хочу сюди!
 

Лариса

51 рік, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 38-57 років

5 відмінностей патріотизму від псевдопатріотизму

  • 14.06.13, 09:30

1. Патріот бачить недосконалість своєї батьківщини і прагне її поліпшити, а тому піднімає проблеми і шукає їх вирішення.

Псевдопатріот приховує недосконалості, закриває очі на недоліки, головне для нього - щоб не подумали погано. Коли ж закривати очі не виходить, він доводить, що погане - це національна особливість і особливий шлях розвитку і не прагне покращувати свою батьківщину.

2. Патріот тверезо оцінює стан своєї країни щодо інших країн, шукає, що можна запозичити хорошого у інших, щоб зробити кращою свою батьківщину.

Псевдопатріот критикує все, що є доброго в інших країнах, перевертає все добре таким чином, що недоліки його батьківщини стають єдиним надбанням. Якщо ж заперечувати не виходить, він посилається на найвищу цінність - національну особливість і свій особливий шлях розвитку.

3. Патріот шукає діалог з іншими культурами та країнами, з іншими цінностями, оскільки розуміє, що розвиватися можна тільки обмінюючись досягненнями у відкритому просторі, а ізоляція призводить до глухого кута.

Псевдопатріот заперечує всі чужі середньостатистичній людині в його країні цінності, всі інші культури та субкультури, відмінні від звичайної пропаганди. Псевдопатріот вважає, що діалог і обмін культурними багатствами знищує чистоту його культури. Якщо ж всі аргументи виявляються недоречними і деградація наявна, псевдопатріот посилається на найвищу цінність - національну особливість і особливий шлях розвитку.

4. Патріот прагне до стабільного і динамічного розвитку батьківщини, її процвітанню максимально тривалий час. Оскільки різні соціальні групи мають різні інтереси і між ними виникають конфлікти, він шукає шляхи вирішення соціальних проблем і створення соціально-політичних інститутів, які дозволять ці питання вирішувати мирно, не порушуючи стабільності та динаміки розвитку країни.

Псевдопатріот схильний до впливу пропаганди і підтримує виключно ті ідеї, які виходять від офіційної влади чи угодні офіційній владі. Будь-які конфлікти інтересів соціальних груп і спроби їх громадського рішення він сприймає як змова ворогів батьківщини, а будь-яке відхилення від ідей, пропагованих офіційною владою, як злочин проти народу. Тим самим він штовхає батьківщину до корупції, незмінюваність влади, тоталітаризму і революції, порушуючи стабільність і динамізм її розвитку. Якщо ж його аргументів не вистачає, він посилається на національні особливості і особливий шлях розвитку у ворожому оточенні.

5. Патріот прагне до різноманітності думок і багатовекторності соціальних груп, оскільки складність суспільства і свобода думки створюють високий темп розвитку, високий творчий потенціал нації, а отже, високу конкурентоспроможність батьківщини в порівнянні з іншими швидко країн.

Псевдопатріот прагне до злиття всіх в одну масу і жорстокому покаранню всіх альтернативних думок. Будь-яка відмінність він вважає ослабленням національної єдності і загрозою для майбутнього країни. Всіх несхожих на середньостатистичного родича він вважає неповноцінними людьми, які руйнують велику батьківщину. Він прагне, щоб суспільство якомога повільніше розвивалося або не розвивався взагалі, навіть незважаючи на сусідів, що
швидко зростають оскільки це гарант вічної величі - національна особливість і особливий шлях розвитку у ворожому оточенні сусідів, що розкладаються.
4

Коментарі

116.06.13, 13:20

Так є

    217.06.13, 00:06Відповідь на 1 від doktor_khaos

    Так є дякую ...текст не для всіх - філософська річ. Усвідомлення - це питання часу, виховання, досвіду, культури і освіти. Я б назвав це - генетична мудрість нації.

      325.06.13, 11:32

      Подібні явища можна зустріти не лише в політичній орієнтації чи патріотизмі чистому без політиканства... дуже схожим є феномен "говнарізму" в музиці, та що там казати цей термін пасує і до споживачів інших видів культурних надбань...

        425.06.13, 18:30Відповідь на 3 від Дітмар

        Погоджуюсь

          525.06.13, 18:31Відповідь на 4 від заблокований