Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Емський указ ч1.

  • 19.09.10, 20:56
ВАЛУЄВСЬКИЙ ЦИРКУЛЯР і
ЕМСЬКИЙ УКАЗ ХХІ-го СТОЛІТТЯ


Схоже, для нової влади початок політичного сезону означає початок нового витка репресій та плазування перед Кремлем. Минулого тижня Україну найбільше сколихнули дві резонансні події: порушення кримінальної справи проти дослідника національно-визвольного руху Руслана Забілого та внесення лідерами "тушкованої" коаліції - Олександром Єфремовим (ПР), Петром Симоненком (КПУ) і Олегом Зарубінським (Блок Литвина) - нового закону про мови, який відкриває шлях до повного знищення української мови.
Суть нового закону "Про мови в Україні" зводиться до того, щоб надати російській мові такі ж права, якими користується державна мова - українська. Зокрема, законопроект вносить зміни до 36 базових законів, які регулюють усе мовне середовище і сферу використання української мови як державної. Це нормативно-правові акти, які стосуються освіти, засобів масової інформації, судочинства, діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, парламенту. Русифікуються виборчі закони і навіть поло-ження про паспорт громадянина України, про свідоцтво про народження та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Знаючи замашки нинішньої влади, неважко здогадатися як, опираючись на цей закон, буде проводитись русифікація населення. Директори шкіл будуть, за усною вказівкою згори, змушувати батьків віддавати дітей до російськомовних класів, бюрок-рати не прийматимуть документів, написані українською (у них завжди достатньо причин, щоб морочити голову людям, а тепер додасться ще одна - мовляв, "область інші не приймає" чи щось подібне). Паспорти і свідоцтва про народження, судячи з положень законопроекту, будуть такі ж, як і за "совка", - двома мовами. А з інформаційним простором, який і без нового закону про мови русифікований на 70%, - і так усе зрозуміло. Те, що мовне питання в Україні найбільше розколює суспільство, мабуть, вже ні для кого не новина. Очевидним є і те, що коаліційний закон про мови стравлює людей один проти одного. "Місяцями мільйони людей в Україні будуть говорити не про газ, який нам обіцяли мало не безкоштовно після зрадницької харківської угоди, а про мови і про цей законопроект", - стверджує лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко. "В одній частині України виберуть мову навчання в середній школі українську, - наводить приклад Кириленко. - В іншій частині, наприклад, російську. Потім ці діти приїдуть до університетів і почнуть писати заяви: "Я хочу слухати лекції російською", "Я хочу слухати лекції українською". Тоді цей університет перетвориться на середовище політичних дебатів, а не на навчальний заклад".
19

Коментарі

Гість: Ром@н_Сергеич

119.09.10, 21:08

Учи русский язык. Пригодится.

    219.09.10, 21:18Відповідь на 1 від Гість: Ром@н_Сергеич

    навіщо, рос. наука деградує безповоротно. learn English, it`s useful

      Гість: Ром@н_Сергеич

      319.09.10, 21:20Відповідь на 2 від Володюсик

      навіщо, рос. наука деградує безповоротно. learn English, it`s usefulВалотька, какой инглиш. Ты заметку почитай. Только русский.

        419.09.10, 21:20Відповідь на 1 від Гість: Ром@н_Сергеич

        Синок, російську я знаю! Це ти вчи державну

          Гість: Ром@н_Сергеич

          519.09.10, 21:22Відповідь на 4 від Ternopol

          Синок, російську я знаю! Це ти вчи державнуНу значит привыкнешь. А государственную я знаю.

            619.09.10, 22:10Відповідь на 5 від Гість: Ром@н_Сергеич

            Привикну до чого?

              Гість: Ром@н_Сергеич

              719.09.10, 22:14Відповідь на 6 від Ternopol

              К русскому языку.

                819.09.10, 22:15Відповідь на 7 від Гість: Ром@н_Сергеич

                Він мені не потрібний!

                  Гість: Ром@н_Сергеич

                  919.09.10, 22:17Відповідь на 8 від Ternopol

                  Він мені не потрібний!Ну так а к чему тогда эта заметка?

                    1019.09.10, 22:24Відповідь на 9 від Гість: Ром@н_Сергеич

                    Я не в Одесі, де відповідають питанням на питання, але задам тобі - а навіщо тоді закон? Хіба хтось заважає користуватись російською? Це блеф! Є справи важливіші, але у мужів кишка тонка розв'язати їх, а приймаючи непотрібні закони - створюють ілюзію роботи

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна