хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Левеш з кльоцками

     Як готувати левеш не розкажу, тому що це одне з найбільш поширених блюд. Левеш - то бульйон (по- -львівськи розсіл). 
    Прошу також не ухмилятися довкола слова кльоцки, це дуже навіть пристойне слово. В даному випадку це заварені в бульйоні ( метані) галушки з манки. Хоча  рецепт приготування дуже простий, але зварити їх то ціла хитрість і не завжди вдається навіть досвіченій господині.


      Перш ніж готувати кльоцки доводимо  левеш до кипіння а даля скручуємо, щоб ледве кипів. Для того щоб приготувати  кльоцки  розбиваємо у глибоку посудинку яйце , або два ( в залежності від кількості левешу), і досипаємо туди манку, з розрахунку 3 столові повні (але не з високою гіркою) ложки манки на одне яйце. Далі 1-2 хвилини взбиваємо  вилкою масу. Вона не повинна текти але не має бути занадто густа. Як тільки маса збита чайною ложкою легенько накладаємо масу в бульйоном, що кипить. Правильна кльоцка не повинна розпадатися коли попадає в каструльку, а легенько розходитися і набухати. Варимо хвилин 5-10. Якщо погано вгадати з пропорцією манки, часом взбивання і інтенсивністю кипіння кльоцка може не наваритися, а залишаться маленькою і твердою. Тоді вона неправильна . Якщо все таки тільки частково набухла,  поможіть їй поділіть в каструлі на двоє, троє.
    Але якщо вони (кльоцки) вам вдалися, то це просто розкішне, ніжне, вишукане блюдо. 
    В чому перевага кльоцки перед лакшиною :
                                    1. Приготувати легко і швидко.
                                    2 Їх заварюють прямо в бульйоні,
                                   3. Після варки вони уже більше  не набухають 
                                    у бульйоні, як локшина,  і залишаться такими і день і два.
21

Коментарі

Гість: Тираъ

126.02.12, 20:34

    226.02.12, 20:36

    Спасибо, я тоже иногда делаю супчик с клецками, меня научила моя бабушка их делать..

      Гість: Глаша_Я

      326.02.12, 20:36

        анонім

        426.02.12, 20:38

        Цікава страва, ніколи не доводилося куштувати. Я звик до локшини. А в мене локшина не набухає якщо лишається в юшці.

          526.02.12, 20:48

          Не ела. Но мне бы понра.

            626.02.12, 20:52Відповідь на 4 від анонім

            Цікава страва, ніколи не доводилося куштувати. Я звик до локшини. А в мене локшина не набухає якщо лишається в юшці.Не набухає якщо повністю домашня, яїчна.

              726.02.12, 20:53Відповідь на 2 від aleksandrinna

                анонім

                826.02.12, 20:55Відповідь на 6 від Горянка

                Цікава страва, ніколи не доводилося куштувати. Я звик до локшини. А в мене локшина не набухає якщо лишається в юшці.Не набухає якщо повністю домашня, яїчна.
                Так, своя. Сам роблю, на домашніх яйцях! Смакота!

                  926.02.12, 20:57Відповідь на 5 від Мари_НКа

                  Всі хто спробував перше відгукуються схвально

                    1026.02.12, 20:57Відповідь на 3 від Гість: Глаша_Я

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      8
                      попередня
                      наступна