хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Відкритий лист до Президента України Віктора Януковича

  • 14.08.10, 22:28
Відкритий лист до Президента України Віктора Януковича

Шановний Вікторе Федоровичу!

Я, Микола Княжицький, директор телеканалу ТВі, прошу Вас зустрітися зі мною і з колективом нашого телеканалу. В понеділок, 16 серпня, в Апеляційному адміністративному суді міста Києва має розглядатися питання про позбавлення нашого телеканалу ліцензій за позовом компаній Валерія Хорошковського.

Про цю історію багато писали як в Україні, так і закордоном, а напишуть, очевидно, ще більше. Позбавлення частот двох незалежних телеканалів було сприйняте міжнародною спільнотою як прямий наступ на свободу слова. Ми просимо зустрічі з Вами тому, що Ви є гарантом і Конституції, і свободи слова, як Ви самі неодноразово заявляли. На очах у всієї країни Ви доручили Валерію Хорошковському розібратися зі скаргами журналістів. Після такого доручення Хорошковський мав би наступного дня подати у відставку. Тому що саме він на сьогодні є символом обмеження свободи слова і конфлікту інтересів не тільки для всіх вільних людей нашої країни, але і для всієї Європи.

Ніде в світі, в жодній країні, на жодному з континентів таємну поліцію або «охранку» не очолює медіа-магнат, який одночасно вершить долі суддів усієї країни. В жодній країні в 21 столітті «охранка» не бореться з блогерами та студентами, не вербує ректорів і не займається пропагандою. Подібна ситуація була б анекдотичною для всіх Ваших колег: і, ні Медвєдєв, ні Обама, ні Саркозі, ні будь-хто інший її б не допустили.

Звичайно, Валерій – не демон, виплодок зла. І, звичайно, він та його політичні партнери, які обмежують Ваш доступ до об’єктивної інформації, які обмежують коло Вашого спілкування під виглядом турботи про Вас, скоріше нагадують матросів, що роблять спроби стати за штурвал корабля, поки Ви, як капітан, зайняті іншими справами.

 Але відповідальність за цей корабель, що йде не за правилами, тріщить по швах та розхитується, лежить на Вас. З них нічого не візьмеш. Це Вас вже починають вважати в світі недемократичним лідером, котрий нездатен керувати країною, хоча насправді це їх неспроможність. Тому що все, чого вони прагнуть - це примітивне збагачення. А в подальшому – або абсолютна влада, або безбідне існування. Напевне, вони обіцяють Вам, що докладають зусиль для зміцнення Вашої влади та добробуту. Але поки нічого, крім проблем з репутацією всередині країни та закордоном, вони Вам не принесли.

 Вікторе Федоровичу, прислухайтесь до Ганни Герман. Не до того, що вона говорить публічно, намагаючись хоч якось обілити Ваш образ, який псує один з керівників Ваших спецслужб, а до того, що вона може сказати Вам особисто, спираючись на свій європейський досвід.

 Якщо потрібно назвати біле чорним, нехай Ваші співробітники це заявляють самі, не прикриваючись Вашим імям. Ви кажете, що факти, наведені в листі Міжнародного інституту преси, були детально розслідувані і зроблені серйозні висновки. Ким розслідувані? Які висновки? Міліціонери, що побили журналіста «Нового каналу» Кутракова перед телекамерами, не покарані. Співробітник Вашої охорони, що побив журналіста телеканалу СТБ Андрушко, теж. Ніхто не розслідував факт стеження за мною невідомими людьми на автомобілях з підробленими номерами. Вникніть в це питання і, можливо, Ви пересвідчитесь, що за мною незаконно слідкувала «наружка» СБУ. Хтось із Вашого оточення вирішив «не сдавать своих», тим самим жертвуючи особистій владі Вашу репутацію.

 Ви кажете, Вікторе Федоровичу, що не втручаєтесь в роботу судів. Абсолютно правильно. Але Хорошковський як член Вищої ради юстиції в них втручається. Як може суддя прийняти справедливе рішення відносно людини, яка завтра може його звільнити? Саме тому умовності для Хорошковського не важливі. Вже давно набуло законної чинності рішення про те, що конкурс, на якому частоти отримали ми, «5 канал», «Тоніс», «Новий канал», СТБ та багато інших телеканалів, був законним. І жоден незалежний суддя всупереч закону не розглядав би повторно справу, по якій уже прийнято рішення. Найголовніше, що суд взагалі не мав права приймати позов від компаній Хорошковського, тому що ніякі їх права не порушувались. Бо в законі чітко зазначено, що переваги в конкурсі мають ті канали, які виробляють власні новини та публіцистичні програми. Ні музичні, ні кіношні канали Хорошковського нічого подібного не роблять, але навіть не зважаючи  на це, вони отримали десятки частот на цьому конкурсі.

 Абсолютно випадково ми дізнались про те, що в понеділок, 16 серпня, має відбутися засідання суду з нашого питання. Рішення цього суду набуде чинності відразу. Якщо воно буде прийнято під тиском Хорошковського, в чому ми, на жаль, майже не сумніваємось, нам доведеться вимкнути більше десятка передавачів по всій країні, будуть порушені права багатьох відомих не тільки в нашій країні талановитих журналістів, які в результаті припинення мовлення можуть втратити роботу. В наш канал уже вкладені значні іноземні інвестиції, і незаконне позбавлення телеканалу ТВі ліцензії спричинить за собою позови в міжнародні суди.

 Хорошковському це «до лампочки», тому його канали з нами і судяться. Але Вам це навіщо? Ви що, справді, отак відразу хочете  незаслужено стати відомим європейським диктатором? Їм якраз, напевне, це й потрібно. Тому що тоді Ви будете повністю залежати від цих каналів, спецслужб, судів і в будь-який момент здадуть вони Вас заради якогось «більш свого» президента. Інакше навіщо соромити Вас на весь світ співбесідами з ректорами, дурним та беззмістовним наїздом на блогера, нахабним позбавленням частот? Користі Вам від цього ніякої взагалі, а сором на весь світ вони для Вас забезпечують щодня. Багато з тих, хто підтримав Вас на виборах, були впевнені, що Ви, Вікторе Федоровичу, саме та людина, яка не в деклараціях, а насправді об’єднає Україну, яка, презентуючи російськомовний економічно розвинений регіон, є не меншим патріотом нашої країни, ніж Ваші політичні опоненти. Серед тих, хто проголосував за Вас, було багато людей, впевнених в тому, що Ви побудуєте сильну демократичну Україну з розвиненою національною культурою та верховенством права.

 Але те, що відбувається зараз, ставить під сумнів цю впевненість. Саме тому ми просимо про зустріч з Вами як з нашим Президентом та гарантом нашої Конституції до 16 серпня. Ми хочемо попросити у Вас захистити незалежність суду. Ми не хочемо щоб Україна в черговий раз була осоромлена, і «беспредел» переміг закон.

 Я впевнений, що цього листа Вам не покажуть. Ми вже не перший раз просимо про зустріч. Тим не менше з блогерами Ви зустрічатися готові, з Валерієм Хорошковським зустрічаєтесь регулярно, а з колективами ТВі та «5 каналу» чомусь ні. Одначе колись Ви все ж таки побачите цей лист. І подякуєте мені за мою громадянську позицію. Дякую і Вам, Вікторе Федоровичу.

 

З повагою, Микола Княжицький,

директор телеканалу ТВі http://tvi.ua/ua/home/
13

Коментарі

анонім

114.08.10, 22:33

Та він проморозиться

    214.08.10, 22:36

    да он читать

      314.08.10, 22:36Відповідь на 1 від анонім

      Да он морозится уже которую неделю, чмошник!!

        Гість: участь

        414.08.10, 22:37

        їжте сало

          анонім

          514.08.10, 22:38Відповідь на 4 від Гість: участь

          їжте салодати в вухо

            615.08.10, 09:02

              анонім

              715.08.10, 10:31

              ...відповідальність за цей корабель, що йде не за правилами, тріщить по швах та розхитується, лежить на Вас...

                анонім

                815.08.10, 11:09

                "Дякую і Вам, Вікторе
                Федоровичу."(с)
                Недалеко той час, коли "подяка" буде відвідною содєяним мєрзостям.

                  915.08.10, 11:29

                  Слова потрібно було розбити на склади, бо навіть якщо і візьметься читати, то навряд чи скоро закінчить.... Та й стільки тексту він певно не читав за всю "школу"...

                    1015.08.10, 11:47Відповідь на 9 від Francisk02

                    Слова потрібно було розбити на склади, бо навіть якщо і візьметься читати, то навряд чи скоро закінчить.... Та й стільки тексту він певно не читав за всю "школу"...Та вiн же в школу не ходив.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна