Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

NAR - історія спротиву

  • 07.08.13, 17:28
Ще з радянських часів пропаганда втокмачувала, що лише ліваки боролись на заході проти плутократії і називали відверту ліберальну шушеру в урядах - "правими", приписуючи ореол мученства таким як Червоні бригади (котрих самі ж спонсували і озброювали). Однак це брехня. Для ілюстрації цього подивимось на історію Nuclei Armati Rivoluzionari (Озброєнні революційні осередки). На відміну від ЧБ NAR визрів справді в андеграунді і ніколи на відміну від червоних не мав зовнішньої підтримки (єдиним закордонним контактом NAR була Християнська фаланга у Лівані, однак це замалий масштаб, щоб вважати NAR філіалом Християнської фаланги, яким були ЧБ по відношенню до соцблоку, вони просто були ідейно близькими за поглядами і того співпрацювали).

Заснування NAR пов'язано з трьома прізвищами: Алессандро Алібранді, Валеріо Фіорованті та Франко Ансельмі. Алессандро Алібранді виховався цілком в поглядам свого батька судді Антоніо Алібранді, який у 1970 році разом з іншими діячами намагався вчинити фашистський державний переворот. Алессандро став швидко політично активним і вступив в MSI (Молодіжний фронт), праву організацію. Там він знайомиться з Фіорованті та Ансельмі. Валеріо Фіорованті виріс в багатій сім'ї і батько відправив його вивчати юриспруденцію в США, однак в штатах Валеріо пробув лише півроку і втік звідти проти волі батька. Він зненавидів цю "смердючу країну", як він сам казав. Він повернувся в Італію і вступив в Молодіжний фронт і розірвав свої зв'язки з буржуазним світом, де до речі мав успіх, бо батько увесь час прилаштував Валеріо грати у мильних операх та фільмах і він навіть став зіркою італійського масштабу після зйомок в серіалі "Сім'я Бенвенутті". Однак таке овочеве існування було не для Фіорованті. Ансельмі був навпаки з міського пролетаріату, виховувався на вулиці і швидко став вуличним бійцем з правого флангу. Одже в Молодіжному фронті зійшлися троє різних людей: син заколотника і фашиста, син мільйонера і буржуа та пролетар з вуличним вихованням.

Ідея створення Озброєнних революційних осередків належала Ансельмі, спочатку організація планувалась як захист і відповідь лівим формуванням. Ідея виникла 7 січня 1974 року, коли біля будівлі Молодіжного фронту активісти Червоних бригад розстріляли трьох правих, причому вбили лише двох, а приїхавша поліція застрелела пораненого третього. Ансельмі вважав, що вони мають дати гідну відповідь і вони дали. 28 лютого вони вбили двох активістів Червоних бригад, братів Роберто і Ніколу Скілабба. Потім стався поворот у ідеології NAR. Пов'язано це було зі смертю Ансельмі - намагаючись захопити магазин зброї Ансельмі застрелив власник магазину. Лідером став Валеріо Фіорованті. Валеріо переосмислив сутність NAR. Він вважав, що граючись у вуличні бійки та стріляючи лівих і наражаючись самі на кулі вони лише підігрують плутократичній державі та системі, а значить головною мішенню NAR має стати система, а не ліві, котрі часто були просто задуреними лівою ідеологією проповідників за рублі з Москви, хлопці, що також вважали, що з Італією щось не так. Щоправда за Ансельмі також відповіли - магазин зброї, власник якого застрелив Ансельмі, було підірвано.

В рамках такого погляду NAR робить свою першу гучну акцію - захоплення лівої радіостанції Radio Citta Futurra, котра пропагувала лівим нападати і вбивати "фашистів". Працівники були зв'язані і виведені на вулицю, а саму станцію закидали коктейлями Молотова.  Вони ж залишають там перше офіційне звернення NAR наступного змісту:

"Ми нанесли удар по лігву рабів системи...Ми втомилися дивитись на те, як наша молодь - червоні і чорні - завдяки таким ось прислужникам режиму вбивають один одного. Ми не хочемо наносити удари по слабоумним ідіотам, котрі не дивлячись на своє слабоумство, все ж таки є нашими товаришами по боротьбі і також рішуче виступають за повне знищення плутократичного режиму. Ми сподіваємось що компаньері (самоназва лівих) не втратять голову і не дадуть провокаторам запудрити собі мізки брехнею про "фашистський терор". Ми сподіваємось, що ви не дозволите маніпулювати собою реакційним силам системи і ми всі - і чорні, і червоні, і білі - не перебьємо один одного в безсенсовій люті, як це бажає держава. Ми не вибачаємо Radio Citta Futurra - одному з інструментів системи - довгої провокаційної роботи по нагнітанню ненависті між комуністами та фашистами. Ми і далі будемо знищувати провокаторів як з лівої, так і з правої сторони. Будьте пильні, компаньєрі! Думайте і дійте".

Що саме цікаве, то це те що радіостанція дійсно перевиховалась жорстким вихованням і перестала нести провокації проти "фашистських молодиків" і навіть коли у 1981 році було вбито правого Паоло ді Нелла, станція закликала "знайти і покарати бешених собак, що це зробили". На заклик NAR відгукнулися і деякі ліві. З лівих вийшли групи молодих хлопців, котрі створили об'єднання Terza Posizione та Costruiamo l'Azione, котрі спочатку співпрацювали з NAR, а потім взагалі влилися в неї, ставши на праві позиції. Однак догматичні ліві, зокрема єврокомуністи, пішли на союз з системою і продовжували переслідування правих. Зокрема від рук членів Комуністичної партії Італії загинув 19-річний правий Франческі Чекьїн. NAR дала гідну відповідь - офіс Комуністичної партії Італії був закиданий гранатами під час зібрання всіх бонз партії.

Проблема організації була в грошах та в зброї. Вона була вирішина в стилі концепції "міської партизанської боротьби", а саме нападами на військові склади де бралася зброя та пограбуванням банків. NAR скоїло найбільш гучне вдале пограбування - в Римі було пограбовано Chase Manhattan Bank, з якого в казну організації потрапило 100 мільйонів лір. 

Фіорованті розробив ідеологію правого підпілля. Основною діяльністю NAR було силове визволення політичних арештантів, теракти проти влади, владних установ і крупних чиновників та налагодження взаємозв'язку з іншими свідомими антисистемними організаціями. Власне Фіорованті закріпив автономний статус осередків в регіонах, можна було не зливаючись повінстю діяти від імені і за допомогою NAR. Ціль була об'єднати всіх патріотів Італії в боротьбі проти системи. І це дало свій результат, вже за рік пропаганда повністю запбула про існування ЧБ, тепер повісткою дня стало NAR. Владі це слово внушало жах.

23 червня 1980 року влада взагалі впадає в транс, було здійснено гучний замах, координатора по боротьбі з підпіллям і заступника головного прокурора Італії Маріо Амато вбив учасник NAR Джильберто Кавалліні. І тут стається відомий таємничий теракт 2 серпня 1980 року в Болоньї на залізничній станції. Власне сьогодні вже вся інформаці є і документи оголошені, тому таємниці з теракта немає. Відповідальними за теракт була славнозвісна масонська ложа Пі-2, членами якої були деякі представники уряду. В цей час в ложі готовився переворот, радикальне крило уряду з Пі-2 хотіло увести надзвичайний стан, щоб розправитись з підпіллям. Для цього був скоєнний теракт в Болоньї, однак списки планів та імена заколотників попали до рук поліції, а звідти до преси, що стало причиною падіння промасонського кабінету Форлані і заколот не вдався. Тим не менш до того, як списки були опубліковані, в ЗМІ почався істеричний скандал і винними оголосили NAR, хоча NAR зробила офіційну заяву, що "не воює з мирними мешканцями Італії, а за терактом стоять вороги Італії". Однак ЗМІ роздуло скандал, а в комуністичних країнах взагалі в усіх книгах і підручниках теракт повісили на NAR, як на "зверинне обличчя фашизму". Те що головним винним система зробила не розпіарене ЧБ, а NAR насправді свдчить кого найбільше боялась влада. До речі ЧБ не особливо то відрізнялись принциповістю і не гидували відвертими замовами і джинсою. Як описував наприклад колишній співробітник МІ-6 Джон Колеман, коли Генрі Кіссінджеру стала занадто заважати незалежна фігура італійського премьера Альдо Моро, Кіссінджер увійшов в контакт саме з ЧБ і на замовлення Кіссінджера за серйозні гроші і відбулася акція ЧБ проти Моро. Звісно така "конструктивна" організація не дуже заважала, на відміну від принципової позиції NAR.

Однак істерія, спеціально розв'язана ЗМІ та приховання документів справи Пі-2 (перша інформація про Пі-2 з'являється лише за рік, піся того, як поліція їх здобула, що наводить на роздуми), довзолила надати поліції спеціальних повноваження і зайняти фактично всю поліцію Італії на боротьбу з NAR. Так звані "розстрільні рейди", коли поліції дозволено стріляти фактичн в усіх підряд, сильно бьють по NAR. Однак лідери організації не полишають своїх товаришів по боротьбі. Алессандро Алібранді приїзжає в Ліван і за дпомогою друзів з Християнської фаланги організовує масове і успішне переправлення членів осередків в Ліван. Не полишив і справу з терактом, Алібранді спеціально покидає Ліван і виїзжає до Лондону, щоб вбити члена Пі-2 Паоло Сіньореллі, який втік туди, однак спроба на жаль не вдалася. Інший лідер Валеріо Фіорованті відмовляється тікати в Ліван і залишається в Італії, боротись до кінця. Прибуває в Італію і Алібранді, він ховатись також не забажав. Фактично від NAR залишається невелика група у складі Алібранді, Фіорованті, Вале, Содеріні, Мамбро і Соде, як і було в початках. Але діяти вони не припиняють.

В чей час в тюрьмах ізбивають і катують пійманих членів NAR,зокрема відмітився жорстокістю офіцер Франческо Страула, котрий забив деяких ув'язнених до смерті. Він стає мішенню NAR - 21 листопада 1981 року вони вбивають Страулу. Наступна жертва NAR - офіцер Чіро Колобьянко, котрий також забив до смерті бійця NAR Начарено де Анджеліса. Але під час нападу їх чекала засідка - Вале та Алібранді були вбиті, однак перед смертю Алібранді таки вбив Колобьянко. Через декілька місяців був затриманий останній голова NAR - Фіорованті, коли в Падуї приїхав в сховок зі зброєю. Фіорованті посадили пожиттєво, причому впаяли і теракт в Болоньї, не дивлячись що це було в час, коли всі документи по справі Пі-2 були розкриті. Фіорованті не розкаявся, визнав себе винним у всьому, окрім теракту в Болоньї. На суді він заявив: "Ви що, свині, думаєте я гівно, яке буде вбивати мирних мешканців?". Єдиний пункт з терактом в Болоньї Фіорованті оскаржив у Верховному суді, справа досі до кінця не розглянута.

Така історія спротиву NAR, котрі принципи ставили вище життя.

 

Алессандро Алібранді



Валеріо Фіорованті


  
6

Коментарі

анонім

17.08.13, 17:51

Славні хлопці! Італійські Герої!

    27.08.13, 20:55Відповідь на 1 від анонім

    Ну так нехай недофюрер і компашка почне реальну боротьбу проти влади, як це робила НАР, тоді всі побачать що вос дійсно антисистемна сила. Не прихильник фашизму, але захоплювався завжди людьми, готовими віддати життя за свої ідеали і принципи, як би вони не відрізнялися від моїх. Ну а вос- за гроші ахметки влаштує нам соц.-нац. революцію))))))))

      39.08.13, 23:01

      Дякую