Мариновані огірки.
- 21.07.17, 22:23
Щоб приготувати на зиму смачні, багаті вітамінами продукти, необхідно використовувати самі перевірені рецепти. Саме такі рецепти консервованих огірків та патисонів на зиму представлені вашій увазі.
Як маринувати огірки на зиму: популярний рецепт
Для початку дуже важливо вибрати плоди придатної форми і величини. Не рекомендується вибирати великі, жовтуваті огірки, так як вони не матимуть того хрускоту і твердості. Для консервації ідеально підійдуть невеликі огірки, які необхідно покласти на кілька годин у холодну воду. Робиться це для того, щоб витіснити повітря, яке ще залишилося в тканинах плоду. Це дозволить створити дуже щільну структуру огірка.
Рецепт маринованих огірків на зиму
На одну банку огірків потрібно: 500 г огірків, листя селери, хрону, зелень петрушки, кропу, часник, чорний перець, чорний перець горошком, лавровий лист і трохи червоного перцю. Рівно половину цих трав і прянощів покласти в чисто вимиту банку, на саме дно. Потім викласти огірки. Намагайтеся робити це дуже щільно, щоб якомога більше плодів увійшло в баночку. Потім знову шар прянощів і прав.
Тепер необхідно приготувати розсіл. Для цього на літр води береться 50 г солі. Коли вода закипить, розсіл необхідно процідити через марлю. Банку з огірками потрібно стерилізувати. Це робиться шляхом витримування банок в киплячій воді 15 хвилин.
Замість розсолу також можна використовувати маринад. Для його приготування знадобиться: 50 г солі, 50 г цукру, прянощі і трави, оцет. Маринад також необхідно кип’ятити протягом 15 хвилин і видалити з його непотрібні елементи за допомогою проціджування. Далі готовим маринадом залити банки з огірками і закатати.
4
Коментарі
Natali 29
122.07.17, 12:12
Попробую...
Alter ego*
225.07.17, 00:34Відповідь на 1 від Natali 29
Смачного.