Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

У Чернівцях відзначили 69-ту річницю визволення міста

  • 29.03.13, 12:44
Сьогодні у Чернівцях відзначили 69-ту річницю визволення міста від німецько-фашистських загарбників.

З цієї нагоди, у центрі міста, на Соборній площі Чернівців, в урочистому ритуалі покладання вінків та квітів до пам’ятника Перемоги, під музику військового оркестру 300-го окремого механізованого полку, взяли участь голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв, заступник голови обласної ради Валентин Маніліч, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, військовослужбовці гарнізону, представники силових структур області, ветеранських, громадсько-політичних організацій, релігійних громад, молодь та мешканці міста.

Пам’ять загиблих воїнів-визволителів присутні вшанували хвилиною мовчання і залпами салютної групи. Після цього пролунав Державний Гімн України.

Соборною площею пройшли колони офіцерського складу та військовослужбовців гарнізону.

-         Я особисто тримаю на контролі питання соціального забезпечення та обслуговування ветеранів, зокрема, пенсійного забезпечення, виділення матеріальної допомоги, надання пільг, медичного обслуговування – це питання, з якими щоденно стикаються ветерани та люди похилого віку, і ми зобов’язані їм допомагати, - зазначив у розмові з журналістами голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв.

Сьогодні ж покладання квітів та вінків до пам’ятників і могил загиблим у роки Другої світової війни, урочисті заходи з вшанування ветеранів у трудових та учнівських колективах відбуваються у районах міста Чернівці. Крім того, у закладах освіти пройдуть зустрічі з ветеранами, уроки мужності, тощо.

Чернівці були визволені від німецько-фашистських загарбників завдяки успішному проведенню І Українським фронтом під командуванням маршала Г. К. Жукова Проскурівсько-Чернівецької наступальної операції. Вранці 29 березня 1944 року частини отримали наказ штурмом взяти місто. Наступаючі війська до 14-ої години повністю звільнили місто від ворога. За героїзм, проявлений під час визволення міста Чернівців, 18 з'єднань і частин одержали найменування Прикарпатських та Чернівецьких.

1

Коментарі

анонім

129.03.13, 13:10

    Гість: came

    229.03.13, 13:17

    блин,я как вседа все проепу((( надо было на этой неделе ехать....