть майстер – класи з їх виготовлення.               

Для гостей ярмарку на сцені Співочого поля з 13.00 до 16.00 год. виступатимуть фольклорні колективи з різних регіонів України


       


Маковія. Свято меду

                                                              13-14 серпня 2016 р. в Національному музеї народної архітектури та побуту України  на Співочому полі традиційно відбудеться музейний захід «Маковія. Свято меду».

Гості музею матимуть змогу скуштувати й придбати мед та інші продукти бджільництва з різних куточків України, а також долучитись до  створення традиційного «спасівського» кошика.

На заході будуть представлені характерні для свята Маковія (14 серпня) обрядові страви традиційної української кухні: коржі з маком та медом, вареники і пироги з маком, яблука з медом тощо.

Присутні зможуть познайомитися і стати безпосередніми учасниками давніх традиційних українських обрядів, зокрема, виготовлення обрядових букетів – «маковійчиків».

Програмою святкування передбачено виступ народних колективів з різних куточків України, що познайомлять Вас з чудовими зразками пісенного фольклору літнього циклу свят народного календаря.

14 серпня о 12.00, в нашій Михайлівський церкві Ви зможете освятити виготовлені власноруч або придбані на музейному святі «маковійчики».

Свято проходитиме з 13.00 до 17.00.

    Їхати до музею від ст. М. Виставковий центр на тролейбусі №11,

та маршруткою №496 від ст. М. Лукянівська