Правдиві закуски для мурових хлопів від Міська Гітлера, власни

  • 03.08.10, 22:59
Богдан Волошин
Правдиві закуски для мурових хлопів
від Міська Гітлера, власника мордовні «Під Круком»

Сі записи творені мною над ранок і занотовані з таким цільом, що коли Бозя забере мене до себе, то чоловік, який прийде на моє місце, з тої книжки буде знати, що їлося і пилося в мордовні (макдональдсі по-теперішньому) за старих часів. Тота традиція мусить жити вічно разом з рецептами страв, яким вже по пару віків. Амінь.

Запечений крілик «по-швабськи» для Мерлюня
За два дні, як наш завсідник Мерлюньо має дістати пенсию, треба злапати сивого кота. Ліпше, щоби то був коцур Замурзєвички, бо в неї всяка скотина дуже тлуста. Її виполокати, хутро пофарбувати «Веллою», поголити «Жилєтом» і здати на коси, а тушку спотрошити. Потому те тіло треба тримати півтора доби обома руками в окропі для дезінфекції. Коли коцур почервоніє, можна йому накласти в утробу все, що є на господарці: паприку, рис, сухі макарони, сухарі, митку до баняків і до смаку – краплю мастики до мештів. Тоді акуратно пришити котові вуха з підошов від старих черевиків і закрити крілика в духовці. Чекати, поки почне квилити. На третьому крику «Help!» кріля треба витягти, запхати до рота «дурачок» і полити відваром з конячих ратиць. Подавати найліпше вже теплому Мерлюньові з пивом «Гуцульським» (три шклянки оцту на відро води, ложка меду, 94 ложки соку з-під старої Василихи). Страву прикрасити одним маринованим «швабом».

Цапові яйця у власному соці під вострим соусом
Знайти цапа з яйцями. Закласти йому на роги чоботи Ладзьга Микуличина і чекати, заким зомліє. Потім надіти собі на голову протигаз, у праву руку взяти ножик, в ліву – цапові яйця. Вже вдома, окремо від цапа, яйця посолити, поперчити, можна на замовлення навіть пофарбувати. Чекати днів три, поки не пустять сік. Тоді їх законсервувати у трилітровому слоїку з макаронами. Подавати яйка треба в окремій кімнаті, дрібно посіченими разом з банкою і кришкою. До страви пасує гострий соус, настояний на уживаних жилєтках «Нева», і сто грамів горілки «Вострий абсолют», який випродуковує Карбівникова Марія.

Кишка зі шкварками «Майкл Джексон»
Зготувати кишку: кров до каші наточити зі свині фірмана Кльоцка, в якої високий гемоглобін, а саму кишку втяти в Карбівникового кнура. Пекти в духовці до почорніння. Прикрасити страву шкварками (золотисті, 3 – 4 см в діаметрі) і полити кишку густою сметаною. доки ся зараза не вибілиться, як Майкл Джексон.

Паштет ліверний «Перестройка»
Прижився в мордовні «Під круком» за Горбачова. Береться якийсь лівер, перемелюється з непраним фартушком цьотки Парані з Лопушни, що торгує кооперативними мештами на станції, зі старою фіранкою і соусом «чілі» з кропиви. Все це напихається до кишки (панчохи, капелюха, рейтузів) і подається до столу холодним. Але хто б то їв.

Бурачки «Мозок Лєніна»
Готуються звичайні терті бурачки з хроном. Але викладаються вони купкою на довгій тарелі для селедця. Потім треба запросити Мерлюня з покрученими артритом пальцями, щоб він ними поробив звивини на бурачках. Подавати тілько членам компартії і співчуваючим громадянам.

Кава з огірком
Дуже помічна на другий день після празникування уродин, народин, поминків і Дня незалежності. Візьміть літру окропу, киньте до нього чайну ложечку ячмінного напою «Аромат мулатки» з цикорієм, а біля нього ставите трилітровий слоїк з квашеними огірками в росолі. Росіл випиваєте і виїдаєте всі огірки. А запах від окропу з «Ароматом мулатки» на цикорії дасть вам повне відчуття кавопійності. Навіть якщо огірки в пивниці стояли з 1936 року.

Серія: Як крадуть Українську пісню. Випуск 1.

  • 30.07.10, 15:34

Не одно покоління піонерів та комсомольців Радянського Союзу було виховано на цій пісні, її співали повсюди. Але то була крадена пісня, так крадена! На мотив старої козацької пісні часів УНР (Української Народної Республіки). Були написані комсомольські слова: «Там вдали за рекой зажигались огни, в небе ясном заря догорала...» ТА ПО ТОМУ. Але в нас у народі говорять: правда завжди найде дорогу до людей. Так і сталось. Ту комсомольську вже і не пам'ятають, а стару козацьку знову співають, І БУДУТЬ СПІВАТИ!

Запис 2007 рік. Львів режисер Софія Кохмат.

 Доробок користувача youtube --  fyvm4y у якого, я взяв цю інформацію.

Віктор Морозов

  • 24.07.10, 23:27

Віктор Морозов є одним із найвідоміших українських співаків і композиторів. Завдяки своєрідному голосу та вправному володінню гітарою він завоював значну популярність як на Україні, так і далеко за її межами. Талант і майстерність Віктора особливо виявляється в численних піснях, покладених ним на вірші найкращих модерних українських поетів. Його співана поезія справила великий вплив на творчість багатьох сучасних рок-груп України, таких як "Плач Єремії" та "Мертвий півень".

Народившись 15 червня 1950 року в Кременці на Західній Україні, Віктор розпочав свою музичну кар'єру на початку сімдесятих у Львові, створивши одні з найперших українських рок-груп - "Quo Vadis" 1971 року й "Арніку" 1972-ого. Від 1976 року Віктор працював солістом ансамблю "Ватра", а 1979 року став солістом популярної "Смерічки". Завдяки цьому він мав можливість тісно співпрацювати з багатьма відомими співаками й композиторами, такими як Ігор Білозір, Оксана Білозір, Віка, Назарій Яремчук, Володимир Івасюк та іншими. З цими ансамблями Віктор також мав змогу подорожувати, представляючи Україну, або й бувший Совєтський Союз, на багатьох міжнародних музичних фестивалях. 1988 року Віктор став одним із засновників та мистецьким керівником театру-кабаре "Не журись!", в якому авторські пісні поєднувалися з гострою політичною сатирою. У своїх музично-театралізованих виставах артисти театру дошкульно критикували й висміювали тогочасну комуністичну владу, чим значно сприяли піднесенню національної свідомості в Україні напередодні незалежності. Театр представляв глядачам пісні, заборонені Совєтським режимом, а 5 жовтня 1989 року вперше виконав публічно, зі сцени Львівської філармонії, заборонений тоді національний гімн "Ще не вмерла Україна" (під час вистави "Повіяв вітер степовий").

Завдяки своїй популярності Віктор мав змогу працювати в різних мистецьких жанрах - на радіо (один із авторів і ведучий "Гіт-параду студії Лева" разом зі Стефком Оробцем), на телебаченні (ведучий популярної програми "Ви нам писали" разом з Оксаною Білозір), на сцені (як актор, а також як ведучий багатьох концертів і фестивалів).

На початку 90-х років разом із гітаристом-віртуозом та композитором Олегом Яремою Віктор започаткував новий музично-акустичний проект під назвою "Четвертий кут" (до першого складу проекту входив також скрипаль і звукорежисер Роман Лозинський). Перший їхній одноіменний альбом, що поєднував інструментальні композиції й романтичні балади-пісні, увійшов до 10 кращих альбомів України 1994 року. Віктор Морозов і Олег Ярема залучають тепер до багатьох своїх композицій бас-гітариста Олега "Джона" Сука й барабанщика/перкусіоніста/звукорежисера Андрія П'ятакова. До речі, "Аліна", одна з пісень альбому "Треба встати і вийти", зайняла 1-ше місце львівського гіт-параду радіо "Ініціатива" вже на третій день після появи в радіоефірі.

Віктор Морозов продовжує виступати як соліст, а також із "Четвертим кутом", театром "Не журись!", "Мертвим півнем" і "Батяр-Бендом Галичина". В листопаді 2002 року вийшов компакт-диск В. Морозова і "Батяр-Бенду Галичина" "Тільку ві Львові" (львівські батярські пісні), а в березні 2003 - компакт-диск В. Морозова і "Мертвого півня" "Афродизіяки". Нерідко Віктор бере участь у складі журі різних українських музичних фестивалів ("Надія", "Мелодія" та інші).

Крім музичної діяльності, Віктор відомий і як перекладач. Його переклади англійською з Т.С.Еліота, В.П.Блетті, тощо друкувалися в 80-х роках у київському часописі "Всесвіт" та інших виданнях. У травні 2000 року у львівському видавництві "Класика" вийшов окремою книгою перекладений Віктором із португальської роман Пауло Коельо "Алхімік", у грудні 2001 роман цього ж автора "Вероніка вирішує померти", а у вересні 2002 "Чорт і панна Прим". У квітні 2001 року в київському видавництві "Критика" вийшла в світ книга в перекладі Віктора (з англійської) - "Уявлені спільноти" Бенедикта Андерсона. У квітні 2002 року в київському видавництві "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" вийшов перекладений Віктором з англійської світовий бестселер Дж. К. Ролінґ "Гаррі Поттер і філософський камінь", у вересні 2002 "Гаррі Поттер і таємна кімната", у грудні 2002 "Гаррі Поттер і в'язень Азкабану", у травні 2003 "Гаррі Поттер і келих вогню", в листопаді 2003 "Гаррі Поттер і Орден Фенікса", в жовтні 2005 "Гаррі Поттер і Напівкровний Принц", а у вересні 2007 "Гаррі Поттер і Смертельні реліквії" . За переклад українською книг про Гаррі Поттера Віктор Морозов став переможцем конкурсу "Галицький лицар-2003" в номінації "Літератор/письменник року". Протягом своєї кар'єри Віктор виступав перед глядачами Австралії, Англії, Арґентини, Афганістану, Бельгії, Бразилії, Індії, Канади, Лаосу, Латвії, Литви, Німеччини, Параґваю, Польщі, Росії, США та багатьох інших країн.

Дискографія 1972 - велика грамплатівка "Арніка" 1973 - 2 малі грамплатівки "Арніка" 1975 - мала грамплатівка з "Арнікою" "Пісні О. Екімяна" 1976 - мала грамплатівка з "Арнікою" "Карпати і Арніка" 1985 - мала грамплатівка "Смерічка" 1986 - велика грамплатівка "Смерічка" 1989 - велика грамплатівка з Оксаною Білозір "Ой там у Львові на Високім замку" 1989 - велика грамплатівка "Скриня" (Віктор Морозов співає українську поезію) 1989 - касета "Не журись!" 1989 - касета з "Не журись!" "Вертеп" 1989 - касета з "Не журись!" "І мертвим, і живим, і ненародженим..." 1989 - касета з "Не журись!" "Картотека пана Базя" 1989 - касета з "Не журись!" "Повіяв вітер степовий" 1989 - касета "Оксана Білозір Білозір і Віктор Морозов" 1990 - касета з "Не журись!" "Пісні з-за ґрат" 1993 - касета "Четвертий кут" 2000 - компакт-диск з "Четвертим кутом" "Треба встати і вийти" 2002 - компакт-диск з "Батяр-Бендом Галичина" "Тільку ві Львові" 2003 - компакт-диск з "Мертвим півнем" "Афродизіяки" 2008 - компакт-диск з "Четвертим кутом" "Армія Світла" 2010 - компакт-диск з "Батяр-Бендом Галичина" "Серце батяра"

Переклади 2000 - "Алхімік" - Пауло Коельо 2001 - "Уявлені спільноти" - Бенедикт Андерсон 2001 - "Вероніка вирішує померти" - Пауло Коельо 2002 - "Гаррі Поттер і філософський камінь" - Дж.К.Ролінґ 2002 - "Чорт і панна Прим" - Пауло Коельо 2002 - "Гаррі Поттер і таємна кімната" - Дж.К.Ролінґ 2002 - "Гаррі Поттер і в'язень Азкабану" - Дж.К.Ролінґ 2003 - "Гаррі Поттер і келих вогню" - Дж.К.Ролінґ 2003 - "Гаррі Поттер і Орден Фенікса" - Дж.К.Ролінґ 2004 - "Наташі: сучасна світова секс-торгівля" - Віктор Маларек 2005 - "Чарлі і шоколадна фабрика" - Роальд Дал 2005 - "Ракета на чотирьох лапах" - Джеремі Стронґ 2005 - "Гаррі Поттер і Напівкровний Принц" - Дж.К.Ролінґ 2006 - "Матильда" - Роальд Дал 2007 - "Гаррі Поттер і Смертельні реліквії" - Дж.К.Ролінґ 2008 - "Розшукується ракета на чотирьох лапах!" - Джеремі Стронґ 2008 - "Казки барда Бідла" - Дж.К.Ролінґ 2009 - "Джеймс і гігантський персик" - Роальд Дал 2010 - "Вікінг у моєму ліжку" - Джеремі Стронґ

З сайту: http://www.victormorozov.com/ukr/frame.html

roserose rose

Запрошую послухати Віктора Морозова: http://music.i.ua/user/2768355/6188/

Ришард Ринковський

  • 24.07.10, 21:38

Хочу познайомити Вас з творчістю непересічного польського виконавця Ришарда Ринковського. Багато з його пісень, стають актуальними на сьогодення для нас. Звичайно повністю зрозуміти вдасться тим, хто знає мову. Але менше з тим, хтось таки з Вас зрозуміє і відчує те, що він хоче сказати своїми піснями.

rose

Тут розміщена лише невелика частка творчого доробку Ришарда Ринковського. Ще деякі його пісні запрошую послухати тут: http://music.i.ua/user/2768355/6147/

Бачиш, Марто

  • 24.07.10, 05:11

Це і про нас...unsmile

Ришард Ринковський

Бачиш Марто

Край хрестів і хліба,

Купиш тут право «наліво»,

Бо тут вже ніщо не рахується,

Край пекла і неба,

Продаси тут право «наліво»,

Бо зло тут глузує з молодості Твоєї,

Бачиш Марто як це є,

Тут нашим страхом кормляться.

Для них право, для нас слабість

Наш ляк, наш страх є силою їхньою!

Знову нас зведуть Ті на вершині сходів,

Хтозна, хтозна, котрий раз?

Бачиш Марто як то є,

Тут звичайні люди бояться.

Край хрестів і хліба,

Купиш тут право «наліво»,

Бо тут вже ніхто не боронить Тебе,

Край пекла і неба,

Продаси тут право «наліво»,

Бо зло тут  глузує з віри Твоєї.

Бачиш Марто як це є,

Не можна ніколи піддаватись,

Піддаватись,

Піддаватись,

Ні!

Причепився ведмідь до зайця

  • 23.07.10, 17:07

Пісні Валерія Маренича.

Потім буде більше, а ця одна з тих, що заслуговує окремої уваги. 

Тріо Маренич

  • 11.07.10, 22:10

Тріо Маренич — український музичний колектив, що виконував пісні в народному стилі в основному українською мовою. У репертуарі групи були як народні пісні, так і авторські пісні, в тому числі і власні твори. Багато з народних пісень були аранжовані учасниками групи, в основному Антоніною Маренич. Найбільшу популярність група набула в СРСР наприкінці 1970-х - 1980-х роках. Група розпалася в 2004 році. В даний час Валерій та Антоніна виступають і записують альбоми окремо. Склад: Валерій Маренич, Антоніна Маренич (Сухорукова), Світлана Маренич (Сухорукова). Антоніна — сестра Світлани і дружина Валерія.

Історія Валерій Маренич родом з Кривого Рогу. Антоніна і Світлана Сухорукови народилися і виросли в місті Куйбишеві (нині — Самара). Антоніна, яка єдина з усього колективу має вищу музичну освіту, починала співочу кар'єру в московському естрадному оркестрі Юрія Саульского «ВІА-66». В 1971 році удвох з Валерієм Маренич вони організували співочий дует, куди згодом підключили і сестру Антоніни, Світлану. Жили учасники групи утрьох в однокімнатній квартирі в Луцьку. У 1971 році група зайняла перше місце на огляді ВІА в Харкові. Вперше на телеекрани України «Тріо Маренич» потрапили в 1978 році і дуже швидко завоювали популярність спочатку в Україні, а потім і в усьому Радянському Союзі. З цього часу в репертуарі групи залишилися тільки україномовні пісні «Сиджу я край віконечка», «Посилала мене мати», «Ой, у гаю при Дунаю», «Несе Галя воду», «Ой, під вишнею …», «Тиша навкруги», «Чом ти не прийшов?» та інші. В 1979 році фірма Мелодія записала їх першу платівку, а Укртелефільм зробив її телеверсію. Учасникам групи присвоїли звання Заслужених артистів України. Подальший спад популярності групи та зникнення з теле- та радіоефіру пояснюють суперечками учасників групи з урядовцями Міністерства культури, які заборонили тріо виступати за межами Волинської області. Серед причин цих суперечек називають відмову групи давати концерти на стадіонах, виконувати радянські патріотичні пісні, спроби виконувати пісні січових стрільців. Так чи інакше, про групу практично не було чути аж до 1994 року, коли «Тріо Маренич» дали великий концерт у київському палаці «Україна». З того часу тріо випустило кілька дисків своїх старих та нових пісень, а наприкінці 2004 року розпалося. Валерій Маренич іноді виступає сольно, випустив диски «Пісні Волинських авторів» і «Ген, на узліссі хрест мовчить...». Антоніна також виступає сама, залучаючи до своєї концертної діяльності сестру Світлану.

Склад Валерій Маренич — вокал, гітара, бонги, кларнет. Народився 1 січня 1946 року у Кривому Розі. Антоніна Маренич — вокал, маракаси, гармоніка, бубон, бас-гітара. Народилася 17 березня 1950 року у Куйбишеві. Світлана Маренич — вокал, бубон, гармоніка. Народилася 1 березня 1956 року в Куйбишеві.

Дискографія 1979 — Співає тріо Маренич 1998 — Три тополі 2000 — Ой, пiд вишнею 2003 — Співає Тріо Маренич 2004 — Краще 2006 — Тріо Маренич

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Слухайте Тріо Маренич:

http://music.i.ua/user/2768355/

Похмелився яйцями

  • 11.07.10, 14:33

То не я, то Грицько Драпак. Йому і дякуйте....  smoke lol lol lol

Население России. Статистика, факты, комментарии, прогнозы.

  • 19.04.10, 03:01

Стаття довга, але цікава і повчальна:

http://www.rf-agency.ru/acn/stat_ru

Три цитати для заманухі:

...В 2008 г. в России построили столько автодорог, сколько в Китае строят за 10 дней.

...В 2008 году в России было продано: более пятисот тысяч бейсбольных бит, три бейсбольных мяча и одна бейсбольная перчатка....

...За последние 35 лет из России уехали свыше 40 млн человек. (данные МИД РФ)...   ...в 2007 году в Россию перебралось всего 400 соотечественников.

Цікаво було б для порівняння про Україну...