Профіль

barragtu

barragtu

Україна, Острог

Рейтинг в розділі:

Важливі замітки

Останні статті

Про досконалість

  • 26.04.12, 21:41
Не бійтесь досконалості. Вона вам не загрожує.
Сальвадор Далі

про казкові вибори (чи то виборчі казки)

  • 22.04.12, 18:49
- Тато, а правда, що казки починаються зі слів: "Жили собі старий із старою"?
- Ні, синку. Справжні казки розпочинаються словами: "Якщо ви проголосуєте за мене на виборах..." (с)

Гораздо легче стать умным...

  • 22.04.12, 18:42
Гораздо легче стать умным, чем перестать быть дураком. 
В.О. Ключевский 

Про "матч смерті" і "Матч"

Слухала вчорашню передачу "Сьогодні. Відверто" з Сергієм Рахманіном. Він як завжди вчасно і влучно змусив замислитись над тим, що твориться з нашим інформаційним простором. Цього разу він розповідав про російський фільм "Матч", що нагло пхається в український прокат, та історичну легенду про "матч смерті". 

Вперше про "матч смерті" дізналась колись ще від тата. Він був затятим вболівальником і про Гру (саме так трепетно і з великої літери) міг говорити годинами. Одного разу розказав красиву героїчну легенду про лицарів з м'ячем, що виграли матч із командою "Люфтваффе", знаючи що ця перемога обернеться концтаборами і неминучою загибеллю. 

Вже значно пізніше я дізналась про те, що історія таки спрощена і романтизована, адже таких матчів в 1942 роціміж командою "Старт"  (офіційно «команда хлібозаводу № 1») було принаймні два: 6 серпня (німецька команда програла рахунком 1:5), та матч- реванш 9 серпня, який знову виграла київська команда з рахунком 5:3. Саме другий і був названий «матчем смерті». Пізніше, вже в 1943 році, чотирьох футболістів таки розстріляли, але не через гру, а за саботаж на хлібозаводі, де вони працювали. 

Незважаючи на розбіжність між історичними подіями та легендою, експлуатованість цієї історії ще радянською пропагандою, для українців це все ж символ - символ перемоги окупованих над окупантам, доказ того, що перемагати можна і треба.  

Росіяни знову брутально кроять нашу історію, порпаються в ранах, заносячи заразу ілюзії власної меншовартості, зрадливості і вторинності. Приправлені розтиражованим Безруковим, про якого Валентин Гафт сказав: "Умереть не страшно, страшно, если тебя потом сыграет Безруков", рафіновано нудними Катериною Клімовою та Елизаветою Боярською, якимись мабуть красивими картинками і спецефектами, 
ці згубні ідеї попрямують в свідомість некритично налаштованих попкорнових підлітків, які навряд (хоча можливо - я так і залишусь невиправною оптимісткою), розбиратимуться що там і до чого.  

Ну не можуть в душу не плюнути. Колись ми почнемо відбиватися в інформаційній війні чи як?

Баєчка про готовність

  • 19.04.12, 18:07
В ніч, коли Наполеон ІІІ напав на Прусію, воєнний радник Отто фон
Бісмарка – Мольтке – спав. Його розбудили і повідомили про напад. «План в
третьому ящику комода», - сказал Мольтке, повернувся на бік і … заснув

про скромність. слабо?

  • 18.04.12, 20:57
«Краще я залишусь без нагороди, знаючи, що я її достойний, ніж отримаю нагороду, якої не достойний».
Марк Твен

про лаконічність

  • 10.04.12, 19:59

Якось актор Гаррісон Форд при отриманні чергової кінонагороди сказав: "В очікуванні сьогоднішнього вечора я підготував дві промову: довгу і коротку. Я виступлю з короткою: "Дякую..." Але я бачу, що у мене є ще трохи часу і для моєї довгої промови, тому: "Величезне вам дякую!"

Кабмін звільнив музейника

Кабмін звільнив музейника, який заявив про крадіжку картин в уряді Четвер, 05 квітня 2012, 19:34

З посади директора Національного художнього музею звільнений Анатолій Мельник, який заявляв, що з приміщень Кабміну зникли картини.

У четвер в його кабінет в музеї прийшов міністр культури Михайло Кулиняк з трьома чиновниками міністерства і зачитав наказ про його звільнення, повідомляє УНІАН з посиланням на Мельника.

У наказі про звільнення, за словами Мельника, вжита формулювання "за згодою сторін", хоча сам директор музею, як пояснив він, такої згоди не давав і ніяких документів щодо цього не підписував.

"Близько місяця тому міністр культури виніс мені догану за якісь там недоліки. Проте пізніше зняв цю догану, усвідомивши свою помилку", - сказав Мельник.

Відповідаючи на запитання, з чим Мельник пов'язує своє раптове звільнення з посади, він припустив, що причина може полягати в тому, що Національний музей вкотре відкрито заявив про зникнення картин в Кабміні.

За його словами, його неприємності на посаді директора Нацмузею тривають ще з тих пір, як музей вперше (влітку минулого року) заявив, що в Кабміні зникли картини, надані музеєм для експонування в урядових кабінетах, і музей вимагає їх повернення.

Мельник також повідомив, що працівники музею поцікавилися у міністра причиною звільнення, однак Кулиняк "не зміг дати ніякої адекватної відповіді".

"Кулиняк не є фахівцем у своїй справі і не відповідає своїй посаді. Я йому про це сказав в очі. Я йому сказав, що його наказ злочинний", - сказав Мельник.

Він має намір оскаржити наказ про його звільнення в суді, "якщо цього захоче колектив і підтримає громадськість".

http://www.pravda.com.ua/news/2012/04/5/6962202 /

робота з клієнтами по-українськи)))

  • 03.04.12, 23:05
- У вас горілка є? 
- А тобі 18 є? 
- А у вас ліцензія є? 
- Ну добре, добре, чого завівся відразу? (с)