хочу сюди!
 

Даша

38 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 20-35 років

Та не бійтесь ви так загальномовного слова "жид"!!!

  • 09.07.16, 18:45



Тарас Шевченко про жидів:

В історії українського народу певну роль відігравав народ, що з різних причин виконував роль посередника між поневолювачем і поневоленими народами і польскій та московській імперіях.Це відноситься до жидів, які мають назви у Шевченківській поезії згідно з назовництвом нашого народу в минулому і сучасному.Цей народ має ще назви згірдливі, коли він заслуговує на те своїм вислужництвом ворогові чи визиском поневолених або докладає рук до їх поневолення матеріального і духовного.Тому "жид" заступає Шевченко назвою "жидовин", або "жидюга" або "юда", чи збірною назвою "жидова", коли носії цієї назви чинять лихо...
Для старозавітних назв жидівського народу в Шевченка є назви "Юдея", "юдейський", "ізраїльський", але не "єврейський".Такого терміну українська мова, ані польська, ані німецька чи англійська не знають.І тут прихолдиться зробити заувагу тим українцям, що забули власну мову та заступають назву "жид" терміном "єврей".  Ця назва  -"єврей" -належить мосЬковській мові, якій прищеплено термін "жид" з образливим наміром.Такого змісту слово "жид" в українській мові немає і це добре знають жиди походженням із західних земель України, що не знали московської окупації. Вимоги жидів змінити українську мову, що не шануючи себе і Шевченка, українці роблять, переходячи на назву "єврей", не мають ніякої підстави і залишаються грубим нетактом щодо законів української мови.
Важливим у текстах Шевченкової поезії є супровідні характеристики, що доповнюють зміст назви народу, коли він її уживає.

І лях, і жидовин
Горілки, крови упивались,
Кляли схизмата, розпинали,
Кляли, що нічого вже взять.
*
Полигалися з жидами,
Та й ну руйнувати.
Руйнували, мордували,
Церквами топили...
А тим часом гайдамаки
Ножі освятили.
*
Ото гайдамаки...На гвалт України
Орли налетіли; вони рознесуть
Ляхам, жидам кару за кров і пожари
Пеклом гайдамаки ляхам оддадуть.
("Гайдамаки")

Запродана жидам віра,
В церкву не пускають!...
("Тарасова ніч")

Покотилось ляхів, жидів
Не сто і не двісті,
А тисячі...
("Швачка")

Отак уранці жид поганий
Над козаком коверзував.
*
Жидюга
Дрижить, ізігнувшись
Над каганцем, лічить гроші
Коло ліжка, клятий.
*
Козак заспіва:
"Ні жида, ні ляха".А в степах Украйни-
Дай то, Боже милий - блисне булава!
("Гайдамаки")

*
А жид із надвору,
Мов скажений, вибігає
З сокирою.  Горе!..
*
Убита дитина,
Убита жидовином.
("У Вільні, городі преславнім")

*
А препоганії пани
Жидам, братам своїм хорошим,
Останні продають штани...
("І виріс я на чужині")

*
Скупий жидюга дав би гривню,
Щоб позирнути на ті дива.
("Сон")

*
Пішли в найми, за хліб черствий,
Жидам носить воду...
("Сова")

*
Чи жидові кров продать...
("Відьма")

*
Степи мої запродані
Жидові, німоті...
("Розрита могила")

*
А пани й полову жидам продають,
Та голоду раді...
*
А тим часом жиди в селі
З грішми появились.
("Княжна")

*
В історичних подіях України нарід жидівський сильно пов'язаний з польскою місією імперії:" Від моря до моря", як посередник визиску і поневолення українського народу.
Українська мовна традиція пам'ятає для жидів тільки назву жид, вживану цілим українським народом. В московській мові для жидів існує назва "єврей" і цей термін введено адміністраційними  жидівськими партійними органами, як зобов'язуючий в Україні. Назву "жид", органічну для української мови, визнано образливою тому, що для расової погорди москалі вживають термін "жид", притаманний не лише українській мові, але теж польській, англійській, німецькій та іншим мовам. Українців офіційно примушують заступати українську назву московською "єврей", що є обомосковлюванням нашої мови. Чи прийняли б таке обмосковлення поляки і англійці?umnik

7

Коментарі

19.07.16, 22:01

Гарна стаття знайшлася!
Я саме сьогодня збирався її виложити, тільки ось так ВИДІЛИТИ слова з коренем "ЖИД"! Та ремонт не дав...- тільки зараз доповз до компа...
Але раз вона ВЖЕ виложена - то розсилаю друзям!

    29.07.16, 22:02Відповідь на 1 від Богдан Ляшко

    Гарна стаття знайшлася!
    Я саме сьогодня збирався її виложити, тільки ось так ВИДІЛИТИ слова з коренем "ЖИД"! Та ремонт не дав...- тільки зараз доповз до компа...
    Але раз вона ВЖЕ виложена - то розсилаю друзям!
    Дякую.

      39.07.16, 22:05Відповідь на 1 від Богдан Ляшко

      Я навіть помилки повиправляла. (Може щось і пропустила, але навіть виправила назву уривку на "Розриту могилу"

        49.07.16, 22:07Відповідь на 1 від Богдан Ляшко

        Гарна стаття знайшлася!
        Я саме сьогодня збирався її виложити, тільки ось так ВИДІЛИТИ слова з коренем "ЖИД"! Та ремонт не дав...- тільки зараз доповз до компа...
        Але раз вона ВЖЕ виложена - то розсилаю друзям!

          59.07.16, 23:11

          Слова жид и еврей разные понятия. Еврей, это национальность, такая же, как украинец, или китаец, а жид, это призвание т.е. пожизненная карма.Ну, це вже імпровізації самих жидів. До того, як Пєтька придумав назву роССія, теж була Київська Русь і Московія.

            69.07.16, 23:39

            Слова жид и еврей разные понятия. Еврей, это национальность, такая же, как украинец, или китаец, а жид, это призвание т.е. пожизненная карма.Ну, це вже імпровізації самих жидів. До того, як Пєтька придумав назву роССія, теж була Київська Русь і Московія. Я не понимаю о чем ты? Какая Московия, какой Петька? Есть государство Израиль, кто там живёт? А есть отдельные личности живущие на Украине (и не только)...А госюдарство Ізраіль ЯК з'явилось? Дєрьмократією там не смердить, не пахне! Бомбами й танками відібрали територію в арабів.

              79.07.16, 23:41

              Слова жид и еврей разные понятия. Еврей, это национальность, такая же, как украинец, или китаец, а жид, это призвание т.е. пожизненная карма.Ну, це вже імпровізації самих жидів. До того, як Пєтька придумав назву роССія, теж була Київська Русь і Московія. Я не понимаю о чем ты? Какая Московия, какой Петька? Есть государство Израиль, кто там живёт? А есть отдельные личности живущие на Украине (и не только)...Вже навіть москалям відомо, що сидіти можна на х@їні, а жити В УКРАЇНІ!

                810.07.16, 00:18

                Слова жид и еврей разные понятия. Еврей, это национальность, такая же, как украинец, или китаец, а жид, это призвание т.е. пожизненная карма.Ну, це вже імпровізації самих жидів. До того, як Пєтька придумав назву роССія, теж була Київська Русь і Московія. Я не понимаю о чем ты? Какая Московия, какой Петька? Есть государство Израиль, кто там живёт? А есть отдельные личности живущие на Украине (и не только)...А госюдарство Ізраіль ЯК з'явилось? Дєрьмократією там не смердить, не пахне! Бомбами й танками відібрали територію в арабів.Теперь давай поговорим о том, как Япония захватила китайскую Манжурию, или о войне северного и южного Вьетнама.У меня нет времени на порожняки и срачи...Який там срач? Україна перетворюється в Ізраїліну.

                  910.07.16, 04:13Відповідь на 3 від Alter ego*

                  Я навіть помилки повиправляла. (Може щось і пропустила, але навіть виправила назву уривку на "Розриту могилу"Так, мабуть пропустила тут "притаманний не лише українській мові, але теж польській, англійській, німецькій та іншим совам". Мабуть не Совам, а Мовам?
                  У 30-х роках одного мого дальнього родича намагалися судити за образу "жид". Та він грамотний був і переконав суд, що це не образа, а норма мови. І його відпустили. То було до війни ще у Дніпродзержинську, чи десь там поблизу.

                    1010.07.16, 23:23

                    пошли такое в Израиль и завтра тебя ихняя контрразведка уничтожит
                    какой же мусор у вас в башке, и это когда Украина стоит из-за маНдая на краю прпасти....
                    ВІЙНА РФ з Україною планувалась з 1991року!!! Майдан організувала жи2, що дорвалась до влади! Ще що не ясно?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна