хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Цікаві спостереження за пастою Болоньєзе.

Хочу поділитися з вами своїми думками.
Вчора я готував соус для пасти болоньєзе. І в той самий момент, коли цибуля, морква та стебла селери були вже підсмажені, я додаю перед фаршем яловичини спеції. Кидаю різні перці в гарячу олію, так вони пахнуть та смакують набагато краще. На цей раз я вирішив додати розмарин та чебрець. Зі сковорди пішов дуже знайомий аромат сарни. Тобто, коли вони створювали цей рецепт, люди намагалися відтворити смак м'яса, до якого звикли протягом тисячоліть полювання. Перехід до свійських тварин не так просто дався для людства. Тим не менш, природне м'ясо, яке виросло в природному середовищі і на природному харчуванні, заохочує намагатися відновити цей смак і аромат у різних страв.
Може хтось ще помітив подібне в інших стравах?

2

Коментарі

118.01.22, 22:40

...та спочатку навчися борсч готовити, куди ти влазиш....

    218.01.22, 23:03

    ну про аромат сарни не в курсі але чебрець люблю. на жаль засох в вазоні і дикого запаси скінчились. і розмарин вже пару років не вирощую. а що до дичини, то гарний ефект дає пиво. дуже прикольно рулька виходить. я не мисливець і мої пізнання про дичину мізерні, але піплу подобалось. навіть курятину в пиві готують. прикольно, але штин на всю хату. можливо кращу витяжку треба.
    до речі - пиво потрібно темне, але бажано без смаку паленої карамелі

      318.01.22, 23:06Відповідь на 1 від НеЖриМоэСало5

      ...та спочатку навчися борсч готовити, куди ти влазиш....На мій борщ ще нарікань не було жодного разу. Ти ж не пробував, тож про смак треба розмовляти з тими хто пробував. А так не зрозуміло що в моєму рецепті борщу не сподобалось. Я публікував його тут.

        418.01.22, 23:07Відповідь на 3 від Азмус

        ...та спочатку навчися борсч готовити, куди ти влазиш....На мій борщ ще нарікань не було жодного разу. Ти ж не пробував, тож про смак треба розмовляти з тими хто пробував. А так не зрозуміло що в моєму рецепті борщу не сподобалось. Я публікував його тут.так я помню...тому і пишу шо вернись к істокам

          518.01.22, 23:08Відповідь на 2 від evgeniy_v

          ну про аромат сарни не в курсі але чебрець люблю. на жаль засох в вазоні і дикого запаси скінчились. і розмарин вже пару років не вирощую. а що до дичини, то гарний ефект дає пиво. дуже прикольно рулька виходить. я не мисливець і мої пізнання про дичину мізерні, але піплу подобалось. навіть курятину в пиві готують. прикольно, але штин на всю хату. можливо кращу витяжку треба.
          до речі - пиво потрібно темне, але бажано без смаку паленої карамелі
          На волинській базі продають свіжий і чебрець і розмарин і багато інших кьових трав. Завжди там пасуся.
          Щось на рульку я якось не наважився. Одного разу готував у пиві вирізку, було не погано, але щось я там перемудрив, хвалитись немає чим. Треба десь скуштувати смачну рульку, тоді може буде зрозуміло що з нею робити.

            618.01.22, 23:10Відповідь на 4 від НеЖриМоэСало5

            ...та спочатку навчися борсч готовити, куди ти влазиш....На мій борщ ще нарікань не було жодного разу. Ти ж не пробував, тож про смак треба розмовляти з тими хто пробував. А так не зрозуміло що в моєму рецепті борщу не сподобалось. Я публікував його тут.так я помню...тому і пишу шо вернись к істокамТреба розширювати свої горизонти. Чому топутіти на місці?

              718.01.22, 23:10Відповідь на 6 від Азмус

              ...та спочатку навчися борсч готовити, куди ти влазиш....На мій борщ ще нарікань не було жодного разу. Ти ж не пробував, тож про смак треба розмовляти з тими хто пробував. А так не зрозуміло що в моєму рецепті борщу не сподобалось. Я публікував його тут.так я помню...тому і пишу шо вернись к істокамТреба розширювати свої горизонти. Чому топутіти на місці?дивись людей непотрави, коко

                818.01.22, 23:22Відповідь на 5 від Азмус

                ну рулька це взагалі то не складно. там важко перемудрити. давно правда не робив. тільки якщо ще колись буду робити, то буду брати вже чищену, без жиру і шкіри. ато колись поганенько стало. стільки жирного плюс алкоголь.

                  92.02.22, 21:56


                  ні хто мав сумніву, що твої відкриття чудові

                    107.02.22, 18:01Відповідь на 9 від Маска_


                    ні хто мав сумніву, що твої відкриття чудові
                    я вже розморожую стегно сарни, спробую таки приготувати соус з нею та скуштувати.