хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

«Кремлівський список» могли підмінити – ІноЗМІ.

  • 01.02.18, 02:20
Співробітник Atlantic Council Андерс Ослунд, вважає, що Трамп працює за наказом Путіна проти інтересів США

Складений американськими урядовими агентствами «кремлівський список», який містить прізвища поплічників російського президента Путіна, несподівано замінив високопоставлений чиновник із Адміністрації президента США. Про це заявив шведський економіст, експерт з Росії та старший науковий співробітник Atlantic Council Андерс Ослунд, який був одним із консультантів «кремлівського списку». Про це пише The Guardian.

За його словами, існував початковий список, який складала команда експертів. Але в четвер Ослунду повідомили, що чиновник із президентської адміністрації наказав замінити його на перелік, який можливо укладали на основі рейтингу Forbes про найбагатших людей світу, беручи прізвища з адміністрації президента Росії.

«Це робить все це смішним. У ньому немає критеріїв… Це серйозна спроба когось високопоставленого в уряді змусити уряд США і Конґре виглядати смішними», – сказав він.

Ослунд не відоме ім’я посадовця, однак він стверджує що відповідальність за список «взяв на себе» міністр фінансів США Стівен Мнучін, який його і схвалював.

Адміністрація Трампа вже піддалася значній критиці за те, що не оголосила про будь-які нові санкції, спрямовані проти Росії, як це передбачено липневим законом «Про протидію противникам США за допомогою санкцій».

«Ми можемо скасувати потенційні угоди на кілька мільярдів доларів. Це реальні гроші, які не підуть в Кремль… Це справжній успіх», – сказав високопосадовець з адміністрації Трампа.

Однак, він не повідомив жодних подробиць про анульовані контракти або їхню загальну вартість, і наполягав на тому, що в майбутньому санкції запровадять у разі серйозних порушень.

У коментарі на сайті Atlantic Council Ослунд звинуватив Мнучіна у «висміюванні» санкцій проти Росії, та законодавства, підписаного президентом. Він додав, що першочерговою метою «кремлівського списку» було визначити тих, хто нажив свій статок на незаконних контактах з Кремлем.

Однак, опублікований Міністерством фінансів перелік прізвищ виглядає насмішкою над Конґресом і санкціями США, що зіграло на руку Владіміру Путіну.

«Різні урядові органи США явно виконали сумлінну працю в цьому напрямку», – сказав він.

«В останню хвилину, однак, хтось високопоставлений – ніхто не знає, хто на цьому місці – відкинув роботу експертів і замість цього записав імена вищих посадових осіб в адміністрації президента і уряду Росії плюс 96 російських мільярдерів зі списку Forbes. При цьому цей високопосадовець висміяв урядових експертів, які підготували ще один звіт, зробивши липневе законодавство Конґресу неефективним, і посміявся з санкцій США щодо Росії в цілому. Підписавши цей список, міністр фінансів взяв на себе відповідальність за це», – каже Ослунд.

Bін також додав, що «основним бенефіціаром цього списку є президент Росії».

Також Ослунд прокоментував ситуацію у своєму Twitter, написавши, що включивши до списку весь уряд Росії, президентську адміністрацію та всіх російських мільярдерів, адміністрація президента США Дональда Трампа «підірвала та висміяла санкції США до Росії».

«Цього я боявся. Схоже, що Дональд Трамп виконав наказ Путіна. Путіна слід привітати з «кремлівським списком» США. Ще раз, схоже, що Трамп працює за наказом Путіна проти інтересів США. Трамп допомагає Путіну висміяти політику США та зміцнити російський істеблішмент навколо Путіна», – підкреслив він.

Нагадаємо, 30 січня Міністерство фінансів США опублікувало передбачений новим законом «Про протидію противникам США за допомогою санкцій» так званий кремлівський список. До нього увійшли 96 великих бізнесменів, всі члени уряду РФ, включаючи глав відомств, 33 співробітники адміністрації президента РФ та інші – всього 210 осіб.

На думку експертів, включення в список, навіть якщо стосовно перерахованих в ньому осіб не будуть запроваджені конкретні санкції, матиме наслідки. Зокрема, нові заходи загрожують ще більше скоротити доступ цих осіб до операцій із зарубіжними фінансовими інститутами, оскільки багато кредитних організацій будуть бачити в персонах з доповіді фактично подсанкціонних осіб.

18:59, 31 Січень 2018р. https://www.infa.ua/kremlivs-ky-j-spy-sok-mogly-pidminy-ty-inozmi/

Читайте: У санкційному «списку Путіна» знайшлися друзі українських політиків-олігархів

5

Коментарі