хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Старовинні замки західної України: Галич

Переглядаючи незліченні сторінки інтернету з туристичними маршрутами вихідного дня, розумієш, що старовинні незвідані куточки притягують до себе. Адже відвідавши їх можна оглянути стародавні будівлі, що зводилися багато століть тому. Навряд чи їх засновники думали про те, скільки часу простоять їх споруди та скільки туристів із задоволенням будуть їх відвідувати і дізнаватись їх історію. 


Одним з історичних старовинних міст на західній Україні є місто Галич. Він знаходиться за 25 км., від обласного центру міста Івано-Франківська по дорозі на Львів. Добратися з Івано-Франківська можна поїздом або маршрутним таксі. Проводячи свій відпочинок активно групи туристів з України та з-за кордону приїжджають, щоб відвідати це історичне місце. У Галичі збереглася частина середньовічного давньоруського замку. Туристів приваблюють у цей регіон руїни кам'яного замку (Крилос), церкви Св. Пантелеймона (XII ст., Шевченкове), Різдва Христового (ХIV-ХVI ст.), Успіння Пресвятої Богородиці (XVI ст.), Костелу і монастирського комплексу Кармелітів (XVII в.). 


На основі комплексу історичних та культурних пам'яток ХІ-XVII століть у 1994, був створений державний історико-культурний заповідник. Тут знаходяться згадана у Галицько-Волинському літописі Галичина могила з місцем поховання князя Ярослава Осьмомисла і каплиця Св.Василія (ХV ст.), легендарна Княжа криниця, фундамент величного кафедрального Успенського собору (XII ст.). З замкового комплексу до наших днів збереглася одна вежа їх трьох, а також кілька ділянок кам'яних оборонних стін. Замок знаходиться на території національного заповідника «Давній Галич», який зараз реставрується. З замкової гори відкривається чудовий вид на річку і місто. Сюди зручно приїхати на одноденну екскурсію з дітьми або з друзями чи бізнес патрнерами. 

Древній Галич - столиця Галицького, а пізніше Галицько-Волинського князівств - унікальна історико-археологічна пам'ятка всеукраїнського значення. На території заповідника знаходиться понад 200 археологічних пам'яток, які документально підтверджують етапи зародження та подальшого розвитку історичного міста. В цілому, на відміну від інших українських міст, де руїни минулих століть у більшості дуже пошкоджені, якщо не повністю знищені підземними комунікаціями та сучасними спорудами, то княжий Галич ще зберіг скарби давньої культури. Галицькому замку відводилася важлива стратегічна роль-він був побудований для захисту княжої пристані на Дністрі. Спочатку він був дерев'яним, при польській владі перебудовувався і зміцнювався. Тут знаходилася резиденція польського старости, від чого має назву Старостинського замку. Зараз у стадії реставрації костел кармелітів в Більшівцях, музеефікуються фундаменти Успенського собору, в Крилосі. Недалеко від Галича за 15 км., в селі Маріямпіль збереглися залишки замку 17 століття. Дуже зручно для оборони в ті часи розміщений замок на горі висотою в 70 метрів над берегами Дністра. Із замку колись вів підземний хід через річку в сусіднє село. Невимовно красиві пейзажі, історичні споруди, музей під відкритим небом-тут є що подивитися туристам в будь-яку пору року. Плануючи для себе де відпочити недорого і недалеко від цивілізації не забудьте, що поблизу від вас знаходяться цікаві незвідані куточки, відвідавши які, ви впізнаєте Україну краще.
2

Коментарі