хочу сюди!
 

Natalia

43 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Рівненські офіцери провели уроки мужності

Група офіцерів Рівненського загальновійськового полігону відвідала підшефну Олександрійську школу-інтернат. Начальник полігону полковник Олександр Ніколайчук та його заступник з виховної роботи майор Олександр Голубєв провели з вихованцями “Урок мужності”, розповівши про свою військову частину, армійські будні та цікаві бувальщини із життя людей в одностроях.

– Ми бажаємо, щоб діти завжди відчували поруч дружнє плече військових, людей, на яких можна покластися у скрутну хвилину. Сподіваємося, що хтось із цих дітей у майбутньому обере для себе професію військового, – зазначив полковник Олександр Ніколайчук.

Олександрійську школу-інтернат та Рівненський загальновійськовий полігон поєднує спільне минуле. Зокрема, під час будівництва цього навчального закладу понад дві сотні військовослужбовців допомагали упорядкувати близько 20 гектарів території школи-інтернату.

Тісні стосунки між військовими та вихованцями школи-інтернату тривають і сьогодні. За дорученням командира 13-го армійського корпусу генерал-майора Сергія Попко, його заступник з виховної та соціально-психологічної роботи полковник Володимир Яцентюк подарував навчальному закладу ноутбук. Це особливий “командирський” комп’ютер. Військові записали на нього фільми про участь військовослужбовців об’єднання у місіях з підтримання миру в Іраку, Ліберії, Косово, Сьєрра-Леоне та інших країнах.

– На дитячих обличчях я бачила щасливі посмішки: тепер на ноутбуку вони із задоволенням переглядатимуть фільми про військових. Зауважу, що наші “маленькі чоловіки” завжди у захваті від розмов про армію, – розповіла директор навчального закладу Наталія Тарасович.

Наприкінці зустрічі офіцери пообіцяли й надалі відвідувати своїх підшефних, а також запрошувати їх до себе на екскурсії, щоб ближче познайомити зі службою та побутом військовослужбовців.

Для понад 30 учнів загальноосвітньої школи у селі Розваж Острозького району “Урок мужності” провели начальник штабу – перший заступник командира 55-го окремого лінійно-вузлового полку зв’язку підполковник Олександр Кяго та представник ветеранської організації майор запасу Олександр Зайчук.

– Традиційно на такі зустрічі ми запрошуємо ветеранів, але цього разу вирішили, що дітям буде цікаво послухати не лише про історію, а й про сучасність Збройних Сил та професію захисника Вітчизни. Цей захід став як загальноосвітнім, так і профорієнтовним – після нього хтось із старшокласників обов’язково вирішить стати військовим, – розповіла директор школи Світлана Запорожан.

В ході зустрічі зі школярами лунали розповіді про сучасну армію та спогади воїнів-миротворців.

– Хлопцям і дівчаткам було цікаво слухати про військову службу, – зазначив підполковник Олександр Кяго. – Ми відкрили для них багато нового, адже мало хто з них знав про службу за контрактом, підготовку майбутніх офіцерів, військові професії. Ми запросили школярів до нашого полку на екскурсію. Своєю головною метою вважали пробудити в них інтерес, зробити друзями нашої частини та війська, щоб, незважаючи на майбутній життєвий вибір, ці молоді люди завжди позитивно ставилися до армії.

Особливо дітям сподобалася розповідь про його армійські будні “однокласника” – майора запасу Олександра Зайчука. Свого часу офіцер закінчив школу у селі Розваж, в курсантські роки підкорив вершину Ельбрусу, брав участь в операціях з підтримання миру у Косово та Іраку, у складі міжнародних делегацій побував у кількох європейських країнах. За час служби він знайшов чимало друзів як в Україні, так і в інших державах. Офіцер детально розповів про складні бойові та життєві ситуації, коли йому на допомогу приходило військове братерство.

Діти подякували військовим за візит самодіяльним концертом, під час якого пролунали військово-патріотичні пісні. Прощаючись з офіцерами, школярі та вчителі пообіцяли навесні відвідати полк зв’язку.

0

Коментарі