Смородина перетерта з цукром.
- 11.07.17, 17:50
Чорна смородина перетерта з цукром
Щоб зберегти в ягоді вітаміни, не обов’язково варити варення. Досить перетерти ягоду з цукром.
Інгредієнти- смородина чорна — 1 кг;
- цукровий пісок — 1,7 кг
Смородину перебрати, залишити тільки великі ягоди, ретельно вимити. Застелити стіл рушником і посушити на ньому ягоду. Через 2-3 години в мисці невеликими порціями пом’яти ягоди чорної смородини товкачиком. Або перетерти ягоду в міксері. Перекласти В каструлю м’яту смородину і додати 0,5 кг цукрового піску, перемішати до розчинення цукру. Поступово додати цукор, що залишився. Періодично перемішувати протягом всього дня. Коли весь цукор розчиниться, перекласти перетерту з цукром чорну смородину в банки, закрити кришками і прибрати на зберігання.
3
Коментарі
Леонід
115.07.17, 06:55
Свідчу: Смакота надзвичайна!
Alter ego*
216.07.17, 03:04Відповідь на 1 від Леонід
Знаю. Тільки в такому вигляді смородину їм. Варена стає смердотиною. А сира кисла. Із червоної смородини (порічок) зробила джем. Надіюсь, зимою буде чим присмаковувати печиво й тортики?