хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

У Чернівцях відзначили 68-му річницю з Дня Перемоги

  • 09.05.13, 13:36
У День Перемоги, одне з найвеличніших свят нашого народу, свято національної гордості і слави, священної пам’яті і невмирущої звитяги, аби вшанувати ветеранів, схилити голови перед світлою пам’яттю тих, хто боровся в тилах ворога, хто відроджував нашу країну, 9 травня у центрі міста зібралось багато людей.

З цієї нагоди, на Соборній площі Чернівців, в урочистому ритуалі покладання вінків та квітів до пам’ятника Перемоги, під музику військового оркестру 300-го окремого механізованого полку, взяли участь голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв, голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру, секретар міської  ради Віталій Михайлішин, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Чернівецького гарнізону – обласного військового комісаріату полковник Василь Маланчук, командир 300-го окремого механізованого полку полковник Сергій  Шаптала, військовослужбовці гарнізону, представники силових структур області, ветеранських, громадсько-політичних організацій, релігійних громад, молодь, гості та мешканці міста.

Під час урочистостей, присвячених 68-ій річниці Перемоги, відбулося проходження колон ветеранів війни, ветеранів Збройних Сил, учасників бойових дій, урочистий марш військовослужбовців, що супроводжувалися грою оркестру. 

Урочисті покладання вінків та квітів до пам’ятників та меморіалів воїнам-визволителям відбулися за годину у Першотравневому, Шевченківському та Садгірському районах міста.

Мітинг-реквієм з нагоди 68-ої річниці Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні відбувся біля меморіального комплексу «Вічний вогонь» в історико-заповідному комплексі «Кладовище по вулиці Зеленій». Вшанувати захисників Вітчизни зібралися представники крайової та міської влади, ветерани, громадськість. Участь у мітингу взяв голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв. Зі словами глибокої поваги та щирої вдячності керівник крайової виконавчої влади звернувся до ветеранів Великої Вітчизняної війни.

-         Ваше життя  і боротьба для всіх нас – це високий приклад служіння Вітчизні, особливо для молоді. Сьогодні і завжди маємо бути гідними Вашого жертовного подвигу і всіма своїми помислами та справами стверджувати мир та злагоду на нашій землі, – зазначив Михайло Папієв. 

Учасники мітингу-реквієму вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання. До Вічного вогню біля Меморіалу слави учасники акції пам’яті поклали вінки та квіти, на честь визволителів від німецько-фашистських загарбників пролунали урочисті залпи та відбувся парад військових.

Після покладання ветерани та всі бажаючі мали змогу скуштувати солдатської каші, для цього у 300-му окремому механізованому полку була розгорнута польова кухня. У наметах сивочолі ветерани згадували минуле, пом’янули  павших товаришів та вели розмови про сьогодення.

На цьому свято не закінчилось, з нагоди Дня Перемоги усі бажаючі мали нагоду відвідати 300-й окремий механізований полк, ознайомитися з життям і побутом військовослужбовців, оглянути зразки бойової техніки, озброєння та стрілецьку зброю полку.

1

Коментарі

Гість: п-к Махно

19.05.13, 13:46

Мо-ЛОД-ЦІ!