Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Тігіпко обміняв цементну промисловість на французький орден

  • 29.10.10, 20:01

Патологічний боягуз і корупціонер Тігіпко обміняв цементну промисловість України на французький орден

На минулому тижні відразу дві німецькі газети Die Welt і Berliner Lokalnachrichten присвятили свої сторінки персоні так званого віце-прем'єра окупаційного уряду Сєргєю Тігіпко.

Те, що Сергій Тігіпко нечистий на руку, в Україну знали вже давно. В кінці 90-х років про передачу за копійки цементної промисловості країни французькому гігантові - корпорації «Lafarge» - не писав тільки ледачий. Тоді, нагадаємо, Сєргєй Тігіпко обіймав, як і зараз, посаду віце-прем'єра.

Повернення Сєргєя Тігіпка у велику політику викликало непідробний інтерес західної преси. А оскільки німецькі журналісти не звикли голослівно публікувати звинувачення, вони просто висвітлили листування між посольством Франції у Києві і французьким міністерством закордонних справ з питання заохочення Сєргєя Тігіпка за надані Франції послуги.

З цих документів стає зрозумілим, що французьке посольство було добре поінформоване, що «Лафарж» купує промислові гіганти Україні за суми, м'яко кажучи, символічні. Та й про самого Тігіпка французи були вельми певної думки. Тому не дивно, що французькі посланці серйозно переполошилися, дізнавшись, що уряд Франції готується публічно представити Сєргєя Тігіпка до нагородження орденом Почесного легіону.

Die Welt і Berliner Lokalnachrichten наводять цитату з листа секретаря французького посольства в Парижі Жана Франсуа Девемі міністру закордонних справ Франції Юбер Ведрін: «Тігіпко користується у своїй країні репутацією корупціонера». Французькі дипломати в Києві жорстко попередили власний уряд утриматися від настільки підкресленої подяки людині, що здає українську промисловість. Вони чудово розуміли, що в Україні, та й у всій Європі сумнівна угода «цементна промисловість в обмін на орден» призведе до міжнародного скандалу.

Проте всі попередження посольства високопоставлені французькі чиновники проігнорували. У 1997 році Сєргєй Тігіпко з рук Бернадетт Ширак, дружини президента Франції Жака Ширака, отримав високу французьку нагороду. Показово, що в той час Бернадетт Ширак як раз входила в правління Lafarge.

Французькі дипломати не помилилися. В Україні на Тігіпка посипався цілий град звинувачень в здачі національних інтересів. У Верховній Раді України була створена слідча комісія з минулої угоді.

Екс-глава Фонду держмайна Валентина Семенюк так прокоментувала події тих років. «Пан Тігіпко, будучи віце-прем'єром, зробив усе, щоб продати всю нашу цементну галузь фірмі «Лафарж ». За це він і отримав орден Почесного легіону. Якщо вам потрібно, я можу надати всі письмові вказівки, які він давав по приватизації «Київцемент», «Балаклеяцемента», «Миколаївцементу». У мене всі матеріали парламентської комісії кінця 90-х років є!», - заявила Валентина Семенюк.

Виходить, тоді розслідування скандальної угоди віце-прем'єра ні до чого не призвело і про неї практично забули? Але в Європі, виявляється, все чудово пам'ятають.

17

Коментарі

Гість: СКОРЦЕНІ 3

129.10.10, 20:17

Зрівняно з ядерною зброєю,це "маленький жидівський бізнес"!

    229.10.10, 20:21

    Сцука. Шо в нас за люди?В цих всіх виродків при владі, на лобі написано,"крадій", а все рівно голосують за них. Садомазахізм якійсь.

      329.10.10, 20:46

        Гість: Агент КаГеБе

        430.10.10, 00:06

        сука молдаванська, а не сергій

          Гість: artyleryst

          530.10.10, 12:57

          Гнида, комсомоля недороблене цей Серьожа

            61.11.10, 00:41

            Багато "гниди" залишилося після СССР!

              Гість: Лагуз

              710.11.10, 18:56

              Не дивлячись на широке висвітлення цього скандалу, більшість людей цього не сприймут, як і завжди в нас

                816.11.10, 18:14

                Краще б йому вручили цементні шкарпетки почесного легіону!

                  91.12.10, 16:07

                  этот*погибко*--вообще досадное недоразумение как в политике,так и при власти(даже такой )

                    1027.06.12, 20:18

                    Незнаю як я пропустив цю новину, але дізнався наступне, що у світі було тільки ДВА цементних заводи, які випускали цемент марки 900( один у Франції, інший у нас хозяїн тИгИпка)! Французи успішно закрили(порізали(не перевірено) і підняли ціну на своє!!!Часу обмаль! Може хтось допоможе і дасть посилання! Дякую! ( Сімейні обставини).

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна