Мінімум, що мала б зробити влада.

  • 28.10.17, 00:17
Юрій Сиротюк: Бездіяльність влади повністю розв’язує руки російським терористам
14:12, 27 Жовтень 2017р

Юрій Сиротюк, директор аналітичного центру «Українські студії стратегічних досліджень»

Аргументовано, чому влада є пособником здійснення терористичних актів

З моменту початку війни Росії проти України рівень терористичної загрози, навіть за офіційною шкало, визначеною СБУ, в деяких регіонах отримав червоний (найвищий) ступінь.

З того часу градація терористичних загроз змінювалася (швидше від внутрішніх політичних процесів, аніж від реальних причин), але загрози ніколи не зникали.

Тим паче, що Росія завжди використовувала державний тероризм (як усередині країни, так і зовні) як інструмент політики і ведення війни.

Серія вибухів, що із загрозливою періодичністю цинічно здійснюються фактично в межах урядового кварталу в столиці, лише засвідчує, що супротивник завграшки здатен здійснити терористичний акт проти будь-якого діяча, практично в будь-якій, навіть найбільш охоронюваній частини країни.

Що мала б робити в такому випадку влада?

Звісно, усувати причини, а не розгрібати наслідки і залишки тіл жертв терактів.

Перш за все, мав би бути обмежений доступ ймовірних терористів та їх пособників з країни агресора.

Натомість лише за цей рік влада «впустила» в Україну понад півтора мільйони громадян РФ (кожен з яких може бути інструментом і агентом країни-ворога).

Паралельно Україна спокійно відпустила для розпрацювання, вербовки та зомбування декілька мільйонів українців на територію РФ, які після повернення на Батьківщину цілком ймовірно можуть співпрацювати з спецслужбами країни-агресора.

До цього слід додати фактично відкритий кордон з Росією не лише за лінією фронту, але й по всьому периметру. Бо кордон переважно лише делімітовано (позначено) на карті, але не демарковано (позначено на місцевості).

Українські спецслужби, влада, лідери думок, нашпиговані до війни російською агентурою, так і не пройшли жодної перевірки і очистки.

Російські диверсійно-агентурні центри (посольство, мережа консульств, установ, культурних товариств, фірм, церков і монастирів РПЦ) вільно діють на території України. Жодного російського агента не затримано, а співробітника розвід служб під дипприкриттям не вислано.

Інформаційний простір забитий пропагандою рускава міра, що значно полегшує подальшу діяльність.

Отож саме бездіяльність української влади, а в гіршому випадку злочинна діяльність (як у історії з Медведчуком) повністю розв’язує руки російським терористам.

Інколи складається враження, що владі вигідно руками Росії прибрати з шахівниці певних діячів та тримати суспільство в стані страху.

Більше того, влада сама може використати при потребі терористичні методи, щоб потім традиційно списати на Росію чи озвірілих націоналістів (як це було приміром 31 серпня 2015 року під стінами ВРУ).

Отож влада є прямим пособником російського тероризму.

Що влада мала б зробити, але не зробила:

Розірвати так звану Угоду про дружбу і співробітництво з РФ (кожен пункт якої вже є фактично порушеним).

Унеможливити потрапляння на територію України громадян РФ та виїзд українців на Росію до закінчення війни.

Вислати з території України всіх російських дипломатів, закрити консульства РФ, усі структури, пов’язані з РФ.

Повністю закрити кордон з РФ, в одностороньому порядку демаркувати кордон і замінувати на найбільш загрозливих напрямках.

Арештувати і заморозити діяльність російського бізнесу в Україні, до закінчення війни і вирішення питань контрибуції з боку РФ.

Провести нарешті очищення структур влади, спецслужб та лідерів громадських думок від російської агентури, шляхом перевірки на детекторі брехні, переатестації та поширення люстрації на верстви, що мають істотний вплив на політичне життя країни (так званих громадських діячів, представників ЗМІ, російської церкви, експертів, викладачів, шоу-бізнесу).

Перереєструвати УПЦ МП як РПЦ та позбавити доступу до органів влади і національних святинь.

Обмежити доступ до російського сегменту інтернету.

Провести широку просвітницько-вишкільну роботу з громадянами на предмет виявлення шпигунів, терористичних агентур, дій умовах теракту. Дозволити відповідальне володіння зброєю громадянам України в цілях самозахисту.

Це мінімум, що мала б зробити влада, яка зацікавлена знизити і мінімізувати терористичну загрозу…

Джерело: Юрій Сиротюк

Все секретне, рано чи пізно, стає явним.

  • 28.10.17, 00:02
У США розсекретили тисячі документів про вбивство Кеннеді

Дональд Трамп розпорядився розсекретити майже три тисячі документів про вбивство 35-го президента США Джона Кеннеді. Проте 200 документів мають пройти додаткову перевірку ФБР та ЦРУ перед оприлюдненням.

Президент США Дональд Трамп розпорядився розсекретити майже три тисячі документів, у яких йдеться про розслідування вбивства 35-го президента Сполучених Штатів Америки Джона Ф. Кеннеді. Однак оприлюднення кількох сотень документів Трамп заблокував, звернувшись до ЦРУ та ФСБ із проханням провести додаткову перевірку на наявність інформації, що може становити загрозу національній безпеці США.

Розсекречення відбулось незадовго до офіційного крайнього терміну, коли ці документи мали б стати відкритими, як це передбачає закон. «У мене немає іншого вибору», — заявив Трам, коментуючи своє рішення про додаткову перевірку окремих документів, які мають бути перевірені спецслужбами США протягом 180 днів. Ті документи, у яких не буде знайдено потенційно загрозливої для безпеки країни інформації, — будуть оприлюднені.

На розсекречення даних про загадкові обставини вбивства президента Кеннеді дослідники чекали 25 років. З них має стати відомо більше про трагічні події 22 листопада 1963 року у місті Далласі, коли було вбито Джона Кеннеді. Його було застрелено під час руху президентського кортежу вулицями міста.

Заарештованого за підозрою в убивстві Лі Харві Освальда було вбито через два дні після затримання. Серед оприлюднених документів: унутрішнє службове листування, нотатки та звіти із грифом «Секретно», в тому числі й документи, що стосуються діяльності адміністрації президента Кеннеді у спробах повалити комуністичний режим Фіделя Кастро на Кубі. Чимало серед них і документів, що стосуються самого вбивства президента: свідчення очевидців подій у Далласі, спогади керівників спецслужб тощо. Деякі документи — написані від руки нотатки із 1970-х років, які важко читати.

Вбивство 35-го президента США викликало появу численних конспірологічних версій. Водночас дослідники не покладають зайвих надій на те, що оприлюднені тепер файли однозначно прояснять обставини вбивства або ж поставлять крапку в численних теоріях змови, але це відкриває їм можливість знайти відповіді на деякі із непростих запитань.

Джерело: DW

Читати голосом задорнова.

  • 27.10.17, 03:55
Юрий Гудыменко, блогер
 Взятие москвы.
 Есть истории, которые надо читать голосом Задорнова. И история взятия Москвы золотоордынцами — одна из них.
 Ита-ак, набрали воздуха в грудь.

Шёл 1382 год и хан Тохтамыш на Москву. Смеркалось.

Правитель Москвы, князь Дмитрий Донской, задолжавший Золотой Орде (а значит, и Тохтамышу лично) дань за два года, оценивает свои силы, потом силы Тохтамыша, делает несложные выводы и оперативно исчезает из Москвы под предлогом сбора войск и поиска союзников. Следом за князем в разные стороны отчаливают митрополит и часть дворянства.

Тохтамыш с войском подходит к воротам Москвы и голосом опытного коллектора интересуется, а не в этом ли городе случайно обитает некий гражданин Донской Д.И., 1350 года рождения? Вопрос, в принципе, довольно-таки логичный: телефоны тогда еще не изобрели, а долг целого княжества за два года — это вам не котик лапкой потрогал, можно и проехаться к клиенту.

Москвичи, часть из которых уже успела ограбить дома и особенно подвалы (это важно) сваливших из города дворян, нахально отвечают со стен, что никаких Дмитриев туточки не имеется, так как князь изволил отбыть. Этот ответ вполне мог быть воспринят золотоордынцами, но тут всё испортили те самые подвалы. Точнее, не сами подвалы, конечно, а винишко, которое хранили там дворяне и которым упились в хлам сотни горожан-простолюдинов. Винишко ударило им в головушки, и резко осмелевшие москвичи сообщили со стен татаро-монгольской сборной, что князь, конечно, временно отсутствует, но скоро он вернётся, и не сам, а с друзьями-боксёрами, и вам, скотам узкоглазым, наваляет, потому что он сильный и не курит.

Армия Тохтамыша на «узкоглазых» обиделась, а когда пьяные москвичи дополнили свои проникновенные речи стрелами и кипящей смолой со стен, обиделись ещё больше. Задетые ордынцы в День Независимости Украины, 24 августа, начали штурмовать стены города и штурмовали, пока им не надоело, а надоело им быстро, через три дня. После этого Тохтамыш вспомнил, с кем он вообще имеет дело, и нехитрый план был готов.

Тохтамыш в компании нескольких русских князей из других городов (не очень дружественных Москве, но всё же) отправился к воротам Москвы и вывалил гениальное в своей простоте и нахальстве предложение. Отметив, как тренер на пресс-конференции, таланты противника, Тохтамыш подчеркнул, что собственно к москвичам у него вопросов нет, и тёрки у него чисто с Димоном, а лохи, в смысле москвичи, не при делах, вот и пацаны подтвердят.

(Рядом стоящие «пацаны», то есть князья, усиленно поддакивали, напирая на то, что они не какие-то там ордынцы, а очень даже православные, а мы, русские, своих не обманываем, вот вам крест.)


Однако, продолжал Тохтамыш, он, человек в Орде уважаемый, хотел бы чисто заценить, чё там как в Москве, заделать селфача на Красной площади, заглянуть в Мавзолей, и, конечно, удостовериться, что Дмитрия в Москве реально нету. После этого, продолжал Тохтамыш максимально честным голосом, вся армия сразу уйдёт восвояси, и все останутся довольны, целы и здоровы.

(Стоявшие рядом православные русские князья с энтузиазмом кивали головами и энергично крестились.)

На этом моменте любой человек с IQ выше, чем у тумбочки, наверняка заподозрил бы неладное. Но — наберите воздуха в грудь — москвичи поверили и открыли Тохтамышу ворота в город!

С восторженным многоголосым кличем «Нуууууу туууупыыыеее», что в переводе с тюркского означало «Горе вашему дому», золотоордынское войско в полном составе ворвалось в любезно открытые ворота Москвы и устроило там натуральный ад, после которого в городе не осталось ничего ценнее пуговицы. Всё, что могло быть продано, было вывезено, а остальное убито, изнасиловано и сожжено — в разном порядке, от случая к случаю.

Вернувшийся в Москву, точнее в то место, где раньше была Москва, князь Дмитрий Донской оценил масштабы работы коллекторов, хану Тохтамышу покорился и долг заплатил. Но с тех пор в Греции появилась легенда про то, что на могиле Одиссея, взявшего Трою с помощью деревянного коня, в годовщину взятия Москвы ордынцами появляются слова: «А что, так тоже можно было?..»

Складені пазли теракту в Києві.

  • 27.10.17, 03:03

25 октября произошел взрыв возле офиса канала «Эспрессо». В результате пострадал народный депутат Игорь Мосийчук.  InfoResist публикует все известные подробности о теракте в Киеве.

Теракт в Киеве: подробности

Вечером 25 октября возле офиса телеканала «Эспрессо» в Киеве произошел взрыв, в результате которого пострадал народный депутат Игорь Мосийчук.

Пресс-служба депутата сообщила, что взрыв был направлен на Мосийчука, нардеп ранен и его везут в больницу.
По информации очевидца, взорвался мотоцикл, припаркованный рядом со зданием.

В районе, где прогремел взрыв, выбиты все стекла. По мнению советника главы МВД Антона Геращенко, в бомбе находилось не менее 1 килограмма в тротиловом эквиваленте.

 в Киеве: кто пострадалВ результате взрыва пострадало пять человек, двое из которых скончались.Игорь Мосийчук получил сильные ранения, пострадали верхняя и нижняя конечности, мягкие ткани, бедро, а также ткани затылка. Врач подчеркнул, что большая часть ран на теле нардепа расположена в нижней части туловища. Пострадавшему провели 4-х часовую операцию, вытащили много осколков из тела.Политолог Виталий Бала, который вместе с Мосийчуком выходил из офиса «Эспрессо», также был доставлен в больницу с серьезными ранениями. У него сильно повреждены почки и печень. Пострадавшего прооперировали.

В результате взрыва в Киеве погиб охранник нардепа Мосийчука 30-летний Руслан Кушнир. Известно, что к обязанностям он приступил всего месяц назад.

Руслан Кушнир

Ранее Кушнир служил в Беркуте, а после Революции стал сотрудником Полка полиции особого назначения № 1 ГУНП в Киеве.

Также В результате взрыва погиб 36-летний Михаил Мормель, который случайно проходил рядом с местом происшествия. Он жил в соседнем подъезде.
Мужчина получил множество травм: закрытая черепно-мозговая, осколочные ранения, перелом свода черепа.

Михаил Мормиль

Позже стало известно, что мужчина работал главным инспектором Департамента юридического обеспечения МВД Украины. Но уволился в 2015 году по состоянию здоровья в звании подполковника полиции.

Игорь Мосийчук: Что взорвалось

Во время теракта в Киеве злоумышленники использовали самодельное взрывное устройство, сделанное на базе автомобильной сигнализации.
Активировали бомбу дистанционно, предварительно установив ее на припаркованном возле места взрыва мотороллере.

Мощность взрыва составила 400-600 г в тротиловом эквиваленте. Для того, чтобы увеличить радиус поражения, в бомбу поместили металлические шарики.

Мосийчук

Версии прокуратуры

Следствие рассматривает несколько версий взрыва возле офиса канала «Эспрессо», одна из которых – покушение на убийство, организованное спецслужбами Российской Федерацией.

Вторая версия – это политическая деятельность господина Мосийчука, его гражданская позиция внутри нашего государства. И третья версия – покушение на убийство на личной почве.

При этом, по словам заместителя прокурора Киева Павла Кононенко, следствие допускает и другие версии. Так, например, взрыв может быть связан и с деятельностью политолога Виталия Балы.

Взрыв квалифицировали как теракт. Расследованием занимается Главное управление СБУ в Киеве и области.

Мосийчук: другие версии

По мнению самого Игоря Мосийчука, заказчики взрыва находятся в РФ, а исполнители из Киева.

Также известно, что в правоохранительных органах считают, что заказчиком покушения может быть Рамзан Кадыров, который грозился убить нардепа еще в 2014 году.

Коллега Мосийчука по Радикальной партии Василь Амельченко считает, что теракт может быть связан и с избирательной кампанией народного депутата.

Глава РПЛ Олег Ляшко также связал произошедшее с политической деятельностью Мосийчука. Ляшко потребовал от спецслужб тщательного расследования инцидента.

Экс-начальник Главного следственного управления Службы безопасности Украины Василий Вовк считает, что причиной покушения на народного депутата могли быть его финансово-бизнесовые интересы.

«Как это было, к сожалению, с Шереметом, как это было с Вороненковым, как это было с полковником нашей разведки, когда взрывали машины и там уже никаких шансов нет. А здесь мопед взрывается, хотя и недалеко, но здесь цель такая: если удастся, то лишим жизни, не удастся, будет знать, будет ощущать, будет бояться. То есть две цели — убийство и запугивание, если не получиться убить», – рассказал Вовк.

По его мнению, каждый депутат ВР имеет или легальный, или полулегальный, или нелегальный бизнес, или тем или другим образом связан с бизнесом. И это также может быть связано с покушением на убийство.

Розмір субсидій.

  • 26.10.17, 02:28
18:43 / 25.10.2017ЭКОНОМИКАУКРАИНЦАМ УВЕЛИЧИЛИ РАЗМЕР СУБСИДИЙ

Picture

Украинцам увеличили размер субсидий. Об этом сообщает Государственная служба статистики Украины.

Как сообщается, средний размер субсидий на оплату услуг ЖКХ вырос за последний год на 20,3% и по состоянию на осень 2017 года составляет 149,6 гривен на одно домохозяйство.

При этом средние начисления оплаты услуг ЖКХ на одно домохозяйство (по всей Украине) составляют 494 гривны в месяц. Самые же большие субсидии на коммуналку получают жители Киева – в среднем 313 гривен на одно домохозяйство.

Второе место у жителей Запорожья и области – 189 гривен в месяц. А меньше всего государство компенсирует украинцам оплату услуг ЖКХ в Сумской, Черновицкой и Винницкой областях – там средняя сумма составляет около 94 гривен.

Общая сумма государственных денег, выплаченных населению в качестве субсидий в 2017 году составила 3 млрд 344 млн гривен, а получили эти деньги 7 млн 345 тысяч домохозяйств, из которых 67,8% – городские.

По сравнению с 2016 годом количество домохозяйств, которым были назначены субсидии, в 2017 году увеличилось почти на 3 млн, или на 61,8%.

Тем не менее, общий долг населения за использованные жилищно-коммунальные услуги составляет более 27 млрд гривен.

В окупованому Донбасі живуть не тільки колаборанти.

  • 25.10.17, 01:59

Субота, 14 жовтня 2017 19:26
"Смерть сепарам!" "Слава Україні!" - в окупованому місті провели акцію до Дня захисника України.

Патріотичні написи в Антрациті Фото: Facebook
Патріотичні написи в Антрациті Патріотичні написи в Антрациті Патріотичні написи в Антрациті

В окупованому м. Антрацит до Дня захисника України партизани написали в людних місцях патріотичні лозунги.

"Прокинувшись вранці 14 жовтня, жителі окупованого Антрацита в черговий раз були вражені підступністю хунти. Не встигли ще охолонути вугілля згорілих мобілізаційних документів місцевого військкомату, як укродиверсанти вже підготували нову капость: у місцях масового скупчення людей (на будинках уздовж дороги на Центральний ринок, зупинках громадського транспорту, так званих "об'єктах муніципальної власності", біля військових об'єктів) красувалися невідомо звідки з'явилися написи. У них місцеві патріоти висловили щире відношення жителів до України, окупантів, а також ідеологів і провідникам "русского мира", - пишуть у спільноті "Луганщина Украина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовиків виганяють із окупованого села

Окупанти зранку почали написи зафарбовувати.

В окупованій Голубівці (колишній Кіровськ) спалили прапор ЛНР. Зробили це біля будівлі суду на вул. Театральна 2-Б, пише у Twitter Necro Mancer.

Рашистський навоз отримує то ПіСУАР, то ОРДЛО...

  • 25.10.17, 01:44
Вівторок, 24 жовтня 2017 15:27
Мріяли про Росію на весь світ, а опинилися в ОРДЛО - журналіст про жителів
Донбасу
 Мріяли про Росію на весь світ, а опинилися в ОРДЛО - журналіст про жителів Донбасу
Багато тих, хто був сепаратистом на початку, насправді не про таке життя мріяли. Фото: Експрес - онлайн

Соціальна сторона життя у жителів окупованого Донбасу продовжує погіршуватися.

Про ситуацію на територіях, підконтрольних бойовикам, розповів український журналіст Роман Бочкала в інтерв'ю для сайту "Апостроф".

За словами журналіста, складно зробити глобальні висновки про настрої жителів Донбасу.

"Я спілкуюся з тими, хто займає проукраїнську позицію, і вони хочуть повернутися під контроль України. Але, думаю, що тих, хто займає не проукраїнську позицію, як і раніше, багато. Якщо говорити про патріотів, вони продовжують спілкуватися і ще не втратили надію, оскільки виходять на зв'язок з українськими журналістами. Але цих людей стало менше, багато хто на зв'язок виходити вже перестав. Якщо порівнювати, наприклад, з 2014-2015 роками, зараз вже менше людей пише", - розповів Бочкала.

На думку журналіста, багато людей бояться, або почали звикати до нових умов життя. Хоча є і приємна для українців новина з окупованих територій.

"Що мене приємно здивувало, так це те, що там вивчають українську мову. Нещодавно з Алчевська прислали фотографію підручника з української мови для 1-го класу. І там прямо в ньому написано: "Луганська народна республіка", "міністерство освіти ЛНР" і т. д. Приємно здивувало, що все-таки мову вчать. Але коли я почав ставити питання щодо того, що відбувається і так далі, каже: "Всюди росіяни, ми їх бачимо, впізнаємо їх, чуємо за голосом, вони відрізняються, їх багато". Росія там все контролює", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відправили на той світ чортову дюжину бойовиків

Крім того, журналіст розповів, що там залишається частина проукраїнськи налаштованих громадян. Але за відкриті погляди можуть розстріляти.

"У мене була історія: в одного з моїх фоловерів, який живе на окупованій території, виникли питання щодо того, що він передає інформацію мені. До нього конкретно прийшли з питанням. Його врятувало те, що він всю цю інформацію видаляв. Якщо б знайшли листування – розстріляли б. Тому багато хто і боїться", - зауважив Бочкала.

Також журналіст відзначив, що багато тих, хто був сепаратистом на початку, насправді не про таке життя мріяли.

"Ті, хто спочатку підтримував всі ці сепаратистські режими, не хотіли жити в ДНР і ЛНР. Вони хотіли жити в Росії, вони розраховували, що Донбас за прикладом Криму стане частиною Росії, а, можливо, навіть мріяли, що вся Україна стане частиною Росії, від Будапешта і до Парижа – одна велика Росія на весь світ. Можливо, про це вони мріяли. А в підсумку опинилися в ОРДЛО, тобто незрозуміло де", - підкреслив журналіст.

За словами журналіста, жителі окупованих територій не підтримують "владу" терористів. Про неї негативно відгукуються та не довіряють їй.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будувати "Новоросію" на Донбасі приїхали 300 сербських найманців

"У них були якісь смішні "вибори", які й виборами назвати не можна. Просто помічник президента Росії Владислав Сурков викликав їх до Москви і сказав: "Ви будете ватажком ЛНР, а ви будете ватажком ДНР". Усе. Вони ж розуміють, що в будь-який момент їх можуть відкликати, вбити або засудити. В принципі, усе це на них і так чекає. Я взагалі дивуюся тим, хто погоджується йти на ці розстрільні посади", - розповів він.

Крім того, журналіст відзначив, що ватажками терористів можуть рухати жадібність та марнославство.

"Як цей Моторола, який раніше був заправником на АЗС. При всій повазі до цієї професії, але такий різкий кар'єрний стрибок стався. А потім в ліфт – і все", - наголосив Бочкала.

Злодійка-Раша.

  • 25.10.17, 01:27
Не секрет, що російські окупанти вивозять з тимчасово неконтрольованої Україною території Донецької та Луганської областей обладнання із заводів. Однак тепер російські ЗМІ не соромляться із пафосом описувати сам процес крадіжки.
Російська газета з гордістю розказала, як в РФ почав працювати вкрадений в Луганську завод 14 жовтня 2016 16:20:54
IP/Host: ---.settlement.volia.net

Разом з безсоромністю і нахабством росіяни злили інформацію і про те, навіщо їздили на окуповані території гумконвої - аби вивозити награбоване.



Російська газета - видання Уряду Російської Федерації - опублікувала велику статтю «У Ростовській області запрацював український завод», в якій з гордістю описується процес крадіжки українського майна, передають Патріоти України з посиланням на donbass.ua.

«На спорожнілих площах Кам'янського машзаводу знову затрепетало життя. Новим сріблом відливає скромна, але зі смаком зроблена вивіска «Каменський завод транспортного машинобудування КЗТМ». Це нова, російська назва Луганського електромашинобудівного заводу. Він випускає комплектуючі для рухомого складу залізничного транспорту», пише видання.

У статті, без будь-якого сорому описується те, що український завод був перевезений на місце заводу, який був зруйнований самими росіянами.

«Коли перший раз приїхав сюди, хотілося плакати. Порожній напівзруйнований виробничий майданчик. Гучні холодні прольоти цехів, за якими гуляв вітер, а під ногами хрустів лід. Але очі боялися, а руки робили. Стали готувати приміщення до прийому техніки та людей», - згадує Володимир Чучин, директор заводу, громадянин України, який прийняв російське громадянство.

Державна газета, серед іншого, не тільки описує яке саме майно було вкрадено, а й серед рядків проговорюється навіщо, насправді, в зону АТО їздять напівпорожні КАМАЗи, так званого гумконвоя.

«Перші два місяці пішли на демонтаж обладнання і його розбирання. Новенькі німецькі «Найлз» розбирали самі. Відмінні розумні верстати, аналогів, на жаль, немає. Потім вантажили на 20-тонні «КамАЗи». Шестеро людей котили на роликах до машини частини верстатів. Щоб перевезти один верстат вагою до двадцяти тонн кожен, потрібно три вантажівки. А всього різних верстатів не менше двох десятків ».

Видання з радістю відзначає, що аналогів вкраденим верстатам в Росії немає і без всякого сорому додає штрихи до масштабів злодійства: «З Луганська перевезли навіть мийки, і печі, і масляний бак. Устаткування, звичайно, не унікальне, як верстати з ЧПУ, але навіщо потім купувати, якщо є своє?».

Крім того, в статті підтверджується, що електромашинобудівний завод є не єдиним підприємством, вивезеним нашими «братами». Як мінімум Луганський машинобудівник-43 переїхав в Чувашії.

Безсоромність від вдало вкраденого майна зрозуміла. Росія отримала і унікальні технології, і унікальних фахівців. Але що думають самі мешканці Луганської області? На чому і як вони будуть працювати, коли Росія, вкравши все, що можна, дозволить повернуться районам області в Україну? Як будуть реагувати на публікації про те, що Україна не може дати досить роботи жителям Луганська?

Фото на цю тему 20 жовтня 2017р. 14-24:


Обладнання з українських підприємств перевозять у вантажівках з так званих гумконвоїв.

Про субсидії.

  • 25.10.17, 01:15
Все про нову субсидію: кому, скільки, за що, хто заплатить
Вівторок, 24 жовтня 2017, 14:30 - Олександр Колесніченко
7006 переглядів



УНІАН
Розпочався новий опалювальний сезон. У листопаді українці отримають рахунки за опалення. ЕП з'ясовувала, як зміняться цифри у квитанціях для тих, хто отримує субсидію, та у кого її заберуть.
Хто отримає субсидію

Базові критерії залишилися ті самі. Субсидія призначається, якщо витрати сім'ї на комунальні платежі перевищують 15%.

Кожна заява, подана в органи соціального захисту населення, буде розглянута, і на основі двох критеріїв — рівня доходів та суми витрат на оплату житлово-комунальних послуг — буде ухвалене рішення щодо призначення субсидії.

Які є нововведення

По-перше — автоматичне продовження статусу отримувача субсидії на наступний період. Якщо сім'я уже подавала заяву на отримання допомоги, субсидія на новий сезон буде нарахована автоматично.

Винятки стосуються людей, які хочуть оформити субсидію на використання твердого палива, і тих, у кого змінився склад сім'ї. Вони повинні подати заяву і заповнити декларацію про доходи.

По-друге — можливість отримувати субсидію навіть з боргом за оплату послуг понад два місяці, якщо є документальне підтвердження недавньої оплати або угоди про реструктуризацію боргу.

По-третє, громадяни, які раніше не могли оформити субсидію через відсутність реєстрації, мають можливість повторно звернутися до органів соціального захисту на підставі договору оренди житла, оформленого у довільній формі.

По-четверте, тепер покривати субсидіями будуть період з 15 жовтня по 15 квітня. Це нововведення не стосується мешканців багатоповерхівок, а ось у жителів приватних будинків держава забрала місяць опалювального сезону. Раніше субсидія на опалення поширювалася на період з 1 жовтня по 30 квітня.

По-п'яте, якщо сім'я живе у дачному кооперативі, але там не зареєстрована, вона може претендувати на субсидію, яку будуть платити з місцевих бюджетів.

Також дещо знизилися соціальні нормативи, що призведе до незначного зменшення сум платежів для споживачів без засобів обліку.

Крім того, пропонується запровадити систему верифікації, тобто перевірку відповідності життя поданим документам. На поточний опалювальний сезон це правило не поширюватиметься. До того ж, уряду буде складно розробити такий механізм перевірки, який би не спричинив масового невдоволення людей.

Зараз компенсацію від держави отримують 60% населення. Якщо ціна на газ зросте, кількість отримувачів субсидій може збільшитися до 90%.

Хтось не отримає субсидії

На засіданні уряду 18 жовтня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримають 6,53 млн сімей.

У квітні міністр соціальної політики Андрій Рева назвав кількість отримувачів субсидій у січні 2017 року. Таких сімей було 7,5 млн — понад 50% населення країни. Ще 1,5 млн сімей, за розрахунками міністерства, мали право на оформлення "невеликої субсидії", але не скористалися ним.

Міністр прогнозував, що у зв'язку із "зростанням доходів людей" кількість отримувачів субсидії скоротиться до 5 млн. Такого різкого скорочення не відбулося, але близько мільйона сімей таки втратили право на допомогу.

До цього кількість реципієнтів тільки зростала. У 2014 році субсидії отримували 1,2 млн сімей, у 2015 році показник зріс у 4,5 разу — до 5,4 млн сімей. У 2016 році відбулося зростання ще на 42% — до 7,5 млн сімей.

Як рахують доходи сім'ї

У серпні Кабмін змінив методику підрахунку доходів сімей для нарахування розміру субсидії. На опалювальний сезон 2017-2018 років будуть враховуватися доходи громадян за перший і другий квартали 2017 року. Раніше для процедури нарахування використовувалися дані про доходи за цілий рік.

Таким чином, рішення про нарахування субсидії ухвалюється, виходячи із середньомісячного рівня доходів сім'ї за період із січня 2017 року до червня 2017 року. В уряді кажуть, що така методика "більш справедлива".

Відповідно, після закінчення опалювального сезону розмір субсидії порахують знову. Для цього періоду, травень 2018 року — вересень 2018 року, до уваги візьмуть доходи сім'ї за третій і четвертий квартали 2017 року.

Ці зміни не стосуються тих, хто отримує субсидію на придбання газу в балонах, вугілля та дров. Субсидію їм рахуватимуть за доходами за 2016 рік.

Кому не пощастить

Зростання мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року до 3 200 грн спричинило зростання доходів інших громадян, навіть тих, хто її не отримував. За даними Держстату, у січні 2017 року розмір середньої зарплати в Україні становив 6 008 грн, а вже у серпні 2017 року зріс до 7 114 грн.

Однак слід врахувати, що Кабмін змінив процедуру підрахунку доходів сімей для визначення розміру субсидії. Для попереднього опалювального сезону розмір субсидії вираховувався з доходів за весь 2015 рік, тепер для розрахунку розміру субсидії використовуватимуться дані за січень-червень 2016 року.

За даними Держстату, розмір середньої зарплати за 2015 рік збільшився з 3 455 грн у січні до 5 230 грн у грудні. Тож кількість отримувачів субсидій справді скоротиться, знизиться також розмір середньої нарахованої субсидії.

Підвищення пенсій в рамках пенсійної реформи не вплине на розмір субсидії у цьому опалювальному сезоні, оскільки до уваги будуть братися доходи пенсіонерів за перший та другий квартали 2017 року.

Принципову позицію уряд має щодо безробітних. Якщо людина працездатного віку не працює, не служить в армії і не вчиться, їй при оформленні субсидії зараховується не більше двох прожиткових мінімумів — 3 248 грн.

На думку урядовців, так держава вирівнює соціальну справедливість між тими, хто справді потребує підтримки, і тими, хто начебто не працює.

Зекономлене повернуть "живими" грішми

Одне з найбільших очікувань року — обіцяна прем'єром монетизація. Людям, які економили і в попередньому опалювальному сезоні використали менше газу, що покривається субсидією, цієї осені виплатять до 700 грн компенсації. Монетизація стосується жителів будинків та квартир з автономним опаленням.

"За цими коштами звернулися понад 1,7 млн українців. За невикористані кошти на субсидії буде виплачено 1,1 млрд грн", — повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

Подати заяву на монетизацію зекономленого можна до 1 листопада.

За чий кошт бенкет

У 2014 році на субсидії було витрачено 18 млрд грн. За чотири роки ця сума зросла майже вчетверо. У держбюджеті на 2017 рік на субсидії передбачено 61,173 млрд грн, якщо враховувати тверде паливо.

Експерт з енергозбереження Святослав Павлюк повідомив, що майже вся ця сума була використана: "На кінець вересня вибрано 59 млрд грн. Тобто субсидії вибрані за три місяці до кінця опалювального сезону".

Павлюк зазначив, що проблем з нарахуванням компенсацій населенню не буде — борг через перевищення ліміту перейде на 2018 рік.

"Щороку між закупівлею газу, постачанням тепла і виставленням рахунків проходить десь півтора місяця. Спільні протоколи підписуються через місяць-два після того, як тепло поставлене. Таким чином, борги за два місяці попереднього року ми втягуємо у бюджет наступного року", — пояснив він.

Це означає, що видатки на субсидії збільшаться на 20 млрд грн, і цю суму включать у видаткову частину державного бюджету на 2018 рік.

У проекті держбюджету на 2018 рік на субсидії передбачено 55 млрд грн. Якщо від цієї суми відняти 20 млрд грн боргу, вийде 35 млрд грн. Чи вистачить цієї суми на покриття потреб наступного опалювального сезону?

Можливо, саме тому Кабмін не хоче піднімати ціну на газ до ринкової? Можливо, саме з цієї причини уряд може попрощатися з МВФ?