хочу сюди!
 

Елена

40 років, діва, познайомиться з хлопцем у віці 35-60 років

Росія — кубло антіваксеров

  • 12.08.21, 15:56
 Фейсбук видалив майже 300 аккаунтів у фб та інста, діяльність яких була скоодинованою неавтентичною поведінкою. Усі вони поширювали неправду про вакцини. Зокрема, йдеться про скоординовані дії в одні проміжки часу проти вакцин AstraZeneka та Pfizer в той час, коли уряди кількох країн приймали рішення про затвердження цих вакцин до використання.
  Ця мережа працювала на більш ніж десятку платформ та форумів. Координували її в основному з Росії - розслідування фейсбуку виявило зв'язки між цією кампанією та британською фірмою Fazze, яку називають «пральнею дезінформації».
Антивакцинаторські твердження поширювали насамперед в Індії, Латинській Америці і США.

Проте ми знаємо, як швидко фейки поширюються у соціальних мережах і як іноземні побрехеньки часто стають українськими. До речі, компанія Fazze більше не може працювати на платформі фейсбук - компанія відсторонила її за порушення правил соцмережі про зовнішнє втручання.

Сама антивакцинаторська кампанія, яку проводили ці майже 300 аккаунтів, мала 2 хвилі. Спочатку у листопаді та грудні 2020 року мережа розміщувала меми та коментарі, стверджуючи, що вакцина AstraZeneca від COVID-19 перетворить людей на шимпанзе.

Через п’ять місяців, у травні почали розміщувати фейки про небезпеку від вакцини Pfizer.

Бережіть себе і керуйтеся перевіреною інформацією та доказовою медициною.
Семен Есилевский: Ой, как неожиданно! (на самом деле нет).

Очередной раз нудно повторю прописную истину: эмоционально заряженные антивакцинаторские мемасики и запоминающиеся вбросы *никогда* не возникают сами по себе.
Рядовые антиваксы - слишком ограничены и невежественны, чтобы генерировать по настоящему "вирусные" фейки. Это работа профессионалов, хорошо знающих психологию целевых групп и обученных навыкам деструктивной пропаганды.

Кроме того, даже самые раскрученные иконы антивакцинаторского движения сами по себе имеют весьма ограниченную и четко очерченную аудиторию. Для действительно массового распространения фейков и вбросов на глобальную аудиторию нужна целенаправленная работа обученных специалистов по СММ, платное продвижение, покупка ботоферм, тролли на зарплате и т.п.

Раскрутка антивакцинаторских фейков делается отнюдь не упоротыми кустарями-энтузиастами. Это целенаправленная и скоординированная работа спецслужб и специализированных фирм, занимающихся по их заказу помоечным СММ.

Именно поэтому у меня есть стойкое ощущение, что, по крайней мере, некоторые "звезды" нашей антиваксерской сцены солируют совсем не бесплатно и совсем не в интересах Украины.
7

Останні статті

Коментарі

112.08.21, 19:35

    215.08.21, 20:04

      318.08.21, 14:20