Левеш з кльоцками
- 26.02.12, 20:06
Як готувати левеш не розкажу, тому що це одне з найбільш поширених блюд. Левеш - то бульйон (по- -львівськи розсіл).
Прошу також не ухмилятися довкола слова кльоцки, це дуже навіть пристойне слово. В даному випадку це заварені в бульйоні ( метані) галушки з манки. Хоча рецепт приготування дуже простий, але зварити їх то ціла хитрість і не завжди вдається навіть досвіченій господині.
Перш ніж готувати кльоцки доводимо левеш до кипіння а даля скручуємо, щоб ледве кипів. Для того щоб приготувати кльоцки розбиваємо у глибоку посудинку яйце , або два ( в залежності від кількості левешу), і досипаємо туди манку, з розрахунку 3 столові повні (але не з високою гіркою) ложки манки на одне яйце. Далі 1-2 хвилини взбиваємо вилкою масу. Вона не повинна текти але не має бути занадто густа. Як тільки маса збита чайною ложкою легенько накладаємо масу в бульйоном, що кипить. Правильна кльоцка не повинна розпадатися коли попадає в каструльку, а легенько розходитися і набухати. Варимо хвилин 5-10. Якщо погано вгадати з пропорцією манки, часом взбивання і інтенсивністю кипіння кльоцка може не наваритися, а залишаться маленькою і твердою. Тоді вона неправильна . Якщо все таки тільки частково набухла, поможіть їй поділіть в каструлі на двоє, троє.
Але якщо вони (кльоцки) вам вдалися, то це просто розкішне, ніжне, вишукане блюдо.
В чому перевага кльоцки перед лакшиною :
1. Приготувати легко і швидко.
2 Їх заварюють прямо в бульйоні,
3. Після варки вони уже більше не набухають
у бульйоні, як локшина, і залишаться такими і день і два.
21
Коментарі
Гість: Тираъ
126.02.12, 20:34
aleksandrinna
226.02.12, 20:36
Спасибо, я тоже иногда делаю супчик с клецками, меня научила моя бабушка их делать..
Гість: Глаша_Я
326.02.12, 20:36
анонім
426.02.12, 20:38
Цікава страва, ніколи не доводилося куштувати. Я звик до локшини. А в мене локшина не набухає якщо лишається в юшці.
Мари_НКа
526.02.12, 20:48
Не ела. Но мне бы понра.
Горянка
626.02.12, 20:52Відповідь на 4 від анонім
Не набухає якщо повністю домашня, яїчна.Горянка
726.02.12, 20:53Відповідь на 2 від aleksandrinna
анонім
826.02.12, 20:55Відповідь на 6 від Горянка
Так, своя. Сам роблю, на домашніх яйцях! Смакота!
Горянка
926.02.12, 20:57Відповідь на 5 від Мари_НКа
Всі хто спробував перше відгукуються схвально
Горянка
1026.02.12, 20:57Відповідь на 3 від Гість: Глаша_Я