хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Операція "Весняна злива".

  • 08.02.18, 00:27
Адмірал Тенюх розповів, як здавали Крим
  •  07.02.2018, 18:55
Після президентства Віктора Януковича українська армія була в поганому стані і проти її залучення до оборони Криму справді виступала Юлія Тимошенко.

Про це Ігор Тенюх, який виконував обов’язки міністра оборони з 27 лютого до 25 березня 2014 року, розповів в Оболонському райсуді Києва у процесі про державну зраду Януковича.

Він розповів, що 28 лютого на засіданні Ради нацбезпеки й оборони він розповів про обстановку в Криму й "на кордонах від Чернігова до Маріуполя, де російські збройні розгортали вже свої угрупування – від 60 до 80 тисяч", при тому що "пряма дорога від Чернігова до Києва для танкової бригади – це 4 години ходу". 

"Я наполягав на негайному прийнятті рішення щодо приведення Збройних сил України у повну бойову готовність з розгортанням в зазначені райони. Найголовніше – південний напрямок і Крим", – згадав Тенюх.

"Тимошенко тоді виступила різко проти. Вона сказала: розгортання ЗСУ призведе до широкомасштабного наступу Російської Федерації в Україну, і треба думати не лише про Крим, а й про усю Україну. На що я відповів: для чого нам збройні сили? Уже іде захоплення території української території", – додав він.

"В подальшому було прийнято рішення про приведення ЗСУ у повну бойову готовність, але без виходу з військових частин", – сказав Тенюх і додав, що події розвивалися так швидко, що потім уже не було вибору, крім як виходити в проблемні райони

Він наголосив, що ЗСУ привели в повну боєготовність: "З 28-го (лютого) почалося і 20-го (березня) закінчилося". А от команду привести в готовність Військово-морські сили не виконали.

Колишній в.о. міністра оборони додав, що просив дозволити йому використовувати бойову авіацію – штурмову й бомбардувальну: "Такого дозволу я не отримав".

Тенюх, як і Валентин Наливайченко, сказав, що воєнний стан треба було вводити негайно. Чому Олександр Турчинов на це не пристав, йому не відомо.

Однак він заперечив твердження адвоката Януковича про "здачу Криму без бою": "Завдячуючи тому, що ЗСУ були приведені у боєготовність, ви можете сидіти зараз тут", – сказав Тенюх і додав, що передня влада "готувала до здачі не тільки Крим, а пів-України"

На запитання про те, чи справді Степан Полторак пропонував виводити українські частини з Криму, Тенюх відповів: "Мій план полягав у тому, щоб іти на прорив, бо це війна. Мій план не підтримали. Тому я подав у відставку".

Він не певен, що і його план би допоміг. "Але те, що Збройні сили були в жалюгідному стані, – це факт", – сказав Тенюх.

На запитання, чи були у ЗСУ в Криму військовослужбовці, готові захищати українську територію в разі наказу, він запевнив: "Звичайно, були".

Тенюх заявив, що тому й вимагав тримати військові частини – і завдяки таким військовослужбовцям вдалося виграти час і згуртувати військо до 25 березня.

"З першого дня я виступав за те, щоб до Криму вилетіла урядова делегація", – сказав він, але не зміг сказати, хто був проти.

"Весняна злива" була здійснена, а от подальші мої пропозиції не підтримали, тому я подав у відставку", – наголосив Тенюх.

Джерело: Українська правда

6

Коментарі

18.02.18, 06:07

а главное ни кто за это не ответил

    28.02.18, 08:45

    а этой Юле ничого не треба, цій сабаці аби шоб їй відкати присилали з раши за те шо вона погодилася закупати у раши газ по самій вискоій ціні у Європі по 490 дол. Юоя сабака тим шо підписала раше газ по 490 дол таким чином Юля озброїла війська раши проти України. шо це за вояки шо вони не мають бажання відвоювати територію України і їх тіки цікавить пайки жерти да по три квартири получити? жироморди

      38.02.18, 15:16

      Тимошенко була запрошена на РНБО, як гість і не мала права голосувати.
      А от сучий Тенюх, як і вся інша камарилія, проголосували проти введення
      воєнного стану і опору окупантам. І як пізніше стало відомо, було розпорядження
      верхівки поводирів військам не вступати у сутички.
      Оскільки виборча кампанія практично почалася, то знайшли цього покидька для
      обливання помиями найбільш рейтингового кандидата, яка становить реальну загрозу олігархату.
      Як би не тужилася владна мафія, разом з різною смердючою шолупонью, розносячи і поширюючи помийне відро, кінець мафії наближається.

        49.02.18, 12:58Відповідь на 2 від GeorgD

        а этой Юле ничого не треба, цій сабаці аби шоб їй відкати присилали з раши за те шо вона погодилася закупати у раши газ по самій вискоій ціні у Європі по 490 дол. Юоя сабака тим шо підписала раше газ по 490 дол таким чином Юля озброїла війська раши проти України. шо це за вояки шо вони не мають бажання відвоювати територію України і їх тіки цікавить пайки жерти да по три квартири получити? жиромордиДурак, что ли? Тимошенко не имела права голоса. А теперь те, кто принимал решение, валят все на нее. А такие тупицы, подобно тебе, опять вопят "юлькавсеукрала". Дебилы на граблях

          59.02.18, 13:30Відповідь на 4 від ab absurdo

          так он так и написал "...була запрошена на РНБО, як гість і не мала права голосувати..."

            69.02.18, 13:45Відповідь на 5 від vilga

            так он так и написал "...була запрошена на РНБО, як гість і не мала права голосувати..."Так отож, але знов їм Юлька невістка

              79.02.18, 13:47Відповідь на 2 від GeorgD

              а этой Юле ничого не треба, цій сабаці аби шоб їй відкати присилали з раши за те шо вона погодилася закупати у раши газ по самій вискоій ціні у Європі по 490 дол. Юоя сабака тим шо підписала раше газ по 490 дол таким чином Юля озброїла війська раши проти України. шо це за вояки шо вони не мають бажання відвоювати територію України і їх тіки цікавить пайки жерти да по три квартири получити? жиромордиА газ по 800 баксов французы и по 1000 баксов и выше в Европе не покупают - скандинавы? Прежде чем писать херню, хотя бы поинтересуйся

                89.02.18, 13:59Відповідь на 7 від ab absurdo

                а этой Юле ничого не треба, цій сабаці аби шоб їй відкати присилали з раши за те шо вона погодилася закупати у раши газ по самій вискоій ціні у Європі по 490 дол. Юоя сабака тим шо підписала раше газ по 490 дол таким чином Юля озброїла війська раши проти України. шо це за вояки шо вони не мають бажання відвоювати територію України і їх тіки цікавить пайки жерти да по три квартири получити? жиромордиА газ по 800 баксов французы и по 1000 баксов и выше в Европе не покупают - скандинавы? Прежде чем писать херню, хотя бы поинтересуйсяепанутое, а разве мы от раши на таком растоянии как Франция и скандинавы???
                и какие скандинавы?? норвегия по добыче углеводных на 1 месте в Европе. шо ты грузишь? у нас цена на газ была больше чем для Германии, Германии. до тебя дошло?

                  99.02.18, 14:02Відповідь на 4 від ab absurdo

                  а этой Юле ничого не треба, цій сабаці аби шоб їй відкати присилали з раши за те шо вона погодилася закупати у раши газ по самій вискоій ціні у Європі по 490 дол. Юоя сабака тим шо підписала раше газ по 490 дол таким чином Юля озброїла війська раши проти України. шо це за вояки шо вони не мають бажання відвоювати територію України і їх тіки цікавить пайки жерти да по три квартири получити? жиромордиДурак, что ли? Тимошенко не имела права голоса. А теперь те, кто принимал решение, валят все на нее. А такие тупицы, подобно тебе, опять вопят "юлькавсеукрала". Дебилы на грабляхЧо она там была и тявкала, если она не имела? сука она рашская. А так ты за Юлю сабаку- значит и за рашу на которую Юля работает)))слышиш а нах Юля нада если она на рашу работает? тебе такое надо?

                    109.02.18, 14:06Відповідь на 3 від utenok12

                    Тимошенко була запрошена на РНБО, як гість і не мала права голосувати.

                    А от сучий Тенюх, як і вся інша камарилія, проголосували проти введення

                    воєнного стану і опору окупантам. І як пізніше стало відомо, було розпорядження

                    верхівки поводирів військам не вступати у сутички.

                    Оскільки виборча кампанія практично почалася, то знайшли цього покидька для

                    обливання помиями найбільш рейтингового кандидата, яка становить реальну загрозу олігархату.

                    Як би не тужилася владна мафія, разом з різною смердючою шолупонью, розносячи і поширюючи помийне відро, кінець мафії наближається.
                    а шо э така мафія де Юля не була починаючи з того як вона подстілкой була у Лазаренка і як Лазаренка посадили так Юля резко в политику пішла. А ніхто не памятає як Юля представила свою Королевську НЕ?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна