хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Рейдерство багатоповерхівок у Києві: за сприяння Мін’юсту? ВІДЕО

Є така приказка – «наша казка хороша, починай спочатку», в даному випадку – черговий приклад бездарної політики і позиції Міністерства юстиції в боротьбі з рейдерством, а також рік, як створеного кабміном офісу протидії рейдерству (ОПР).

Предметом рейдерської атаки стало нерухоме майно – односекційна 25 поверхова будівля за проектом «Житлово-громадський комплекс», загальною площею 13003 м2, розташованого на земельній ділянці площею 0,5026 га, за адресою м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 58, який власне належить фірмі «Консоль ЛТД» згідно з договором №0991 / 241-252 про спільну діяльність будівництва житлового комплексу укладеного між українсько-хорватським підприємством «Гіпек» і ТОВ «Консоль ЛТД» ще 7 жовтня 2002.

І після цього і донині, щодо зазначених підприємств ніяких реєстраційних та нотаріальних дій не проводилося, і тут раптом, приватним нотаріусом Чорней Вітою Володимирівной, Київській міській нотаріальий округ, 4 липня 2018 приймається рішення про державну реєстрацію права власності за таким собі ТОВ «ЄВРОБУДСЕРВІС-2020» (код ЄДРПОУ 41243385) та моментально вноситься до Державного реєстру прав власності, ось так, одним натисканням клавіші відбирається цілий житловий комплекс в 25 поверхів!

В даному випадку, все як завжди в цих справах, шахраї діють за налагодженими схемами, якесь нове створене товариство «Євробудсервіс – 2020» шляхом злочинних дій намагається реалізувати свою шахрайську схему щодо рейдерського захоплення житла громадян України. Підкуповують реєстраторів, нотаріусів, вносяться нові дані до реєстру, прокидаєшся, бац- і ти вже не власник, будьте люб’язні, звільніть приміщення!

Тепер численні інвестори багатоквартирного будинку по вул. Богдана Хмельницького 58 б’ють на сполох і вимагають від Мін’юсту перестати покривати незаконні реєстраційні дії на користь злочинців. Які не маючи жодного документа і навіть абсолютно не приймаючи участь в будівництві зазначеного будинку, було зроблено кілька реєстраційних дій за допомогою чорних реєстраторів. Тепер квартири в недобудованому будинку належать іншим власникам, а саме ТОВ «Євробудсервіс 2020», яке незаконним способом заволоділа майном інвестора, люди залишилися без квартир за які заплатили чималі гроші.

Ошукані інвестори і їх адвокат звернулися особисто до міністра юстиції Дениса Малюські, щоб Мін’юст негайно припинив прикривати рейдерів, чорних реєстраторів і нотаріусів. По суті це типовий розбій і захоплення чужого майна. Товариство з обмеженою відповідальністю «Гіпек» правовласник ЖК, звернулися зі скаргою і в офіс протидії рейдерству, який запрацював рік тому, а саме 18 грудня з подачі уряду України, відкрив його тодішній прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Основне завдання офісу планувалася в тому, щоб блокувати «чорних реєстраторів», в усуненні слабких місць в реєстрах та законодавстві, переведення даних в електронну форму і посилення надійності авторизації при здійсненні транзакцій. А також в захисті майнових прав громадян і реагувати на заяви протягом доби. Назвали вони це «так званий маленький адміністративний суд». «Кожна людина, чиї права власності порушено, може сюди звернутися », – написав про Офіс ПР Гончарук. На думку Гончарука, Офіс повинен працювати прозоро, ефективно, чесно і за його роботою зможе спостерігати кожен. Про це заявив Міністр юстиції України Денис Малюська. За його словами, Офіс протидії рейдерству є одним з найуспішніших проектів в боротьбі з рейдерством!

Однак, як виявилося, це далеко не зовсім так, а з точністю навпаки, як хотілося чиновникам Кабміну або ж це все фікція була задумана заздалегідь? Як бачимо, сьогодні це все перетворилося в роздутий непрозорий бюрократичний інструмент, де швидше за все проглядається корупційна складова. Журналісти з боєм прорвалися на засідання, подана скарга розглядалася на відкритому і якомусь закритому засіданні. Закрадається думка, а не в корупційний чи орган перетворюється цей офіс. Так як чорні реєстратори, нотаріуси та рейдери без проблем творять свої брудні справи, чхати хотіли на Малюську, Мін’юст, ОПР та інші органи, або ж вони теж мають частку, так як законослухняні громадяни позбавляються свого майна. Тепер подивимося, яким буде рішення комісії офісу протидії рейдерству, при тому, що нарікань на його роботу більш ніж достатньо. Наприклад, мер Глухова Мішель Терещенко постраждав від рейдерів і офіс протидії рейдерству просто умив руки. На кордоні з агресором відбуваються страшні речі, шляхом незаконних реєстраційних дій зміщують чинного міського голову, ось, що Мішель пише на своїй сторінці в ФБ по цьому приводу:

«Щодо рейдерства м. Глухова угрупованням регіоналів. Висловлюю уклінну подяку всім, хто весь цей час вболівав за долю нашого міста, що було захоплено купкою негідників, які підробили мою заяву, яку я не писав й на фейковом зібранні депутатів нібито на її підставі протиправно звільнили мене з посади (разом з секретарем міськради), після чого протиправно внесли за допомогою держреєстраторки ЖУРИКОВОЇ Юлії Ігорівни зміни до держреєстру (детальніше про зазначену ситуацію можна довідатися з моїх попередніх дописів)

Ми всі чекали на справедливе рішення Колегії так званого Офісу протидії рейдерству при Міністерстві юстиції України, хоча зазначена колегія максимально гальмувала винесення свого рішення, значно прострочив встановлений законодавством строк.

Але я був впевнений, що рішення буде винесене на нашу користь, оскільки Колегією були досліджені всі матеріали, які повністю підтверджують рейдерське захоплення (у тому числі трикратна (!) підміна реєстраторкою в реєстрі основних документів) Дивувала лише дивна затримка у ДВА МІСЯЦІ з моменту подачі заяви, в результаті якої рейдери встигли повністю захопити всі ресурси громади Глухова: звільнили членів моєї команди, розтратити весь бюджет з резервним фондом, перевели техніку з нашого ЖЕКу безоплатно на баланс своєї приватної фірми, тощо.

Сьогодні ж я довідався з наказу за підписом міністра юстиції України Дениса МАЛЮСЬКИ, що рейдерство цілого міста на кордоні з агресором НЕ Є РЕЙДЕРСТВОМ, оскільки держреєстраторка ЖУРИКОВА Юлія Ігорівна «приймала такі рішення відповідно до законодавства». Виходить, на думку міністра, держреєстратор може вносити будь-які зміни до держреєстру без перевірки наданих документів та повноважень особи, яка їх подає

Тому у задоволенні моєї скарги від 1.04.2020р. відмовлено.

Саме такий висновок ОДНОГОЛОСНО рекомендувала ухвалити Міністру ця Колегія у складі наступних осіб:

  1. ОНІЩУК Ольги Миколаївни, співголови Колегії (головуючої на засіданні, на фото), заступниці міністра юстиції з питань державної реєстрації
  2. КОЛОТІЛОВА Олександра Олександровича – секретаря Колегії, головного спеціаліста відділу розгляду звернень у сфері державної реєстрації бізнесу Управління розгляду звернень та скарг у сфері державної реєстрації Департаменту нотаріату та державної реєстрації
  3. ЖЕЛІНСЬКОГО Віталія Миколайовича – члена Колегії, заступника начальника управління – начальника відділу розгляду звернень у сфері державної реєстрації бізнесу Управління розгляду звернень та скарг у сфері державної реєстрації Департаменту нотаріату та державної реєстрації
  4. ДУБОВИКА Віктора Вікторовича – члена Колегії, заступника директора департаменту нотаріату та державної реєстрації – начальника управління розгляду звернень та скарг у сфері державної реєстрації Департаменту нотаріату та державної реєстрації
  5. БОНДАРЕНКО Віри – члена колегії, заступника директора департаменту – начальника управління нотаріату та фінансового моніторингу Департаменту нотаріату та державної реєстрації Міністерства юстиції України

Панове, ВАМ НЕ СОРОМНО?

Я повернувся в Україну, на Батьківщину моїх Пращурів, прийняв українське громадянство та присвятив декілька років свого життя боротьбі за ГІДНІСТЬ та європейське майбутнє для прийдешніх поколінь точно не для того, щоб бачити як цією гідністю торгують молоді симпатичні люди на високих державних посадах.

Що ж… Скринька Пандори вами відкрита.

Для захоплення українських міст більше не потрібна зброя. Достатньо лише державної реєстраторки, яка прийме будь-які рішення «відповідно до законодавства» та змінить законно обраного громадою міського голову, а також інших керівників міста на потрібних комусь осіб.

Про яке верховенство ПРАВА, про які РЕФОРМИ та про яку ЄВРОІНТЕГРАЦІЮ можне йти мова, якщо само міністерство юстиції відтепер легалізує рейдерство?! Проте для засліплення західних партнерів на гроші платників податків створило при собі цілу структуру з пафосною вивіскою – так званий «Офіс протидії рейдерству». То краще перейменуйте його на «офіс сприяння» та нікого не вводьте в оману!

За 5 років моєї каденції на посаді Глухівського міського голови, постійно перебуваючи «на барикадах» проти існуючої корумпованої системи, я бачив неймовірно багато свавілля на всіх рівнях. Але щоб відверто «чорне» нахабно перетворювали на «біле» на найвищому державному рівні – це верхівка безкарності й цинізму. Така держава не матиме майбутнього.

МЕНІ СОРОМНО І БРИДКО.

Це справжня ГАНЬБА.

https://www.facebook.com/hlukhiv.mer/posts/2515337015447776/

У цьому прецеденті створюється найголовніша небезпека, під загрозу потрапляє основна цінність демократичного суспільства – приватна власність, при якому кожен українець потенційно може стати банкрутом при простому натисканні клавіші комп’ютера будь-якого держреєстратора-свавільщика з будь-якої точки України, позбавивши права власності, наприклад, на житло або ж змінити законну владу в окремому місті, як наприклад в Глухові. У більш широкому розумінні це пряма загроза цілісності і незалежності України. І цим повинні займатися не шарлатани-антирейдери з ОПР, а відповідні співробітники СБУ, РНБО і / або інши відповідні органи включаючи прокуратуру. Тепер питання, навіщо нам такий орган антирейдерства за рахунок платників податків, який нічого не вирішує, а навпаки, плодить корупцію і схеми!?

Журналісти медійного проекту “Наша версія” уважно стежать за подальшим розвитком цієї скандальної ситуації і причетності до неї Офісу протидії рейдерству, розвиток подій дізнаєтесь з наших наступних публікацій …

Бюро журналістських розслідувань медійного проекту Наша версія

0

Коментарі