хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Чистий чветвер. Для жінок.

  • 04.04.18, 01:04
Чистий четвер 5 квітня: чого категорично не можна робити жінкам

05.04 10:16

     
  1. Чистий четвер 5 квітня: чого категорично не можна робити жінкам
Наші предки вірили в магічну силу останнього дня життя Христа

За великодніми віруваннями кожен день останнього перед святом Страсного тижня називається Великим. Цього року на 5 квітня припадає Великий, або Чистий (Білий) Четвер.

Наші предки вкладали у цей період чимало символів та прикмет, особливо багато застережень було для прекрасної половини, тільки, на жаль, не всі із них збереглися до сьогодні. 

Страсний Четвер – день чистоти душі та тіла

Найперше, що потрібно зробити – прибрати весь будинок, навести лад у речах, подбати про близьких. За Біблією останні дні життя Ісуса Христа, саме в ніч з середи на четвер один з учнів, Іуда зрадив свого вчителя. Пізніше відбулася таємна вечеря Ісуса з його апостолами, тоді він омив ноги учням. Тим самим Син Божий показав, що не треба ставити себе вище за інших.

Крім того, саме на Таємній вечері Христос встановив одне з головних таїнств християнської віри - таїнство причастя або євхаристії.

Народні прикмети: чого не можна робити жінкам?

У народі казали: до сходу сонця ворон носить своїх пташенят до річки - скупатися. Тому і людям треба зробити те саме, адже хто "скупається раніше воронячих дітей, той придбає здоров'я на цілий рік". Вірили у силу води, котра може очистити від гріха.

Якщо спокутувати до ранку хворого, зібрати цю воду з купелі і вилити на перехрестя доріг, то там вся біда і хвороба і залишиться.

У Чистий четвер не прийнято було працювати, важка праця вважався гріхом, всю роботу з прибирання та очищення житла потрібно було зробити раніше.

Господині обов'язково робили потужний оберіг для всієї родини, приготувати його можна було тільки один раз на рік, кожна жінка знала секрети, як приготувати "четвергову сіль" і як її використовувати для здоров'я і благополуччя всієї родини.

Веселощі красуням заборонялися, не прийняті застілля, пісні і танці. Священики відмовлялися проводити обряди хрещення, весілля, не гуляють дні народження і не проводять інші свята - це вважається великим гріхом.

З вечірньої служби завжди намагалися донести палаючі церковні свічки, четвергові свічки наділяли особливою силою. За допомогою вогню від четверговою свічки робили хрест над вхідними дверима будинку і на воротах - щоб ніяка лиха сила в будинок не потрапила.

До світанку молоді дівчата збиралися на березі річки або озера і чекали сходу сонця, на світанку стрибали у воду з розпущеним по воді волоссям і примовляли особливі слова змови на набуття краси і здоров'я.

0

Коментарі