хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Бути сильним щоб відмовити

  На минулих вихідних я був на весіллі, дотого ж не просто гостем, а дружбою(свідком), як в якому регіоні називають. Здавалось би вихідні пройшли вдало,  музика, дівчата, хороша забава, тим паче, що у зв'язку з обов'язками дружби в мене була дружка,яку доводилось  часто цілувати, оскільки гостям чомусь  було дуже гірко)))) наче б то їм молодої пари не хватало, щоб підсолодити. Одним словом забава удалась,але мова не про це.
  Справа в тому, що я ще років 3-4 тому відмовився від вживання горілки, а рік тому вирішив принаймні на рік відмовитись від вживання будь якого алкоголю. І мова зараз не про причини а про реакцію. Для ні кого не секрет, що не п'ющий на будь якій забаві часто стає  об'єктом уваги, а для декого стає просто метою всієї забави щоб ця людина випила, а в ідеалі напилась. Перші реакції на заяву "Я не п'ю." чую: "ти що бабтист/свідок Єгови?", "хворий?". Не вже християнин не можу бути не п'ющим, і боліти - наче нічого не болить, навпаки ті хто пили то їм наступного дня, а декому і в той же день, було погано. А за столом "ти що не мужик?", "не поважаєш пацанів?"...але ця перевірка "на слабо" на мене абсолютно не подіяла. Але років 6-7 тому діяла))) В більшості всі люди з віком перестають вестись на такі речі, стають більш відповідальні і не йдуть на повідку компанії і не роблять всяких безглуздих вчинків які виходять за рамки: моралі, культури чи просто здорового глузду. Люди погоджуються на такі вчинки з двох причин: через занижену самооцінку і не вміння настояти на своєму, а бо через брак відповідальності. В більшості випадків - люди після скоєння якогось безрозсудного вчинку, потім соромляться цього  і шкодують про скоєне. Бо на справді, піддавшись "на слабо" ми не покращуємо самооцінку, не переборюємо якісь свої страхи і не виростаємо в очах компанії. Бо так насправді ми просто пішли на повідку іншої особи, зробили те що хотіла інша особа а не ми. Ми як дули в дудку так і дуємо а диригент і далі махає перед нами своєю паличкою:) Більше того часто така слабка особа стає просто таким  собі об'єктом розваг в компанії, навіть якщо вона і формальний лідер, і часто сам вигадує всякі "слабо", для компанії це просто об'єкт розваги, а компанія(глядачі) є тим диригентом.
   Є ще один аспект цієї ситуації. Якщо ми вже трохи свідомі, є розуміння того, що насправді потрібно мати достатньо впевненості в собі, щоб не піти на повідку, не піддатись на "ти шо не пацан?" і при цьому не відчувати себе не зручно і не оправдовуватись. Тоді починаємо розуміти своє місце в компанії і справжнє відношення до себе друзів. Справжній друг не буде виставляти тебе на пробу і не спонукатиме до якихось безглуздих чи обезбашених вчинків. Для нього твоя думка важлива навіть якщо він з нею не погоджується.
3

Коментарі

121.09.11, 15:26

"ти шо не пацан?" - не аргумент.... можно кинуть встречную предъяву "ты что, не мужик, не можешь не пить?"

imho - все, что делает человек и что не влияет пагубно на окружающих имеет право на существование (ну почти все)...
просто нужно уметь уважать чужие принципы... это не сложно... если мозги в голове есть

    Гість: Лъйошкин_Кот

    221.09.11, 15:27

    Справжній друг не буде виставляти тебе на пробу і не спонукатиме до якихось безглуздих чи обезбашених вчинків.Для нього твоя думка важлива навіт якщо він з нею не погоджується.
    ---------
    От...А всіх решта шли подалі

      321.09.11, 15:36

        Гість: kseния

        421.09.11, 16:13

        здорово

          521.09.11, 18:12

          а тебе не приходило в голову, что ты являешься сильным раздражителем для пьющего обывателя? как так, он бухает, он может нажраться в говно и обрыгать другу свадьбу, а ты нет? ты что, сука, лучше всех?
          именно поэтому народ и нависает с навязчивыми предложениями выпить.

          ps: как по мне, не бухаешь - не ходи на бухаловки

            621.09.11, 18:25

            Слов'яни ніколи не були бухарями, це не наша культура.

              721.09.11, 18:25

              а женящиеся знали, что Вы не пьете?

                Гість: nihil

                821.09.11, 18:28

                Надо эту фразу отрепетировать.Когда я с легким презрением в голосе и,смотря свысока говорю "Я НЕ ПЬЮ",
                народ не то,что больше не предлагает,но и стараются пить вне поля моего зрения

                  Гість: Дженджуриста

                  921.09.11, 18:56

                    1021.09.11, 19:12Відповідь на 7 від Catty_DElux

                    це мій двоюрідний брат, і він був в курсі

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна