Обід з рибки...
- 24.02.20, 12:23
А що у вас сьогодні на обід?
Ділюся рецептом дуже смачних рибних котлет.
1 велика тушка хека
1 велика тушка скумбрії
2 скибки батону
1 велика цибулина
1 середня морква
1 яйце
Сіль, перець, куркума, кунжут.
Рибу помити, почистити від луски і нутрощів. Покласти у велику каструлю, залити водою і довести до кипіння. Нехай вариться хвилини 3-4. Виключити. Злити бульон у іншу кастрюлю, залити холодною водою і почекати поки риба застигне (можна не заливати, якщо не поспішаєте). Поки риба охолоджується, чистимо моркву і цибулю, цибульку ріжемо, моркву тремо і на сковорідку (я даю трохи олії, трохи вершкового або кунжутного масла), пасеруємо, потім додаємо трохи води і закриваємо кришкою. Нехай постоїть хвилин 10.
Замочуємо в молоці батон.
Чистимо рибу від кісточок. Пропускаємо двічі через м'ясорубку. До фаршу додати пасеровані цибулю з морквою, попередньо замочений і добре вижатий батон, ще раз пропустити через м'ясорубку. Додати яйце, сіль, перець, чайну ложку куркуми (для гарного кольору) та ложку кунжуту. Ліпимо котлетки, обвалюємо в борошно або в сухарях . Смажимо як звичайні котлети.
Якщо в когось є свій рецепт рибних котлеток пишіть в коментарі. Залюбки ознайомлюся і візьму собі на замітку.
3
Коментарі
Гість: Глаша__Я
124.02.20, 12:43
Неважно,что класть в фарш,я иногда батон кладу,иногда нет,морковь вообще редко кладу,так как имеет место быть скисанию)))
Иногда добавляю картофель, тру на мелкой терке))
ноооо...Маленький секрет-никогда не клади в любой фарш яйцо,оно сккуживает любой фарш.Главное хорошо отбей фарш и котлета будет неповторимо воздушной и ; сочной!
Гість: Глаша__Я
224.02.20, 12:45
КстатЕ на обед тоже была рыбка ,только -телапия)))на овощной подушке в воке и под соевым сладковатым соусом,обалденно-примленно вкусненько)))
и быстренько))
Гість: Манго
324.02.20, 12:47
Я люблю перекрутить щуку с салом или смальцем и сделать тефтели, которые потом,, стушить в соусе как фаршированную рыбу или как под овощами а икру солю.
MV1
424.02.20, 13:27
Как то всех на рыбку потянуло, я не изощрялся и взял форельку
Вы не Я
524.02.20, 14:06
Котлеты из ВАРЁННОЙ рыбы? Ни разу не пробовал.
Азмус
624.02.20, 14:12Відповідь на 4 від MV1
Так пост на носу...
Азмус
724.02.20, 14:13Відповідь на 5 від Вы не Я
Кстати, получается вкусней чем из свежей. Не такие водянистые. Можно еще сыра добавить, тогда вообще прикольное блюдо получается
Вы не Я
824.02.20, 14:16Відповідь на 7 від Азмус
Ну не знаю, не знаю....
(костей точно не будет)))
lancette
928.02.20, 13:40
и что, жёлтые котлеты - это красиво?)))))
Азмус
1028.02.20, 17:00Відповідь на 9 від lancette
Зажариваешь норм, и все. Котлеты вкусные и красивые с зажаристой корочкой.