хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Народження "політичного солдата" в Україні

  • 09.12.13, 11:18
Хоч і мітинг на Майдані носить явно мілкобуржуазні сентенції невдоволення бюргерами всевладдям олігархії, позитив за ці дні в тому, що починає окреслюватись нова фігура політичної арени - те що Карл Шмітт називав "політичний солдат" або Ернст Юнгер "партизаном". Політичний солдат знаходиться в гущі міщанських мас, але він рельєфно відчуженний від неї своїм нігілістичним ставленням до легальності. Це добре. Допоки ліберали на трибуні кидають лозунги, а міщани і псевдоінтелегенція жахається того, що "затишний бюргерський світ" все більше фрагментується на уламки, в Бург уврвалася стихія, яка розривається вибуховими пакетами і запальною сумішу та уламками оточуючого рельєфу, навіть якщо цей рельєф - пам'ятник Леніну. Псевдоінтелегент мріяв про знищення Леніна, але хотів, щоб на це була постанова, дозвіл або щось таке, чого потребує раб, щоб зреалізувати свій ресентимант. Міщанські охи і вздохи про варварство показові - всі ці "ідеологічні", котрі кричать про свій нонконформізм, чи то коммунізм, чи то анархізм, насправді є такими ж заляканими міщанами, як і псевдоінтелегенти, щоправда замість малюночка Шевченка, який висить у псевдоінтелегентів, в них в кутку висить Че Гевара чи Кропоткін, хоча варто лише уявити тінь відрази на обличчі команданте, якби він побачив такого "ідейного". Лівачки звикли, що їхній протест - це ужратися в хлам, облюватися, накуритись маріхуани і влаштовувати якусь п'яну оргію, а символ нонконформізма в них - це якийсь ірокез. Але яйця в них змружуються, коли вривається така стихія і вони як середньостатистичний міщанин кричать про варварство. Їм також потрібен ярлик від хана, щоб щось зробити.

Безумовно ніякої революції вже не буде, ліберали не допустять її, в міщан від неї мігрень. Будуть співі і танці. Але в купі загальної пляски вже орудує фігура партизана. Партизан-політичний солдат плює на легальність, він легітимний сам для себе, він порушує закон бо так вважає за правильне. Він в гущі подій і міщанину легше записати його в "тітушку", аніж зрозуміти, чому і як діє "політичний солдат". Цей мефистотель наводить жах - він не має ярлика на дії, що дає державний апарат своїм рабам. Він провокатор і екстреміст бо піднімає руку на святе - на вєртухая, на мусора, на беркутівського шакала. Він Дон Кіхот в стаді Санчо Панс. Він зневажає закон - який жах. Він як Сен-Жюст всією поведінкою каже: відтепер тут діє не закон, а доцільність. Він не боїться системи, а кидає їй виклик. Не мрійливо в агітках, а прямо шляхом прямої дії. Він поки що діє в ландшафті мас, коли це все розсосеться (не важливо як хто з ким домовиться), ця фігура не може зникнути, бо вже народилася. Вся Європа сьогодні в стані пологів - в стихійності міських катастроф, що показують нам по тіві в Парижі, в Берліні, в Варшаві і чим нас лякає Путін, начеб то політичною нестабільністю Європи - це все народження політичного солдата, якого залякані журналісти називають "ультраправими радикалами". Народжується він і в Україні. І це головний результат останніх днів. Міська геррилья знову увірветься в міста і вісі. Партизани як писав Ернст Юнгер Waldgang "пішли в ліс", тобто живуть вже у інших вимірах. Вони будуть діяти партизанським методом в "міських джунглях". Політичний солдат-партизан носій нового уявлення свободи або навіть останнього прихистку, де свобода сховалася від тоталітарного механізму уніфікації. 

Ера "екстремістів", "провокаторів" і різних "ультра" почалася. Всі ці крики з усіх кутків розгублених лібералів лише свідчення тому. Саме існування цієї фігури кидає виклик ліберально-буржуазній системі, ставить під сумнів її легітимність. Політичний солдат це аристократ нашого часу, Дон Кіхот, котрого не розуміє Санчо Панса, лицар, що увірвався в поле буржуазної легальності, він революціонер і саме тому він і аристократ саме в автентичному сенсі цього слова, лише ця каста лицарів-революціонерів зможе поставити рознузданих торгашів на своє місце. Тактично революція програла, але стратегічно виглядає так, що це виграш - революція ще попереду, хай і в дуже далекій перспективі. Революція тотальна і глобальна. І ця ідея отримала свого матеріального носія.


6

Коментарі

Гість: R0mmel

19.12.13, 12:51

можеш мене записати в мілкобуржуазні міщани, але оті хто кидав каміння у строчників, що закривали собою Беркут - уроди і мудаки. Провокатори типу Корча набирають таких озвірілих діток, яким пофіг кого валити, аби валити. Вони себе тоді героями відчувають. В чому винні такі само хлопці, які волею держави підневільно опинилися в формі і шоломах, що їх намагалися палити живцем, проломлювати голови?
http://varlamov.me/img/maidan3/25.jpg
http://varlamov.me/img/maidan3/24.jpg
Нахер таких героїв. Хай би вже і далі валилися на хулських сходках, і зменшували поголів"я таких само як вони.

    29.12.13, 14:23Відповідь на 1 від Гість: R0mmel

    А як же пафосні заклики про "революцію"? Сєня з Віталєй їх лозунгами закидають? Ну вже ж треба ж бути конкретним - якщо режим окупаційний, то і сили, що його охороняють також мають конкретну назву - коллаборанти. В Європі ні одна ні друга сторона не церемоняться один з одним
    http://www.youtube.com/watch?v=vZ8yNywAOEk

    з 1:15 видно як іспанці жбурляють поліцая. Під лозунги про "хороші сили правопорядку" встановлюються поліцейська держава. Сьогодні ми поплачемо над "бідними хлопцями", а завтра якийсь мусор закатує чергового українця під крики "люди добрі, та що ж це робиться на білім світі"

      Гість: R0mmel

      39.12.13, 14:29Відповідь на 2 від Lost_paradise

      іспанський та й будь-який європейський поліцай це аналог нашого Беркуту. Тобто, людина, якій досить добре платять за те, щоб вона фактично нічого не робила. Або мала право бити людей, як "райот поліс". І за це вони там стоять, і їм є що втрачати. А до чого тут підневільні українські хлопці по 18 років, з таким же успіхом можна бити просто перехожих, геройство, чо...

        49.12.13, 15:00Відповідь на 3 від Гість: R0mmel

        Глянь відео, в побитті лежачого не меншою мірою ніж Беркут брали участь і ВВешники
        http://mignews.com.ua/ru/video/150311.html

        Адреналін - зрозуміло, але це ж стосується й іншої сторони. Принаймні травмованих серед ВВ не так вже й багато, тим паче серйозних травм порівняно з іншою стороною.

          59.12.13, 18:35Відповідь на 1 від Гість: R0mmel

          а я побачив, як ті "радикали" після радикалізму, змішуються в масі мусорів і спокійно виходять. то може там ульта-якісь і самі були веденими провокаторами?

            Гість: R0mmel

            69.12.13, 22:57Відповідь на 5 від Пробіотик

            можливо і так. Темно там все дуже. Вчора кинули фотку де хлопці з пов"язками "Патріоту України" розмовляють по телефону в коридорах секретаріату АП. От і думай, хто то? "Патріот" працює на владу (чи не на владу, бо про них часто кажуть, що це проект ФСБ), або перевдягнуті менти фотографують постановки? Взагалі в цій революції ніфіга не ясно. Проте ясно одне, що в кого б там не були які плани, в народа свої, і виходити треба

              79.12.13, 23:08Відповідь на 6 від Гість: R0mmel

              це типова підстава. не виключаю, що там хтось з щирих радикалів був. проте сценарій Банкової. мені цікаве що за людина Корчинській. наскільки він українець? підігнали трахтор. мусора на трахтор тупо дивилися. вишукували наперед лохів з мвс, пацанів. далі (у всіх ланцюги, ножі, бити, коктейлі і майже не кулемети гатлінгтона). прямо жах, особливо вся ця маячня була у заарештованого журналіста. журналіст-терорист, чесне слово. можливо всі ці право-радикали давно на гачку і туди влізли свої люди. ось ці люди і повели молодих та тупих на штурм. мусора (хай автор блогу вибачає, нема нам міліції, вона вмерла ще років 15 тому), їх покривали і дали здриснути. коли над дітьми в погонах познущалися, беркут пропердівся і пішов мочити всіх підряд. такі собі найманці-янучари, один вечір знущання -500S

                Гість: R0mmel

                89.12.13, 23:19Відповідь на 7 від Пробіотик

                в правих спільнотах у соцмережах таких юних дебілів що моляться на Корча або і просто аби кого відмудохати шукають - хоч греблю гати. Я ж кажу, вони від того себе героями відчувають. Корч їм дає те що вони хочуть, вони роблять те що йому треба і безкоштовно, а сам з того має профіт

                  99.12.13, 23:21Відповідь на 7 від Пробіотик

                  Як казали в одній старій юморесці "ситуація на грані коллапса" получається. Йдешь на ментів - провокатор, менти - погані, політики - погані, народ хороший, а що йому робити, щоб не стати провокатором? Мене насправді в меншій мірі цікавить хто там провокатором був 100 чи 200, головне, що там знайшлися сміливі люди, які не побоялися взяти все в свої руки, а чого чекати? Допоки Порошенка-Яценюк вибьють собі теплі умови?
                  Я не знаю за Корчинського, знаю лише, що в нього теплі і дуже тісні взаємини з Гурвіцом, який вештається біля Кличка, а на Патріот вилили багато бруду і льють давно (довга рука Москви чи Вашингтона, навіть казали Моссад), я знаю хлопців з Харкова - це все дурниці. Ще недавно, коли їх взяли у Василькові - були політв'язнями, а сьогодні вже - агенти Янука.

                    109.12.13, 23:22Відповідь на 8 від Гість: R0mmel

                    в правих спільнотах у соцмережах таких юних дебілів що моляться на Корча або і просто аби кого відмудохати шукають - хоч греблю гати. Я ж кажу, вони від того себе героями відчувають. Корч їм дає те що вони хочуть, вони роблять те що йому треба і безкоштовно, а сам з того має профітколи ви поясните чому їх не чіпала міліція і як вони повз них проходили - ми отримаємо половину розгадки. далі йде герой, що поїхав з країни.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна