Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Чому Бог допускає зло, правда про Рай .

  • 29.02.12, 21:10
Біблія немає міфічних повідомлень, це деякі люди перетворюють повідомлення Біблії на міф.  Перший міф,  який чомусь створили люди, це міф про Рай, люди чомусь упевненні,  що Бог оселив  перших людей в небесному Раю.  Та Біблія нам каже про земний рай і вказує  координати цього плацдарму. В книзі Буття в другому розділі  з дев’ятого по  чотирнадцятий вірш – І зростив  Господь Бог  із землі кожне дерево принадне на вигляд і на  їжу смачне, і дерево життя посеред раю і дерево Пізнання  добра і зла. І річка з Едему виходить щоби поїти той рай. І звіти розділяється  і стає чотирма  початками.  Імення  одному Пішон, - оточує він всю землю Хавіла , де є золото.  А золото тієї землі добре; бделій і камінь  онікс.  Імя другої річки  Гіхон-  вона оточує ввесь краї Етіопії . А імя річки третьої – Тигр, - вона протікає на сході Ашшуру. А четверта річка – вона Ефрат.

Ніякому разі в Біблії мова не йде про якийсь небесний рай.  Біблія чітко повідомляє нам координати проживання перших людей на землі,  це район Месопотамії сучасний Ірак.

Міф другий , деякі люди чомусь гадають, що в раю непотрібно було працювати, а тільки насолоджуватися  життям,  в п’ятнадцятому вірші  цього розділу книги читаємо – І взяв Бог людину і в едемському  раї вмістив був її, щоб порала його та його доглядала.
Тут ми  бачимо,  що перші люди Адам і Єва жили в раю і працювали там.  Бог навіть дав їм деякі накази і  заповіді.  Один такий наказ записано в першому розділі книги Буття, в двадцять восьмому вірші – І поблагословив їх Бог, і сказав Бог до них:  Плодітьсь і розмножуйтеся .  Цей наказ нас інформує, що сексуальні відносини між Адамом і Євою в Раю були. Тому міф третій, що Бог вигнав людей з Раю тому що вони мали сексуальні зв’язки, також зруйнований.  

Якщо ви пам’ятаєте ми з вами читали в другому розділі, дев’ятий вірш - І зростив  Господь Бог  із землі кожне дерево принадне на вигляд і на  їжу смачне, і дерево життя посеред раю і дерево Пізнання  добра і зла.  Так от  наступний і важливий наказ якраз і стосувався цього дерева,  Адам і Єва  які жили і працювали  в раю з цього дерева плодів їсти  не мали права.  Другому розділі книги Буття, з шістнадцятого  по  сімнадцятий вірш ми читаємо – І наказав Господь Адамові , кажучи : Із кожного дерева в Раю ти можеш їсти.  Але з дерева  знання  добра і зла - не їж  від нього, бо в день  їди твоєї від нього ти напевно помреш.

Що це було за дерево ? І навіщо  Бог його посадив  у цьому плацдармі для життя  під назвою Едем ?   Дерево знання  добра і зла,  скоріше мало символічний  значення,  це дерево і ця заповідь не їсти  з дерева знання добра і зла,  повинна була демонструвати послухання,  вірність,  людей Богові. Якщо люди  залишилися в послуханні Бога,  вони притримувалися тих принципів які були закладенні Богом  в людях. Ми пам’ятаємо, що Бог створив нас по образу і подобі  своїй, тому ми і маємо ті якості які має Бог, це любов,  терпіння, ревність, та інші.  

Порушення  послухання Богові, означало бунт,  і зміну цих якостей на добрі і погані , наприклад , ревність може бути як добра ознака характеру, так і погана. Ревність до  добрих справ,  це добра ознака характеру  людини, та ревність може бути і  заздрістю, заздрість це зло.  Якщо  люди залишилися в послуханні Бога і не їли з дерева добра і зла, ми тоді жили в іншому світі  з повною гармонією з природою, і земля була подібна до того плацдарму який збудував Бог,  для перших людей.

Та як повідомляє Біблія,  люди  в Едемському  саду були не одні.  На землі для керування людьми був назначений  Херувим. Про цього Херувима  пише пророк Єзекиїл, в двадцять восьмому розділі своєї книги, в тринадцятому вірші -   Ти був  в Едемі  у саду Божім. Усяке  дороге каміння прикрашало  твою одіж.  І чотирнадцятий вірш  каже – Ти був  херувимом покровителем блискучим. Ти  був на святій  горі Божій, ходив  серед  вогнистих камінь (  Під вогнистими  каменями тут Біблія підрозуміває і інших божих  Ангелів).  

Що сталося з цим Херувимом ? П’ятнадцятий  вірш повідомляє – Ти був зразковим у своїх учинках до того часу,  як тебе створено, аж покіль  не повстало беззаконня  в тобі. Пророк Ісаї написав  про це творіння  Бога так , в  чотирнадцятому  розділі  , в  дванадцятому  та в тринадцятому  вірші - Як же  ж ти впав  із неба,  ти блискучий сину зірниці ? Як тебе повалено на землю, тебе що підбивав всі  народи ? Ти говорив у своєму серці: На небо зійду , над Божими зорями  мій престол поставлю й возсяду на горі зборів , на краю півночі . Зійду на вершок хмар, зроблюся, як Всевишній   З цих віршів ми бачимо,  Херувим  що керував землею захотів більшої влади, він захотів отримати вищий титул, титул Бога.

Для  досягнення своїх корисних планів,  він підкупив людей, і  про це ми читаємо в третьому розділі  книги Буття ,  з першого по  п’ятий вірш -  З усіх польових звірів що їх створив Господь Бог, найхитріший був змій. Він сказав до жінки «Чи справді Господь Бог велів  вам не їсти з ні якого дерева, що в саду?» Жінка відповіла змієві: «Нам дозволено їсти плоди з дерева  що в саді. Тільки плод з дерева що посеред  саду, Бог наказав нам: «Не їжте його, а ні доторкайтеся , а то помрете» .  І сказав  змій до жінки :  «Ні на певно  не помрете! Бо знає Бог що коли ви скуштуєте  його, то відкриються  очі ваші і ви станете як Бог, що знає добро й зло.  

І Єва послухала цього Херувима, який  використовував просту  змію для спілкування,  Єва думала що порушення заповіді відкриє людям щось нове, вона їла і дала своєму чоловікові Адаму, і він теж їв. З цього моменту люди  зайняли сторону цього Херувима,  Біблія називає його Дияволом, з грецької мови на нашу це слово означає «звинувачення»  Сатана означає «противник».

Коли люди з’їли  плід, що вони отримали ? Вони  не стали Богами, як їм обіцяв Диявол. Вони втратили довіру творця до них, також вони втратили своє  послухання перед Богом.    Втрата страху перед Богом,  і порушення  його заповіді, привела нас до сучасного стану на планеті земля. Ми  відмовилися від Божого правління, і самі  створили своє правління на землі, тому знищуються  ліси , забруднюється  атмосфера ,  надра землі пустіють. З того моменту як люди порушили заповідь Бога вони керують землею самостійно.  Ап Іван писав, в  1 Івана, в п’ятому розділі, в дев’ятнадцятому вірші - Ми знаємо що ми від Бога , а весь світ лежить у власті злого.  Ми люди з моменту зради  разом з  зі зрадником Херувимом  керуємо землею,  ми використовуємо  під час свого  керування  свої низькі почуття , це заздрість , любов до легкої наживи,  і не розуміємо одного що ми помремо,  в псалмі Бог каже - Я сказав ви Боги , та помрете як прості люди.  

Теологія нам розкриває проблеми нашої планети,  ми на протязі  віків змінювали системи правління, та успіху не одна система  так і не-досягла.  Причина цього провалу людського правління  пов'язана з  відмовою людей підкорятися Богу . Люди  підкоряються на жаль своїм особистим бажанням, жадності,та лицемірству, і тим самим є слугами  невидимого правителя цього світу,  Ісус Христос  його називав князем світу, це  написано в Євангелії від  Івана,  в чотирнадцятому  розділі , в тридцятому вірші – Небагато вже Я говоритиму  з вами, бо надходить князь світу цього. Цей невидимий князь світу , також  пропонував Ісусу  владу на землі. Матвій в своїй Євангелії пише , в шостому розділі , у восьмому вірші  - Знов диявол бере  Його   на високу  гору, і показує всі царства на світі  та їхню славу , та каже  до Нього: « Це все Тобі дам,  якщо впадеш і мені Ти поклонися.  Така пропозиція диявола нам показує,  що дійсно світ належить йому.

Досліджуючи  Біблію,  бачимо з першої  книги  Буття,  з  першого розділу,  що Бог не сам брав  участь в розбудові всесвіту, перший розділ цієї книги  в двадцять шостому вірші каже – І сказав Бог: «Створімо  людину за образом Нашим, за подобою Нашою». З цих віршів  видно,  що Бог до когось звертається .  Книга Йова відкриває нам очі  на це звернення  правителя всесвіту.   В цій книзі, Бог звертається до праведника Йова, в тридцять восьмому розділі , з четвертого по сьомий вірш, і ми  читаємо – Де ти був, коли землю основув Я ? Розповіж , якщо знаєш !  Хто основи її поклав , чи ти знаєш ? Або хто розтягнув по ній шнура ?  У що підстави її  позапущувані,  або хто поклав камінь  наріжний її,  коли разом  співали всі зорі поранні  та радісний окрик здіймали всі Божі сини . З цього звернення  Бога до Йова ми бачимо,  що коли створювалася земля Бог був не один, разом з ним  раділи цьому творенню сини Божі,  тому в книзі Буття  Бог каже  «Створімо  людину за образом Нашим, за подобою Нашою».   

Ми люди для правління  державою створюємо  парламенти , якісь ради , щоб нею керувати. Така подібна рада  існує і в правителя всесвіту , Бог не диктатор  і одноосібно  нічого не робить.  Про таке зібрання ми читаємо в цій самій  книзі Йова. в  першій главі, у шостому вірші, ми бачимо – І сталося  одного дня, і поприходили Божі сини,  щоб стати при Господі. І прийшов поміж ними  й сатана .   Далі ми читаємо  у сьомому вірші – І сказав Господь до сатани: «Звідки ти йдеш ?» А сатана відповів Господові й сказав: «Я мандрував  по землі тай й перейшов її».  Восьмому вірші Бог каже «  Чи звернув ти увагу на раба Мого  Йова ?  Бо немає такого як він, на землі: муж він невинний та праведний ,що Бога боїться , а від злого втікає» . Далі у дев’ятому вірші ми бачимо що опозиціонер сатана,  в цьому парламенті  Бога,  підіймає питання,  «Чи ж Йов даром боїться Бога?»   

Ця цікава розповідь в книзі Йова  і відкриває нам очі,   чому Бог не знищив перших зрадників   в едемському саду, які порушили його закони.  Бог є демократична особа,   він не диктатор.  Як ми пам’ятаємо  перші люди порушили  заповідь Бога і з’їли з дерева знання  добра  і зла і захотіли  бути Богами , одним словом керувати собою самостійно, нагадаю про це написано в  третьому розділі книги Буття , в четвертому і п’ятому вірші .  Так як Бог є не диктатор він  право вибору людей поважає, хоча знає що їхнє правління  нічого доброго не принесе,  в книзі Еклізяастова Біблія каже , у восьмому розділі , в дев’ятому вірші – Усе я бачив , і серце своє перекладав я до кожного чину, що відбувається під сонцем . І був час коли  запанувала  людина над людиною на лихо для неї.

Знаючи про те що людське правління нічого доброго не принесе,  Бог  придумав план порятунку своїх  вірних служителів людей . Цей Божий план порятунку людей є основною темою  Біблії , і в першій книзі Біблії ми читаємо  одне важливе пророцтво, яке має пряме відношення до людей.  Це пророцтво записане в книзі Буття , в третьому розділі в чотирнадцятому і п’ятнадцятому вірші – І до змія сказав Господь Бог: «За те що  зробив ти оце, то ти проклятіший за всю худобу, і над всю звірину польову! На своєму череві ти будеш плазувати, і порох їстимеш у всі дні свойого  життя. І Я покладу ворожнечу між тобою й між жінкою,  між насінням твоїм  і насінням  її . Воно зітре тобі голову, а ти будеш жалити його в п’яту».

На перший погляд тут йде мова про прості відносини в тваринному світі,  між людьми та зміями .  Та ми пам’ятаємо з минулої статті,  що сам конфлікт виник між Херувимом  та Богом і людьми.  Херувим  хотів  отримати вищий титул у вселеній, титул Бога,  а проста змія тут  ні до чого,  змію Херувим просто використав для того,  щоби здивувати Єву і звернутися до неї. Нагадаю у третьому розділі книги Буття,  в першому вірші  через змію херувим каже  – « Чи Бог наказав: Не їжте з усякого дерева раю»  .   

 Відповідь на це пророцтво дає остання книга Біблії,   книга  Об’явлення.  Апостол Іван був у заслані на острові Патмосі , що в Середземному морі.  В книзі Об’явлення Іван пише , в першому розділі  з дев’ятого по одинадцяти вірш  – Я Іван, ваш брат  і спільник у біді, і в царстві,  і в терпіні Ісусі , був на острові , що зветься  Патмос , за Слово Боже і за свідчення  Ісуса Христа . Я був в дусі Господнього дня,  і почув за собою голос  гучний, немов сурми , який говорив:  «Що бачиш напиши те до книги».  І от, Іван і написав до своєї книги  Об’явлення  також розуміння того пророцтва, яке  ми читаємо в книзі Буття  , в третьому розділі в чотирнадцятому і п’ятнадцятому вірші.

Іван  пише  в дванадцятому розділі  своєї книги  з першого  по дев’ятий вірш – І з’явилася   на небі велика  ознака: Жінка зодягнена в сонце, а під ногами її місяць, а на голові її вінок із дванадцяти зір. І вона мала в утробі, і кричала від болю, та муки терпіла від породу. І з’явилася інша ознака  на небі, - ось змій червоноогняний, великий, що мав сім голів та десять рогів , а на його головах сім вінців . Його хвіст змів третину зір  із неба  та кинув до долу. І змій стояв перед жінкою,  що мала вродити, щоб з’їсти дитину  її, коли вродить. І дитину вродила вона чоловічої статті , що  всі народи  має пасти   залізним жезлом.  І дитина її була взята до Бога  престолу Його . А жінка втекла до пустині де мала місце від Бога для неї вготоване, щоби там годувати  її тисячу двісті шістдесят день.  І сталася на небі війна:  Михаїл та його Ангели вчинили зо змієм війну.  І змій  воював і анголи, та не втрималися  і вже не знайшлося  їм місця  на небі. І скинутий був змій великий вуж стародавній, що зветься диявол і сатана , що зводив усесвіт, і скинений  він додолу, а з ним  і його ангели  були скинені .

         Апостол Іван бачив видіння, чи фільм, який йому було показано на небі.  Він як ви звернули  увагу бачив «ознаки »  і це говорить про те,  що відбувається в цьому видінні,  чи фільмі,  має інший вигляд.  Жінка яку бачив Іван демонструє  Божу спільноту  десь у космічному просторі, одним словом на небі.  Бог своєю  нареченою, чи  жінкою називає навіть свою земну спільноту та вірних йому людей в Ізраїлі.  Пророк Ісая пише в п’ятдесят четвертому  розділі,  у п’ятому вірші – Бо муж твій,  Творець твій,  - Господь Саваот йому Ймення, а твій Викупитель – Святий Ізраїлів,  - Він Богом усієї землі буде званий .

   Дитина яка  буде пасти народи яку народила жінка, чи небесна Божа спільнота , це Ісус Христос ,  тому що він буде пасти народи і керувати світом.  Під змієм   Об’явлення  підрузуміває   сатану ,  того херувима зрадника,  який спокусив перших людей і бажав отримати вищу владу.   Так от  пророцтво записане  в книзі  Буття про Жінку де Бог сказав  «І Я покладу ворожнечу між тобою й між жінкою,  між насінням твоїм  і насінням  її . Воно зітре тобі голову, а ти будеш жалити його в п’яту» має інше значення .   Це пророцтво розповідає нам про ворожнечу дітей Бога і дітей Диявола, насіння Бога буде  протидіяти проти  слуг диявола,   як на землі , так і на небі , в результаті  насіння Бога переможе це  угрупування зла і зітре йому голову.

Пророку  Даниїлу,  Бог відкрив  всі правлячі світові Імперії  аж до нашого часу,  які символізували істукан.  Про це пророцтво написано в книзі Даниїла,  в другому розділі ,  в цьому пророцтві,  на завершення своєї розповіді про світові правлячі імперії   Даниїл написав , у сорок четвертому вірші  - А за днів тих царів Небесний Бог поставить своє царство, що навіки не зруйнується і те царство не буде передане іншому народові. Воно потовче  й покінчить  усі  ті  царства, а сама буде стояти навіки .  Це пророцтво говорить нам про початок судового процесу над Сатаною і його знищеннями, разом з його насінням.
6

Коментарі

129.02.12, 21:43

Вот и выходит, что самая древняя профессия : землероб (садовник), а не проститутка