Приготуй на Хелловін.
- 31.10.17, 22:00
Страшні рецепти на Хелловін - прекрасна ідея для святкування
Наближається найнезвичніше осіннє свято - Хеллоуїн або День всіх святих, який об'єднує в собі страх і веселощі. Все, що в інші 364 дні в році сприймається як жахливе, в цей день стає елементом святкування.
Те ж саме можна сказати про святковий стіл. Хоча найперші традиції Хеллоуїна розповідають тільки про солодощі, які діти в костюмах різних героїв випрошували в сусідських будинках, гуляючи від дверей до дверей і жартівливо погрожуючи: "Капості або частування?" ( "Trick or treat?")
Та зараз західне свято настільки прижилося в інших країнах, що багато людей влаштовують вечірки зі спеціальним меню на Хеллоуїн, використовуючи тематичні хеловінські рецепти і надаючи звичайним повсякденним стравам страхітливого вигляду.
Салати, десерти, другі страви і навіть напої - НВ STYLE вивчив сотні "страшних страв" і пропонує кращі варіанти того, що приготувати на Хеллоуїн.
Печиво Пальці відьми
Інгредієнти: 675 мл борошна, 250 мл м'якого вершкового масла, 1 склянка цукру, яйце, 1 ст л мигдального екстракту, 1 ст л ваніліну, 1 ст л порошку для печива, склянки мигдалю, упаковка червоного гелю для декорування
У мисці збийте масло, цукор, яйце, екстракт мигдалю і ваніль. Додайте борошно, розпушувач і сіль. Накрити і охолодити протягом 30 хвилин.
Працюйте з чвертю тіста за раз і зберігайте решту в холодильнику. Розкатуйте шматок тіста розміром з чайну ложку (5 мл) в формі пальця для кожного печива.
Натисніть мигдалем, роблячи «ніготь». Стисніть в центрі, щоб створити «суглоб». Використовуючи ніж, зробіть надрізи в кількох місцях.
Помістіть на деко, випікайте при температурі 160°C протягом 20-25 хвилин або до блідо-золотистого кольору. Дайте охолонути протягом 3 хвилин. Прикрасьте червоним гелем (або журавлинним соусом, наприклад) основу «нігтя». Зніміть з дека і поставте охолоджуватися.
Франкенмаффіни
Інгредієнти: 1 склянка борошна, 1 склянка цільнозернового борошна, 3/4 склянки цукру, 2 ч л порошку для печива, ч л соди, ч л солі, 1 ч л кориці, склянки соняшникової олії, склянки нежирного молока, 6 склянок бебі-шпинату, 1 банан, 2 ч л екстракту ванілі
Розігріти духовку до 350 градусів. Вкладіть в форми для кексів паперові вкладиші (бажано для Хеллоуїна) або змастіть їх за допомогою олійного аерозолю.
Перемішайте разом звичайне й цільнозернове борошно, цукор, розпушувач, харчову соду, сіль і корицю в мисці.
З'єднайте масло, молоко і шпинат в блендері, пюруйте до однорідності, потім додайте банан і екстракт ванілі. Збивайте пюре до гладкої й зеленої маси. Влийте в суху суміш. Перемішуйте, поки не залишиться сухого борошна.
Заповніть кожну форму на дві третини. Випікати близько 22 хвилин або до тих пір, поки зубочистка, вставлена в центр маффіну не буде чистою.
Дайте маффінам охолонути в формі протягом 15 хвилин, потім виймайте. Дайте їм повністю охолонути перед подачею або зберіганням.
Страшна закуска з павуками
Інгредієнти: 6 варених круто яєць, 3 ст л майонезу, ст л гірчиці, маслини, сіль, перець
Розріжте яйця навпіл. Вийміть жовтки і розімніть.
Перемішати з майонезом, гірчицею, сіллю і перцем. Наповніть отриманою сумішшю половинки яєць.
Розрізати маслину навпіл. Покладіть на фаршироване яйце, формуючи тіла павуків.
Тонко нарізуйте другу половину маслини для ніжок павука. Покладіть по чотири лапки з кожного боку.
Гарбузовий діп
Інгредієнти: склянки крем-сиру, склянки коричневого цукру, склянки печеного гарбуза, 2 ч л кленового сиропу, 1 ч л кориці
Добре змішати в блендері всі інгредієнти. Щоб надати більше атмосферності, подавайте в гарбузі та зі слайсами яблука.
Пиріг-мумія
Інгредієнти: 2 упаковки листкового тіста, 2 склянки подрібненої моцарели, ковбаса пепероні
Розігріти духовку до 375 градусів.
Розріжте тісто на півмісяці й помістіть їх ялинкою з захлестом, щоб вони частково перекривали один одного. Розкачайте качалкою, щоб тісто змішалося.
Помістіть шматочки пепероні по центру тіста й посипте зверху сиром.
Почавши знизу, перехрещуйте краю тіста так, щоб вони виглядали як бинти мумії. Сформуйте фігуру, щоб вона виглядала як тіло мумії.
Випікайте 15-20 хвилин.
Прикрасьте «очима» з маслин.
Хеллоуїнський пунш
Інгредієнти: 4 склянки яблучного соку, 4 склянки червоного вина, 8 яблук середнього розміру, щіпка кориці, щіпка мускатного горіха, коричневий цукор
Почистити яблука і видалити насіння, розрізати на половинки і вирізати особи - очі, ніс, рот.
Кинути половинки яблук в суміш вина, соку і спецій.
Залишити настоюватися на годину. Подавати у великих ємностях.
Можна подавати холодним і гарячим.
Коментарі