Пляцок або торт "П'яна вишня".
- 31.10.17, 23:33
П'янкий аромат вишні у надзвичайно ніжному кремі. Неймовірний літній вишнево-шоколадний смак холодного торту переносить в країну солодких мрій тому, що цей торт сам на смак - як мрія!
Інградієнти:
Тісто:
10 яєць,
2,5ст. цукру,
50гр. какао,
0,5ст. борошна,
1,5ст. л крохмалю.
Крем:
50гр. какао,
0,5ст.цукру,
4ст.л. молока,
1 яйце,
600гр. масла,
2,5 ст.цукру-пудри,
0,5л вишень без кісточок,
100гр. коньяку
Спосіб приготування:
Вишні залити коньяком і залишити настоюватись 1-2 доби.
Тісто:
Білки збити з цукром в круту піну, тоді додаємо по одному жовтки і легенько перемішуємо, далі крохмаль, борошно, какао. Все добре вимішати. Беремо круглу форму, застеляємо папером для випічки і змащуємо олією. Виливаємо тісто в форму і випікаємо 1 корж в попередньо розігрітій духовці до 180гр протягом 1год.
Крем:
Какао, цукор, молоко, яйце заварити до густоти сметани і дати охолонути. Масло і цукор-пудру збити міксером до однорідної маси, тоді додати заварний крем і все добре збити.
Корж, коли вистигне, розрізати на 2-а одинакові коржі. З кожного коржа вибираємо середину так, щоб получилося дві коробочки.
Крем розділити на три частини.Однією частиною обмазуємо внутрішні стінки коробочок. Вишні відцідити і додати до обох частин крему. Ще одну частину крему вимішуємо з мякотю, вибраною з коржів і цією сумішшю наповнюємо коробочки. Нижній корж змащуємо кремом, що залишився і накриваємо другим коржом так, щоб утворилась коробочка. Можна залишити трошки крему з першої частини для обмазування бокової стінки торта. Прикрасити за смаком. Смачного!
Також пропоную вам завітати в Розділ торти, щоб дізнатись ще більше рецептів казково смачних тортиків та пляцків!
Інший варіант:
ТОРТ «ПЬЯНАЯ ВИШНЯ» - РЕЦЕПТ
Приготовив торт «Пьяная вишня» по рецепту эксперта кулинарного шоу Все буде смачно Аллы Ковальчук, вы больше никогда не пойдете в магазин за десертами сомнительного качества.
Ингредиенты:
- Яйца — 6 шт.
- Мука — 200 г
- Сахар — 450 г
- Ванильный сахар — 15 г
- Какао — 50 г
- Вишня (замороженная без косточек) — 350 г
- Коньяк — 350 мл
- Молоко 3,2% — 150 мл
- Сливочное масло — 210 г
- Шоколад черный 70% — 300 г
Готовим торт «Пьяная вишня»:
Разморозьте вишню без косточек. Положите вишню в миску, залейте коньяком. Оставьте на 12 часов. Процедите вишни в дуршлаге, добавьте сахар и оставьте на 10 минут. Приготовьте крем. Молоко доведите до кипения и добавьте ванильный сахар.
Яйца разотрите с сахаром. Продолжая помешивать, влейте молоко в яично-сахарную смесь. Поставьте массу на огонь. Постоянно помешивая, проварите 5 минут. Перелейте сироп в миску. Миксером взбейте сливочное масло, влейте сироп. Взбейте миксером.
Приготовьте бисквит. Форму для выпечки застелите пергаментом, смажьте сливочным маслом. Поставьте форму в холодильник. Отделите белки от желтков. К желткам добавьте сахар и ванильный сахар. Разотрите желтки с сахаром. Белки взбейте в пену с сахаром. Смешайте половину белков и желтки.
Муку смешайте с какао, просейте в яичную смесь. Добавьте вторую половину белков. Замесите тесто. Выложите тесто в форму. Выпекайте бисквит в духовке при температуре 180 градусов 30 минут. Вытащите бисквит из формы. Дайте остыть. Отрежьте верхний слой бисквита шириной 1,5 см. Выньте мякоть и добавьте ее в крем. Перемешайте. Положите начинку в корж без мякоти. Выложите слоем вишни. Накройте тонким коржом.
Приготовьте глазурь. Растопите шоколад на паровой бане. Добавьте молоко. Перемешайте. Глазурь нанесите слоем сверху и по бокам торта. Приготовьте шоколадные фигурки. Растопите шоколад на паровой бане. Перемешайте. На пергаментной бумаге нарисуйте части елки. Переверните пергамент. Трафарет готов.
Отрежьте новый пергамент, сверните его в тонкий конус. Растопленный шоколад влейте в конус. Немного придавливая, нарисуйте шоколадом части елки на трафарете. Пергамент положите в холодильник на 10 минут. Затем снимите застывшие части елки из пергамента и установите на жидкую глазурь на торте. Поставьте торт в холодильник на 3 часа.
Коментарі