Печиво із сиру.
- 24.03.18, 00:02
Сирне печиво «Слойка».
Неймовірно смачне, просто тане в роті листкове сирне #печиво. Готується дуже легко і просто з мінімального набору продуктів. Подобається всім без винятку !!!
Вам буде потрібно:
#сир (кисло-молочний м'який) 350 г
маргарин (розм'якшений) 250 г
борошно (просіяти з розпушувачем) 420-450 г
розпушувач 1 ч.л.
ванілін 1 г
цукор (для посипання) 100 г
Як готувати:
1. Сир розім'яти виделкою з ваніліном і розм'якшеним маргарином (за бажанням можна замінити на вершкове масло).
2. Додати борошно з розпушувачем. Я раджу всипати не відразу всю муку, а грам 400, решту додати по необхідності. Її точна кількість залежить від вологості і жирності сиру. Тісто має бути м'яким, але не липким. Готове тісто прибрати в холодильник мінімум на півгодини. У мене воно там провело приблизно годину.
3. Охолоджене тісто розкачати завтовшки близько півусантиметра (тонко не розкочувати - не буде ефекту слойоності). Робочу поверхню і саме тісто для зручності зовсім трохи припудрити борошном. Вирізати печиво будь-якої форми і розміру.
4. Насипати в блюдце цукор. Готові печеньки однією стороною вмочати в цукор і трохи притискати, щоб він прилип. Печиво в цукрі викласти на деко, застелене папером для випічки.
5. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці до легкого золотистого кольору. Це займе хвилин 15-20 - орієнтуйтеся по своїй духовці...
Коментарі