Суд над Луценко:без відеокамер, без потерпілого и без підсудного

Сьогодні - 524-й день незаконного перебування Юрія Луценка за ґратами Лук'янівського СІЗО!

Сьогодні о 8.30 ранку продовжиться судове засідання по епізоду кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка щодо так званого отруєння Ющенка, який був виділений в окрему справу.

На минулому судовому засіданні 18 травня 2012года суддя Анна Медушевська поставила на обговорення питання про можливість продовження судового засідання без учасників процесу, які не з'явилися на судове засідання, а саме - потерпілого у справі, екс-водія колишнього заступника голови СБУ - Валентина Давиденка та одного з адвокатів підсудних - Станіслава Серги.

Екс-міністр Юрій Луценко і його захисники заявили протест щодо продовження слухання справи без потерпілого. «Я категорично проти початку будь-якого слідства без Давиденка... Поки він не прийде в суд і не заявить про те, потерпілий він чи ні, я категорично проти продовження судового засідання», - заявив Юрій Луценко.

Після повернення з нарадчої кімнати суддя Медушевська оголосила про застосування до потерпілого В.Давиденко примусового приводу.

***

Нам потрібий мур, щоб до парламенту не прорвалися «тушки»

Дмитро Ремиженко: Я завжди з повагою ставився до Олега ігоровича і багато у чому поділяю думки, висловлені у статті. Але тут він виступив не стільки як аналітик, хоча й це має місце, а більше як мітинговий оратор.
Автор пише про кланово-олігархічні фінансові групи, що приватизували країну: "Їх, власне кажучи, чотири, це: сім’я Кучми, Донецько-Донбаське угрупування і Єнакіївська сім’я Януковича, це сім’я Ющенка і це сім’я Тимошенко".
Схема дещо спрощена, далека від реалій. До якої групи чи сім'ї віднесемо, скажімо, Коломойського, Абдуліна, Хорошковського? Та не в тім справа. Стосовно сім'ї Кучми, тут усе зрозуміло. Нема питань і щодо Донбаського угрупування та сім'ї Януковича. А от стосовно сім'ї Ющенка, то кого, крім його брата, можна віднести до цієї категорії? Петра Порошенка чи Жванію? То вони давно вже маневрують між Ющенком та Януковичем. Окремо хотілось би запитати про склад "сім'ї" Тимошенко. Не думаю, що до її складу можна зарахувати Костянтина Жеваго. А хто ще з олігархів її підтримує? Отже, якщо автор так безапеляційно заявліє про чотири "сім'ї" чи клани, слід проілюструвати це конкретними іменами.
Наступна теза. Автор заявляє, що потрапляння до списку об'єднаної опозиції коштує від 5 до 10 мільйонів баксів. Причому це звучить таким чином, що платити мають ВСІ, хто прагне туди потрапити. Не думаю, що такі кандидати, як, скажімо, Немиря, платять за місце у списку. Якщо ж окремі претенденти й платять, то, по-перше, їх не так вже й багато, щоб вони "робили погоду", а по-друге, будь-якій партії потрібні джерела фінансування. І Олег Ігорович, як керівние партії, знає це краще за нас.
А от наступна заява автора просто-таки здивувала. "От з’явилась інформація, що пастор, який представляє сьогодні об’єднану «Батьківщину», у своїй квоті каже так: я починаю говорити з кимось про включення до списку, якщо він каже, що він готовий дати 5 мільйонів «баксів»".
Як же це виходить, Олеже Ігоровичу? Якщо Турчинов справді таке заявив, то факти в студію, назвіть джерела, місце, дату та інші докази. Адже звинувачення дуже серйозне. Натомість, джерело - "от з'явилась інформація". Це таке ж "достовірне" джерело, як і ОБС (одна бабця сказала).
В результаті, попри те, що у статті чимало слушних думок, складається враження, що автор вирішив вихлюпнути і своє цеберко помиїв на об'єднану опозицію. А що, це зараз модно.


***
"Сьогодні в українському суспільстві є так звані 3 % мільярдерів, яким належить 80 % багатства країни, і є, за статистикою ООН, 80 % – бідне населення, яке живе на межі бідності, а 20 % - 25 %, за різними оцінками, – це вже люди, які належать до так званого соціального маргінесу. Це люди, які вже втратили соціальний статус, фактично функціонують, як біоістоти. Це результат 20-річного існування і діяльності кланово-олігархічних фінансових груп", - заявив Олег Соскін, голова Української національної консервативної партії, директор Інституту трансформації суспільства в ході круглого столу, присвяченого темі механізмів народного висування до Верховної Ради.

"Їх, власне кажучи, чотири, це: сім’я Кучми, Донецько-Донбаське угрупування і Єнакіївська сім’я Януковича, це сім’я Ющенка і це сім’я Тимошенко. У кожної з цих фінансово-корпоративних груп є свій політичний проект, своя політична сила. Мова йде про те, що ці політичні сили за останні 15 років показали, що вони не спроможні вивести Україну в європейське лоно розвитку, в модель «народного дому», народного капіталізму, середнього класу, дрібної і середньої національної буржуазії і місцевого самоврядування. Ці структури хочуть закріпити своє пануюче становище, і остаточно перейти до фактично кастової моделі. Відповідно, Галичина дала свою відповідь цьому процесу, сформувавши Комітет опору диктатурі", - продовжує Олег Соскін.

[ Читати далі ]

Сторож "Межигір'я" як партнер Ріната Ахметова



Колись у середині 1990-их хрещений батько української корупції Павло Лазаренко запровадив правило роботи влади з бізнесом - 50 на 50. Для того, щоб мати можливість заробляти, ти мусив віддавати чиновнику половину доходів.

Власне, на цьому Лазаренко і погорів. Його головний компаньйон Петро Кириченко також віддавав половину заробленого. Він ледь не боготворив Лазаренка, називав його братом, просив стати хрещеним батьком для улюбленої онучки... Але потім, коли Лазаренко втратив владу, заявив у каліфорнійському суді, що був жертвою вимагання, після чого українському екс-прем'єру присудили понад вісім років американської тюрми.

Минули десятиліття, але не змінилися принципи. Стосунки Віктора Януковича та Ріната Ахметова набагато глибші, ніж здається на перший погляд. Протягом останніх років певні експерти культивують міф, що "Ахметов може відмовитися від Януковича", що "Ахметов невдоволений Януковичем" тощо...

Насправді Ахметов за часів Януковича втілює свої найпотаємніші мрії в царині скуповування державної власності. І Ахметова з Януковичем поєднує значно більше, ніж дружба чи партійні вузи – вони є бізнес-партнерами.

У одному з мальовничих закутків Києва, на Парковій дорозі стоять два красивих напівзруйнованих будинки. Розташовані вони прямо напроти майбутнього гелікоптерного майданчику Януковича, який спотворив краєвид столиці.

Мало хто пам’ятає, як проходило відчуження з державної власності легендарної резиденції "Межигір'я". Грошей бюджет за неї не отримав. Розплатилися цими двома пошарпаними спорудами, які були передані державі збанкрутілою фірмою з Донецька - в обмін за резиденцію на березі Київського моря, яка стала корупційною штаб-квартирою України.

[ Читати далі ]
 

«Нежинских робингудов» борцов с наркомафией осудили за бандитизм

Фото: Свідомо

МВД, прокуратура и суд отомстили гражданам-патриотам, разогнавшим наркоторговцев в целом районе. Наркомафию, которую «крышевала» милиция. Уголовное дело сфабриковано.

Вчера Деснянский суд г.Чернигова вынес приговор шестерым гражданам Украины, жителям райцентра Нежин (Черниговская область), обвиняемых в бандитизме.

НА фото вверху, судья Андрей Стеблина зачитывает приговор (фото: Свідомо)

Председательствующий на суде судья Андрей Стеблина, как сельский пономарь, пять с половиной часов скороговоркой «именем Украины» бубнил приговор. Вот он:

Владислав Попович — 11 лет и 8 месяцев тюрьмы.
Анатолий Попович — 8 лет лишения свободы.
Сергей Ярмоленко — 10,5 лет заключения.
Андрей Бондаренко — 10 лет и 4 месяца лишения свободы.
Рустам Уразгельдиев — 9 лет лишения свободы.
Дмитрий Волик — 7 лет лишения свободы.

[ Читати далі ]
 

«Член семьи» Януковича оказался под обстрелом британских СМИ

«В бизнесе нужны многие условия. В частности, команда, на формирование которой уходят годы». Александр Янукович



На минувшей неделе британские онлайн-издания опубликовали информацию о дебоше и драке в лондонском пабе, устроенном, якобы, человеком, который называл себя членом семьи украинского президента. Вскоре, переводы этих статей появились в украинском новостном интернете.

«С приходом к власти Януковича в Донецк полились финансовые потоки. Бизнесмены тесно связанные с мафией стали зарабатывать миллиарды. Шальные деньги лишают ума. Недавно в центре Лондона произошел знаковый инцидент. В один из пабов в центре зашел пьяный представитель новых донецкких парней с женой. В пабе был концерт рок группы, все были веселы. Но, гостю с Украины не понравилось как его случайно задели и он начал распускать руки. Завязалась драка. Один из русскоязычных гостей паба попытался с ним поговорить. В ответ посыпались угрозы и запугивание расправой. Новый Донецкий парень представился членом семьи президента Януковича. Подоспевшие сотрудники полиции успокоили ситуацию, но осадок остался…

Суд над Віталієм Запорожцем: бійка з міліцією

Масовими арештами закінчилось засідання суду над Віталієм Запорожцем, який застрелив міліціянта-свавільника в с.Семиколки. Суд заблоковано міліцією. Всіх, хто прийшов на засідання, в тому числі журналістів, затримують.

На початку засідання суддя заборонив проводити відео- та фотозйомку. Журналісти, яких зібралося дуже багато, змушені були залишити залу через незаконне рішення судді.

Але коли було оголошено перерву, вони повернулися до зали засідань, аби взяти інтерв‘ю в підсудного та адвокатів. Охорона стала заважати журналістам виконувати їхні професійні обов‘язки, відштовхувати камери, тощо. Коли залякати журналістів не вдалося, вивели підсудного з зали. Таке поводження обурило журналістів і вони відмовились виходити з зали, вимагаючи відкритого засідання. Судді не пішли на поступки.

Активістки Братства св. Луки Ганна Сінькова та Ярослава Пугачова залізли на стіл судді та відмовились звідти злізати. Після невдалих спроб «очистити» приміщення, охорона викликала «Беркут».

Наразі будівля суду оточена. Всіх, хто знаходився всередині затримують. Наразі відомо про затримання близько десятьох чоловік, серед яких - Микола Коханівський (голова Комітету Визволення Політв‘язнів), Мар‘ян Ощановський, Кирило Бабенцов (йому при затриманні зламали руку), Онисія Гарай (жорстоко побито), журналіст видання «Свідомо» Тимур (пошкодили ногу), Дмитро Бондар (побили), Богдан Григоренко (неповнолітній), Ольга Ключкей (неповнолітня). Також побито (але не затримано) журналіста 5-го каналу.

Декільком активістам вдалося вибити зачинені двері суду та втекти. Люди, які прийшли підтримати Віталія Запорожця не випускають з подвір’я суду машину із затриманими.

До затриманих приїхав адвокат та швидка. Проте їх не пускають у двір суду.

Суд продовжується далі у закритому режимі.

Під суд продовжують стягувати додаткові сили міліції. Проте незважаючи на це, станом на 12:40, люди продовжують блокувати машину із затриманими у дворі суду. Зокрема невідомі громадяни поставили мікроавтобус біля воріт суду. Наростає конфлікт людей із начальником місцевого райвідділу, що намагався особисто залякати обурених свавіллям міліції і судді громадян.

Стало відомо про те, що до будівлі суду масово з’їжджаються односельці Запорожця.

12:55 Міліції вдалося проштовхати машину із затриманими. Біля суду відбулася нова бійка з міліцією, до якої долучилися також перехожі броварчани. Обурені люди голосно висловлюючи неповагу до міліції йдуть до райвідділу.

14:45 Журналіста 5-го телеканалу Андрія Ковальова при затриманні бив Руслан Хартонович, заступник  начальника міського відділу міліції Броварів.

[ Читати далі ]
 

Від гармат до залізниці, або чому дорожчають зал. квитки

У попередній статті «від шапок до гармат» автор припустила, що незабаром в напрямку «Міжгір’я» зникнуть колони зі стародавнього Херсонесу та українська залізниця. Не знаю, як щодо колон, а от залізниця, як виявилося, «пішла» туди ще… позавчора.

Залізниця завжди була соціальним видом транспорту. Але схоже, вже до кінця року вона стане елітним, тому що не у кожного українця вистачить доходів на значно дорожчі квитки. Та й кількість потягів кардинально зменшиться. Такі песимістичні прогнози випливають з тої ситуації, що пасажирські перевезення збиткові, і залізниця завжди їх перекривала за рахунок вантажних перевезень. Тепер же покривати буде нічим, бо в результаті нових «реформ» в «Укрзалізниці» ці прибутки потрапили до приватних кишень. Якщо конкретніше, «Укрзалізниця» передала весь парк!!! вантажних вагонів в управління шести приватним фірмам.

Львівська дорога віддала вагони – ТОВ «Юніверсал Карго Транс», Південно-Західна дорога – ТОВ «Рейл Карго транс», Одеська дорога – ТОВ «Юніон Ком Транс», Південна дорога – ТОВ «Юніон транс сервіс», Придністровська дорога – ТОВ «Карготранс», Донецька дорога – ТОВ «Транс систем Лоджистік».

При чому договір з «приватниками» тримається в секреті. Зате не секрет, що від цього чекати. Як показує практика подібних схем, ця операція означає, що в приватні кишені буде виведений майже весь прибуток залізниці, а державному підприємству залишаться самі збитки.

[ Читати далі ]

Врятуймо Гостинний двір!

Окрасу столичної Контрактової площі -- Гостинний двір окупували художники, музиканти, журналісти, громадські активісти. Вже четверту добу поспіль вони ночують у внутрішньому дворі будівлі, щоб захистити старовинну споруду від перебудови. (5 канал)
Театралізоване дійство на Гостинному дворі, який вперше за багато років відкрили для себе кияни. Зараз тут проходять мистецькі акції на захист Гостинного двору від руйнування.

[ Читати далі ]