Українська книгозбірня ч.7

"Довбиш і Довбишка слухали, слухали Кайдашиху, аж роти пороззявляли, а Кайдаша брала злість. Він усе ждав, щоб його жінка хутчій стулила рота та щоб хазяїн наливав по чарці. Червоний перець у горілці дражнив його, неначе цяцька малу дитину, а жінка розпустила розмову на всю губу". )))))

 

Alexander Zaitsev - Nostalgy

Alexander Zaitsev - Nostalgy
 Release Date 2024-10-04
 Label 7th Cloud
 Catalog 7CLOUD1642


Українська книгозбірня ч.6

  • 05.10.24, 21:02
"— Тільки пам’ятай, синку, мою науку: якщо сі доведе мати діло з москалем, ніколи-ніколи йому не вір. Особливо сі стережи його, коли в тебе свято, коли похорон, коли ти найменше очікуєш його нападу. Найдужче пильнуй — коли москаль пропонує замирення. Тоді не дрімай, тоді він нападе неодмінно… ".

Українська книгозбірня ч.5

"Борис хотів питатися, у чім Босаковський поїде, як каптан продасть, але жаль зробилося добросердного хвалька. 
— Не журіться, — потішав його, — я гроші маю, — і потелепав гаманцем. 
Босаковському засвітилися очі: 
— Золото! Щоб я потурчився, коли це не золото! А ти що? Може де жида зарізав?
— Нікого я на совісті не маю. З хати дістав, а гетьманиха теж не скупа... Я не п'ю і не гуляю, гріш не втікає від мене.
— Що не п’єш, то ти не журися. Виручу тебе, а загуляти також можу. Ти, значить, маєш гроші, а я голову на карку, так тоді якось ми собі дамо раду. 
— Голова добра річ. 
— Добра, лише треба її мати.
 — А щастя ще краще. 
— Щастя нема. Лише щасливі люди бувають. І то на хвилинку, здебільшого тоді, як навіть не знають, що вони щасливі. Щастя у споминах, мій сину, знаю, бо й сам колись був таким щасливцем...".

Українська книгозбірня ч.4

"– Левчику! Коханий! Тільки не вмирай! Чуєш? Не смій умирати! Не смій залишати мене одну! Бо я без тебе не зможу. Нічого не зможу, навіть дихати! Чуєш?! 
Він обціловував кожен тремтячий пальчик, спивав пошерхлими вустами сльози, тулив її до грудей – таку рідну, таку маленьку, таку беззахисну і таку, виявляється, сильну. Як же вона має любити, щоб заради кохання переступити через хворобу, яка стільки років тримає її у полоні страхів. Яке ж і справді високе її кохання!
 – Вишенько! Дурненька моя! Чого б це я мав помирати? Гарячка вже трохи спала, скоро зовсім видужаю. Ми з тобою маємо дожити щонайменше до того часу, коли наше дерево виросте. Підростає воно десь на метр за рік. Так? Так! Отже, скільки часу буде рости наша біла тополька, поки сягне своїх сорока метрів? Років сорок! От! Даю тобі слово – раніш, як через сорок років, не помирати. 
А далі… Далі тополя буде шуміти ще років тисячу. І весь цей час буде жити наше кохання. Коли будуть народжуватися наші діти, ми будемо висаджувати ще по одній топольці. І так цілу алею на горі висадимо".


Українська книгозбірня ч.3

" — Атставіть! — гукнув оглашенний Шельменко. — Усім розтулити вуха, бо зараз наш самодіяльний хор виконає славень "Ще не вмерла Україна"... ...— Усім, хто є в залі, наказую, будучи, встати і, теє-то, разом із хором по правді співати наш славень! А хто не зможе, не знатиме слів чи ще з якої дурної причини, той буде, звиняйте, розстріляний зараз же".


Українська книгозбірня ч.2

"Росіянам дуже хочеться бути одним народом зі своїми сусідами. Але бажання це настільки маніакальне, що мимоволі справляє враження синдрому недуги. Ментальної хвороби, яка розмиває межі реальності, а правду розфокусовує настільки, що та стає брехнею. Українці, білоруси, росіяни — один народ, як полюбляє заявляти лисуватий і коротенький, мов патик для підв’язування помідорів, псевдостратег із Кремля. Тільки чомусь у цього єдиного народу все може бути лише російським: і мова, і культура, і погляд на історію, і православ’я, і пантеон героїв".

Українська книгозібірня ч.1

  • 22.09.24, 20:56
Ну шо, кацапчукі та "руськоговорящі українці" почну виховання. Я вам буду раз у два три дні скидувати літературу як я її читав останні років п'ять. То читайте і вбирайте собі стрижень. У справжньго українця він є, інші нахуй пішли, бо то наша совість і честь. Слава Україні. Почну з першго го твору який давно прочитав.
Буду цитувати, те що мені до сердця прйшлося, але це не завжди буде мотив твору, а так чтіть матеріал, хто в душі вагається, то гідно.
"Запам’ятайте, хлопи: якщо до вас вискакує на холод роздягнута жінка чи дівчина, то це означає, що ви їй небайдужий. А ще зарубайте собі на носі, дітки, що ніякий чорноморець не виводив босу дівчину на морозець, вона сама побігла за ним по снігу босоніж. Бо краще бігти за коханим босою по снігу, ніж чалапати у валянках за нелюбом".


Комар в жопу, генацвалє, режисьор Данелія

  • 09.08.24, 19:19
Алича -це наші друзя. В неї ніколи не болить голова, не буває "тих років", не хворіє, вона як породиста свиноматка кожного літа плодить тобі кілька центнерів плодів, аби позбирав, шоб гілки необтяжувало.
І цього року щедро народило, аж гілки ломало. Про сливянкі-аличівки, які робить мій батько, розказувати не буду. Мама називає то - шмурдяк.
Для мене настає час готовки ткемалі, слава грузинам.
Головне, вибрати час натхнення. В мене аличі багато з двох дерев, то варить буду тиждень, використую десь 50 кг фруктів, бо під час своєї кулінарної практики набув багато пошановувачів та дармоїдів ).
Беру приблизно 5 кіл плодів, стільки з горою вмістить мій мідяний таз. Наливаю литр води і ставлю на маленький газ.
Поки алича пускає соки, шинкую один здоровий червоний перець, та три перцю чилі, люблю гостреньке, також, туди йде ще 100 грам зубчиків часнику, жменя петрушки з городу, лимонного базиліку. Це все на блендері в кашку. Потім в окрему посудку насипаю добряче коріандру в зернах, зонтиків кропу, сухоі м'яти добряче, солі крупної для абразиву, і ото все дерев'яною товкачкою перетираю.
Коли алича вже буде буде плескатись в повній мисці свого соку, чекаю момент, коли вона розм'якне і почне вільно відокремлюватись від кісточок. Шумовкою вибираю на дуршлаг і вимішую поки одні кісточки не залишаться і трохи жмиху.
Ото все варево у кастрюлі під дуршлагом ставлю на мелесенький вогонь та постійно помішуючи, висипаю перетерті спеціі, та перець з часником, додаю трохи солі, та цукор. Цукор дуже на особистий смак, я люблю кисле, а батькам ще треба грам 200 цукору всипати.
Після як закипить і все набереться якостей, спробуйте на цукор і якщо підходить, то через 5 хвилин виключайте і розливайте по пастеризованих банках с гвинтовими закрутками. Ткемалі не кисне, всім смачного, поласуйте кумів на Різдво.