Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Правила відзначення Пасхи, чи Вечері Господньої.

  • 01.03.12, 10:30
Перші християни  в більшості своїй були євреями, ці християни розуміли значення слова Пасха, це слово не наше, це слово єврейське.  Ми раніше ніколи не святкували це свято, в нас були інші свята. Наше свято називалося «Велик-день», це свято весни, коли день ставав більшим за ніч, це свято мало свої традиції і ритуали.
Наші предки, готуючись до Великодню, розмальовували яйця і пекли Куліч який символізує чоловічий фалос. Ці чарівні символи допомагали нам  напередодні весняного рівнодення залучити удачу і зарядити  землю на урожай.
Існував також ритуал, у ніч на Великдень стародавні дівчата влаштовували еротичні танці навколо багаття, вони били друг-друга писанками, символізуючи тим самим запліднення. Після яйця закопували в полі. Вважалося, що енергія зачаття передається в землю, а значить - буде хороший урожай.
Ці наші традиції ніякого відношення до Біблійної єврейської Пасхи не мають.  

Та Ісус перед своєю смертю  своїм послідовникам наказав відмічати одне свято, цей наказ він зробив в ніч з 14 на 15 нісана , це день єврейської Пасхи. Тому ми розглянемо цей наказ Христа.....      

   Євангелії від Луки в двадцять другому розділі, в дев'ятнадцятому та двадцятому вірші, лікар Лука пише-  Узявши ж хліб і вчинивши подяку, поламав і дав їм, проказуючи: Це тіло Моє, що за вас віддається. Це чиніть на спомин про Мене!  По вечері так само ж і чашу, говорячи: Оця чаша Новий Заповіт у Моїй крові, що за вас проливається.  



Учні Ісуса ніколи  не пекли куліч, на Пасху.  Вони відзначали цей день, так як сказав це робити сам Ісус.  І про відзначення  цього дня,  пише Павло в Першого Коринтянам  в одинадцятому розділі з сімнадцятого вірша по тридцять третій вірш -  Пропонуючи це вам, я не хвалю, що збираєтесь ви не на ліпше, а на гірше. Бо найперше, я чую, що як сходитесь ви на збори, то між вами бувають поділення, у що почасти я й вірю.  Бо мусять між вами й поділи бути, щоб відкрились між вами й досвідчені.  А далі, коли ви збираєтесь разом, то не на те, щоб їсти Господню Вечерю.  Бо кожен спішить з'їсти власну вечерю, і один голодує, а другий впивається  Хіба ж ви не маєте хат, щоб їсти та пити? Чи ви зневажаєте Божу Церкву, і осоромлюєте немаючих? Що маю сказати вам? Чи за це похвалю вас? Не похвалю!  Бо прийняв я від Господа, що й вам передав, що Господь Ісус ночі тієї, як виданий був, узяв хліб,  подяку віддав, і переломив, і сказав: Прийміть, споживайте, це тіло Моє, що за вас ломається. Це робіть на спомин про Мене! Так само і чашу взяв Він по Вечері й сказав: Ця чаша Новий Заповіт у Моїй крові. Це робіть, коли тільки будете пити, на спомин про Мене!  Бо кожного разу, як будете їсти цей хліб та чашу цю пити, смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде. Тому то, хто їстиме хліб цей чи питиме чашу Господню негідно, буде винний супроти тіла та крови Господньої!  Нехай же людина випробовує себе, і так нехай хліб їсть і з чаші хай п'є.  Бо хто їсть і п'є негідно, не розважаючи про тіло, той суд собі їсть і п'є!  Через це поміж вами багато недужих та хворих, і багато-хто заснули.  Бо коли б ми самі судили себе, то засуджені ми не були б.  Та засуджені від Господа, караємося, щоб нас не засуджено з світом.  Ось тому, мої браття, сходячись на поживу, чекайте один одного.  А коли хто голодний, нехай вдома він їсть, щоб не сходилися ви на осуд. А про інше, як прийду, заряджу.
(1 до Коринтян 11:17-34)

Деякі учні не розуміли правил відзначення  Пасхи чи Вечері Господньої до кінця,  і про таких учнів пише ап. Павло.  Ці учні приходили їли  пили, щоби  наситити свою утробу, замість того, щоб згадати про смерть Ісуса.   Про них Павло сказав - Бо хто їсть і п'є негідно, не розважаючи про тіло, той суд собі їсть і п'є!  Та ми попробуємо дослідити принцип відзначення дня Вечері Господньої, щоб не робити нам таких помилок, які робили Християни в першому столітті .      

З 14 на 15 нісана  святкували  Ізраїльтяни  свято Пасхи, (Пасха на нашій мові означає «проходячий мимо»)  Відзначення дня Пасхи  почалося коли євреї були ще в Єгипетському рабстві, перед тим як вивести  їх з рабства , Бог навів на Єгипет  дев’ять кар, та фараон не слухав Бога і казав « Хто такий Бог».  

Тому  Бог сказав, що буде остання кара,  Ангел Божий вб’є все первородне від людини до скотини. А щоб Ангел не вбив первородне, потрібно було зробити такі дії.  Після заходу сонця, в цей день, візьміть ягня  чоловічої статі і перенесіть в жертву, кожен повинен з'їсти трохи плоті ягняти,  а кров’ю ягняти помастити одвірки дверей, і коли Ангел буде йти і побачить одвірок помазаний кров’ю,  він тих  будинків чіпати не буде.

Це й день він наказав Євреям відзначати кожен рік, книга Вихід, дванадцятий розділ з першого по чотирнадцятий вірш.  -І сказав Господь до Мойсея й до Аарона в єгипетськім краї, говорячи:   Оцей місяць для вас початок місяців. Він вам перший між місяцями року.   Скажіть усій ізраїльській громаді, говорячи: У десятий день цього місяця нехай візьмуть собі кожен ягня за домом батьків, ягня на дім.   А коли буде той дім замалий, щоб з'їсти ягня, то нехай візьме він і найближчий до його дому сусід його за числом душ. Кожен згідно з їдою своєю полічиться на те ягня.   Ягня у вас нехай буде без вади, самець, однорічне. Візьміть його з овечок та з кіз.   І нехай буде воно для вас пильноване аж до чотирнадцятого дня цього місяця. І заколе його цілий збір Ізраїлевої громади на смерканні.   І нехай візьмуть тієї крови, і нехай покроплять на обидва бокові одвірки, і на одвірок верхній у тих домах, що будуть їсти його в них.   І нехай їдять тієї ночі те м'ясо, спечене на огні, та опрісноки. Нехай їдять його на гірких травах.   Не їжте з нього сирового та вареного, звареного в воді, бо до їди тільки спечене на огні, голова його з голінками його та з нутром його.  І не лишайте з нього нічого до ранку, а полишене з нього до ранку спаліть на огні.   А їсти його будете так: стегна ваші підперезані, взуття ваше на ногах ваших, а палиця ваша в руці вашій, і будете ви їсти його в поспіху. Пасха це для Господа!   І перейду Я тієї ночі в єгипетськім краї, і повбиваю в єгипетській землі кожного перворідного від людини аж до скотини. А над усіма єгипетськими богами вчиню Я суд. Я Господь!   І буде та кров вам знаком на тих домах, що там ви, і побачу ту кров, і обмину вас. І не буде між вами згубної порази, коли Я вбиватиму в єгипетськім краї.   І стане той день для вас пам'яткою, і будете святкувати його, як свято для Господа на всі роди ваші! Як постанову вічну будете святкувати його!  

Ті євреї, що не повірили Богові і не вчинили так, і не помастили одвірки дверей кров’ю ягняти в ту ніч мали проблеми.  Ангел що проходив вбив  був кожного первенця таких будинків. Та хто виконав всі умови які сказав Бог, отримав радісну новину, фараон  відпустив їх,  і євреї могли вирушити в нову землю.  

Ісус в ту ніч  коли подав опрісноки повідомив, що це є його тіло, він мав на увазі що він те ягня, яке врятувало Ізраїль. Коли він подав чашу і сказав  це є кров моя,  він показав, що він помастить одвірки символічних дверей, і врятує життя.  
Чи має відзначення цього дня, велике значення для Християн ?  Думаю має, таке саме як Пасха для  євреїв, яку дав Бог у Єгипті.  Як ми пам’ятаємо що перед тим як вивести народ з Єгипту Бог наказав  виконати один обряд, люди виконали його, потім Бог сказав  «І стане той день для вас пам'яткою, і будете святкувати його, як свято для Господа на всі роди ваші! Як постанову вічну будете святкувати його».  Так от цей день для євреїв був як пам'ять, про те чудо, що зробив Бог.  Так само для Християн є день пам’яті  про те що зробив Ісус.  Ми пам’ятаємо, що сказав  Ісус «Це чиніть на спомин про Мене!», а  Павло додав  в Коринтянах   «як будете їсти цей хліб та чашу цю пити, смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде»


Як потрібно відзначати Псху чи Вечерю Христову.

 Нас простих людей цікавить,  як потрібно відзначати  це велике свято Пасху. Може так як ми святкуємо, по нашій традиції «Великдень». Чи так як святкують євреї  до цих пір забивати ягня, мастити одвірки кров’ю.

Апостол Павло розповів нам як цей  день потрібно відзначати, хоча він до Коринтян говорить про інше,  та в приклад він ставить Пасху. 1 до Коринтян 5:7-8  - Отож, очистьте стару розчину,  щоб стати вам новим тістом, бо ви прісні, бо наша Пасха, Христос, за нас у жертву принесений.  Тому святкуймо не в давній розчині, ані в розчині злоби й лукавства, але в опрісноках чистости та правди!
(1 до Коринтян 5:7,8)  

Цей приклад Павла показує, що християнин повинен святкувати Пасху по новому,  не так як святкують євреї.  Приклад святкування подав сам Ісус коли був зі своїми друзями разом 14 нісана. Він взяв  опріснок  подякував Богові і подав їм і сказав, що це його тіло яке рятує нас людей і дається в жертву, їжте всі про спомин про мене. Взяв він також чашу вина подякував Богу,  і сказав це моя кров, що дається в жертву, пийте всі про спомин про мене. Якщо ми признаємо жертву Христа, ми повинні робити так як він сказав і не придумувати собі інше.  Якщо ми придумуємо інше, то може з нами бути так само як було з євреями які не повірили Мойсею, і не помастили одвірки своїх будинків,  та пройшов Ангел і вбив все первородне в їхніх хатах, від  дитини до скотини.

Для мене  незрозуміле святкування Вечері Господньої, Адвентистами, які вважають, що потрібно святкувати по декілька разів на рік.  Також я не розумію святкування Вечері Господньої Свідками Єгови, які святкують так, що не вживають від символів.  Існує правило  відзначення Пасхи чи Вечері Господньої  і це правило стосується всіх як євреїв так і нас язичників, як праведних так і неправедних. Це правило може не стосуватися людини, яка не вірить в жертву Христа.        
8

Коментарі

11.03.12, 10:58

интересно
ну, Великдень, можно как хош трактовать, например, можно и так: В е лик де Нь? А Воскресенье - Воскрес е Нь е, смешно
На одной иконе Иисуса я прочитала (там надпись на древнем, так шо напишу только маленький отрывок): "... ВОЗЬМИТЕ ЙГО НА МОЄ СЕБЕ Й НАУЧИТЕСЯ..."

    21.03.12, 11:11Відповідь на 1 від ТНЕ*

    це історія свята , і я взяв це з історичних джерел

      31.03.12, 11:25Відповідь на 2 від Voliaa

      та я ж не маю нічого проти, та треба ж зважати на те, що писали ці джерела такі ж люди як ми з Вами, ні, не зовсім так, вони були учені, та де ж та гарантія, що вони не помилялись.

        41.03.12, 11:30Відповідь на 3 від ТНЕ*

        та я ж не маю нічого проти, та треба ж зважати на те, що писали ці джерела такі ж люди як ми з Вами, ні, не зовсім так, вони були учені, та де ж та гарантія, що вони не помилялись.Мої міркування порівнюють джерела історичні з Біблією. І я даю можливість провітрити і більше нічого

          51.03.12, 11:38Відповідь на 4 від Voliaa

          то це з гарно, що у Вас є своя думка, але це не підтверджує правдивості Вашої замітки.

            61.03.12, 11:54Відповідь на 5 від ТНЕ*

            то це з гарно, що у Вас є своя думка, але це не підтверджує правдивості Вашої замітки. Ви людина розумна , думайте я написав свій погляд.

              719.04.20, 14:56

              Люди не вірять цим словам " наша Пасха — Христос, принесений [за нас] у жертву. " Пасха це смерть за нас.