Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Емський указ ч2.

  • 19.09.10, 21:08
Режим Януковича старається вигородити свій провокативний, руйнівний закон нібито захистом російської мови. Але від кого? Адже перешкод для використання російської мови, не те що в спілкуванні, а й на телебаченні, у пресі, книговиданні немає. Щодо останнього наведемо простий приклад - за офіційними даними, за 6 місяців минулого року українською мовою в Україні було видано 6 457 книжок накладом 11170 тисяч примірників, а російською - 2 460 книжок накладом 8 341 тисячі примірників. Цифри свідчать, що російськомовне друковане слово не набагато поступається чисельністю українському.
Те, що російську мову не треба від когось і від чогось захищати - знають і самі російськомовні виборці Януковича і Партії регіонів, які досі не дочекалися, й очевидно, вже й не дочекаються, "покращення життя вже сьогодні". За словами лідера партії "За Україну!" В'ячеслава Кириленка, мовною темою влада демонструє повну безпорадність у вирішенні економічних питань. "Партія регіонів замість того, щоб говорити про інновації, ліберальний податковий режим, інвестиції, дерегуляцію економіки... я навіть не кажу вже про те, щоб робити це, - порушує питання, які 20 років тому українцями було вирішене", - заявляє він. В'ячеслав Кириленко переконаний, що влада піднімає мовне питання свідомо, бо має на меті змінити суть Української Держави, зробивши її не самостійною, а васальною, підпорядкованою іншим державам. Він заявив, що голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов, який є одним із авторів законопроекту про мови, може ввійти в історію. "Перший, хто нищив українську мову, - Петро Валуєв зі своїм циркуляром. Потім був Емський указ царя Олександра II... А тепер буде "єфремовський закон", за яким українська мова начебто залишається, але насправді її буде знищено".
В'ячеслав Кириленко попередив коаліціянтів, що спроби схвалити цей закон викличуть у парламенті більший спротив, аніж під час ратифікації "харківських угод" і спричинять значні акції протесту по всій Україні. І насамкінець... Щоб стало зрозуміло, що мовні наміри "регіоналів" - не просто загравання з виборцями, звертаємо увагу на те, що "януковичі" на місцях сприйняли внесення законопроекту про мови як заклик до дії. Так 8 вересня Запорізька обласна рада присвоїла російській мові статус регіональної. Згідно з рішенням сесії облради, "російська мова, як мова міжнаціонального спілкування, використовується в усіх сферах суспільного життя і є регіональною мовою". А Запорізькій облдержадміністрації, а також сільським, селищним, міським та районним радам регіону - обласні депутати "рекомендують" використовувати у діловодстві поряд з українською (державною), російську (регіональну) мову. Голова партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко вже звернувся до Генеральної прокуратури з вимогою опротестувати це рішення Запорізької облради. "За два місяці до виборів депутати Запорізької обласної ради роблять вигляд, що в області залишилася лише одна нагальна проблема - нищення української мови, - заявив Кириленко. - Депутати обласних рад, які ухвалюють такі провокативні рішення, намагаються приховати свою бездарну соціально-економічну політику в області упродовж чотирьох років".
17

Коментарі

119.09.10, 21:20

такое слово какоето емский как буда евнух а че

    Гість: Улитко

    219.09.10, 21:22Відповідь на 1 від Дмитрий Зигер

    такое слово какоето емский как буда евнух а чеЭмский,от слова эмо

      319.09.10, 21:24Відповідь на 2 від Гість: Улитко

      такое слово какоето емский как буда евнух а чеЭмский,от слова эмоа че эта твой смайлик мне падмигиваект не понял ты же писал шо типа эамский

        Гість: Ром@н_Сергеич

        419.09.10, 21:25

        Все по схронам. Юго-восток наступает.

          519.09.10, 22:08Відповідь на 4 від Гість: Ром@н_Сергеич

          Наступає, наступає...в те що ви наступили - вся Україна

            Гість: Ром@н_Сергеич

            619.09.10, 22:14Відповідь на 5 від Ternopol

            Наступає, наступає...в те що ви наступили - вся УкраїнаОна в нем уже 19 лет.

              719.09.10, 22:19Відповідь на 6 від Гість: Ром@н_Сергеич

              Була по коліна, а з Яником на хребті - буде занурюватись по вуха Чи у теба інша думка?

                Гість: Ром@н_Сергеич

                819.09.10, 22:21Відповідь на 7 від Ternopol

                Була по коліна, а з Яником на хребті - буде занурюватись по вуха Чи у теба інша думка?Конечно другая мысль. Не по колена 19 лет, а по уши. А с Яныком будет видно.

                  919.09.10, 22:29Відповідь на 8 від Гість: Ром@н_Сергеич

                  Я не знаю як у вас, але у нас було не все солодко, але і не дуже сумно... Вибачай, а що ви такі всі з поганим зором? Що ще потрібно, щоб побачити реальність? Де покращення життя вже сьогодні? Чи можливо вже суттєві серйозні зрушення в кращу сторону?

                    Гість: Ром@н_Сергеич

                    1019.09.10, 22:41Відповідь на 9 від Ternopol

                    Ну в дороге к лучшей жизни кормить никто не обещал.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна