хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Бідна людина завжди залежна. Для влади це кайф.

По великому рахунку, а чи може нинішній політичний клас бути насправді зацікавленим у боротьбі з бідністю?

Бідна людина навряд чи буде незалежною, оскільки вона так чи інакше буде залежати від того, від кого отримує гроші. Це - добрий матеріал для маніпуляцій та зомбування.

Такою людиною набагато легше маніпулювати за допомогою страху. Наприклад, страху втратити роботу, страху перед завтрашнім днем, страху впасти в немилість керівництва тощо.

Страх сам по собі - це антипод свободи. А тому він є улюбленим інструментом маніпуляцій у тоталітарних країнах. Щоб утримувати суспільство в лещатах страху, окрім тотальної бідності, необхідні також жорстокі та цинічні правоохоронні органи, інквізиційна судова система, що ми й спостерігаємо в сьогоднішній Україні.

Маніпулювати людиною, у якої є власність, набагато складніше. Помикати - неможливо.

Свідомість такої людини набагато важче промити телевізійним шоу. Увагу такої людини набагато важче відволікти від суті того, що відбувається навколо, безкінечними телепередачами про чаклунство та екстрасенсів. Для людини з подібним мисленням відповідь на багато запитань лежала б на поверхні: я сплатив податок на утримання влади, однак що я отримую взамін? Бідну країну з "талановитими сім'ями" та кастовою соціальною структурою. Тоді це, напевно, обман? ( "Українська правда" 24.11.10 "Країна тотального обману і маніпуляцїй"

2

Коментарі

Гість: Улитко

124.11.10, 18:17

чем беднее человек,тем он решительнее

    224.11.10, 18:21

    эту задачку решил Ленин...
    нечего терять, кроме своих цепей!
    Одна у нас проблема...
    Нету Ильича!

      Гість: БезумныйМир

      324.11.10, 18:24

      как сказал Володька Высоцкий "Настоящих буйных мало, вот и нету вожаков"

        Гість: MARTA_P

        424.11.10, 18:26

        Отвечая на вопрос журналистов «Киевского телеграфа» о перспективах бунта в Украине, Владимир Михайлович Литвин без обиняков заявил: «…Когда человек находится на низком жизненном уровне, то ему не до восстаний. Он стремится обеспечить свое выживание, а также своих родных и близких. Акции протеста (я в данном случае не говорю об организованных) возможны только тогда, когда человек начинает выходить из подобного состояния. Когда у него появляется возможность поднять голову, посмотреть вокруг и сказать: почему я живу хуже, чем другие?!»
        Так что теперь совершенно очевидно, почему в Украине при новой власти стал стремительно сокращаться средний класс.

          анонім

          524.11.10, 18:49

          А 11 сентября небоскрёбы случайно рухнули думаете? Запугать, разделить и властвовать!

            624.11.10, 20:11Відповідь на 2 від Rэst

            эту задачку решил Ленин...
            нечего терять, кроме своих цепей!
            Одна у нас проблема...
            Нету Ильича!
            Спасибо, не нужно. Уже покушали его хлеб.... Больно горький

              724.11.10, 20:19Відповідь на 3 від Гість: БезумныйМир

              как сказал Володька Высоцкий "Настоящих буйных мало, вот и нету вожаков"Владимир Семенович Высоцкий ... именно так, мне кажется. Великий человек, и отношение должно быть соответственное. Это не нотации, это совет

                824.11.10, 20:30Відповідь на 5 від анонім

                Там столько переплелось... Сейчас кажется что они не могли не рухнуть. И как всегда жизнь человека не стоит ничего. Главное результат. И поэтому можно допустить, что наша нынешняя власть будет применять силу с кровушкой. Так сказать акция с устрашением.