Профіль

Lzarichna

Lzarichna

Україна, Новомиколаївка

Рейтинг в розділі:

Останні статті

Вірю Омару Хайяму

Source!

Чтоб мудро жизнь прожить, знать надобно немало,

Два важных правила запомни для начала:

Ты лучше голодай, чем  что попало есть,

И лучше будь один, чем вместе с кем попало.




Ignis!


Дарить себя — не значит продавать.

И рядом спать — не значит переспать.

Не отомстить — не значит все простить.

Не рядом быть — не значит не любить!

www facebook. com / malikova.ljudmula

Зустрічі із бар'єрами.


Що за тестове обстеження влаштували мені 30 травня?  Картина була майже за Висоцьким: «….Иду с дружком, гляжу  - стоят,--

Они стояли молча в ряд,

Они стояли молча в ряд –

Их было восемь.»

Правда, їх не було вісім. Йшла я сама. І геометрична фігура - інша…. Але наявність тестування очевидна: раптовість, виставлення енергетичного бар'єру, кількість спостерігачів  та їх розташування в просторі і загальне  стеження за моєю реакцією. Каюсь в тому, що я не відразу зрозуміла те, що маю справу з тестуванням. Бо, перш за все,побачивши  всіх "командос"  на чолі з їх капітаном,  відчула себе піддослідною собакою в лабораторії Павлова. Але успішно втекла, не наробивши дурниць.

Не знаю мети, яку ставили автори цього дослідження. Чи лише мене тестували і чи задовольнили їх загальні результати?  Але те, що "Бригада" провела жваве обговорення події -  гарантовано. Бо недаремно ж попередньо проводилася ними розвідка на тему:"Вас шукали "......

А я, п’ятий день прокручуючи  перед внутрішнім зором цю ситуацію, виставляю собі:  за зовнішню реакцію на раптовість -  9 балів, за проходження енергетичного бар'єру  - 7 балів. Бо "бар'єр" ( так це я сама собі називаю) був набагато слабшим і мав подвійне забарвлення, ніж тоді, коли вперше в житті  я з ним зіткнулась після лютневих подій на засніженому майданчику біля  районного будинку культури.

Тоді я запізнювалась на роботу і йшла швидко, але раптом  на рівні пояса відчула невидиму перепону. Ноги перестали мене слухатися.  Я ледве не впала в сніг,  Уявляєте мій жах? 

Спочатку я почула, що дівочий голос назвав чоловіче ім"я. Потім підняла очі і побачила, що троє людей йдуть мені назустріч. Більше ніде нікого не було. Лише тоді, коли вони, опустивши очі, пройшли, я змогла вільно рухатися далі.

Мені здалося тоді, що цю перепону поставили, щоб захиститись. Але від чого? Я нічим перед ними,мені здається,не встигла провинитись.

І що буде з ними, коли, дізнавшись про їх здібності, висунуть проти них звинувачення в усіх негараздах, що трапились в області?

Але тоді що і кому доведеш.....

18.08.14. Переглянувши написане, можу уточнити, бо бачу цю картину яскраво і сьогодні.   ( Тим більше, що сьогодні ще одна дата.) Вид тоді у «капітана командос», який стояв, обпершись правим плечем  об колону і засунувши великі пальці рук в кишені джинсів, був:  молоді Адріано Челентано, Ален Делон, Арнольд Шварценеггер, Джекі Чан і Михайло Боярський, розглянуті одночасно, в порівнянні з ним - нуль!


 

ТВОЄ ІМ'Я.

Твоє ім"я - і знов мороз по шкірі;

Твоє ім'я  - і тихий шелест крил;

Твоє ім'я – горить свіча на вітрі,          І

Що розгортає тисячі вітрил!

Твоє ім'я - і падають кайдани;

Твоє ім'я -  і плавиться граніт;

Твоє ім'я  - і заживають рани,

Які боліли стільки літ!Lzarichna

                    

                    

Прощаючись.




каждый раз навек прощайтесь!
Когда уходите на миг!"
Александр Кочетков, 1932 год

Прощаючись, прощаю

І в зоряні сніги
Весь біль свій посилаю
І всі твої  борги!

Щоб колесо космічне -
Сліпуче, мов кришталь -
Перемололо в вічне
Усе, за чим так жаль.

Щоб в міжпланетній далі
Лютневої зими,
Не знаючи печалі,
Зустрілись знову ми....Lzarichna.




Привиділось.....

 Лютнева віхола була нещадною.Дивлячись у вікно, важко уявлялось, що легко одягнена людина зможе без втрат сперечатись з нею. Невимовної сили жаль полонив мене. Я співчутливо підняла очі....
  З чим можна порівняти, побачене мною, я усвідомила лише через три тижні.
 Давно колись в якомусь фантастичному романі мені довелось прочитати опис старту фотонної ракети. За ідеєю автора нижня частина перед соплом ракети заповнюється рідким киснем, що його утримують велетенські магніти. Зріджений кисень при цьому набуває темно - синього кольору. Вище нього розміщуються резервуари із зрідженим воднем - він повинен загорітися першим. Як це впливає на появу фотонів, з технічної і фізичної точок зору, не беруся судити. За сюжетом роману один із героїв  забрів під фотонну ракету, що приготувалась злетіти. Він підняв очі догори і побачив над собою  бездонне  темно - синє озеро, що коливалось. В глибині озера вже з'явились  іскри.  Нещасний встиг лише подумати: "Це - кінець!"
 Я і цього не встигла подумати -  тим більше. щось вирішити....Хоч і залишилась живою.
 Піднявши очі, я побачила два бездонні палаючі темно - сині озера... В ту ж мить неймовірної сили беззвучний удар  блискавки скував все моє тіло і пронизав його нестерпним і пекучим болем від серця і до низу живота. Я не втратила притомність, але деякий час поворухнутися і говорити не могла від несподіваного удару і болю.
 Якби мені запропонували розповісти про цю людину, я відповіла б :" Не знаю майже нічого." Бо сторонніх розпитувати за неї я не хочу, саму її - не можу.  А необхідно було б дізнатись про те, що змусило її так вчинити.  І тому, мабуть, не знаю головне -  для чого Бог в такий спосіб поставив на моїй дорозі цю людину із її незвичайними здібностями. Але точно знаю в що вона тоді була одягнена. До деталей. Інше запам'ятати, мабуть, мені не дозволили. Чи , може, я не дозволяю  це сама собі....
 Тривалий час я намагалась переконати себе:"Привиділось...." Але, чим наполегливіше  я себе переконувала, тим частіше і сильніше мене  стискав  біль. І лише тоді. коли я усвідомила реальність того, що відбулося. мені  трохи покращало. Але почалися інші проблеми. Одна з них - енергетична залежність.. Іноді, навіть, здається: зчитують мої думки...  Як це робить ця " людина" - не знаю. І яке їй від цього задоволення теж не знаю...  А  мені що тільки  при таких  втратах  не ввижається...  От тоді вже біль банкує!
А мені почути думки довелося лише раз в житті.
Перед  тим, що я поїхала на курси, захворів батько. І от :7 березня біля 15 години дня,  ідучи зі школи, яка знаходиться майже на самій високій точці Мелітополя , я почула мамин голос, який тричі позвав мене по імені. Озирнулася навколо - мами ніде не побачила. Я подумала: "Привиділось!" Але, як потім виявилося, мама в цей час йшла із поліклініки, яка знаходилася на території Михайлівського, до пошти, щоб  відправити мені телеграму про негайне прибуття додому. Звертаючись до мене по імені, вона думала лише  одне:" Не знепритомніти в степу між Михайлівським і Новомиколаївкою. Дійти до пошти, Відправити дочці телеграму," При цьому РОЄ в неї було більше за 60..... Так трапилось тоді...
 А тепер для себе я вибудувала  стіну із заборон. Не всі вони, правда, є розумні і логічні з точки зору здорового глузду і моїх інтересів, але я намагаюсь їх дотримуватися.. ......

12.07.2017 Медіатор тоді відразу ж озвався одним реченням:"Повінчана- обручена сама не знаєш з ким?...." А згодом додав теж коротко:"Не все так просто на Землі!  Не все так просто........"
 


                         
    

Скарга

Ораючи плачу,
Мов дощ йде згори...
Я сію удачу -
Зростають вітри.
Летять вони степом,
Шаліють - ревуть:
Сивіючим пилом
Встеляють мій путь!
Не можу зібрати
Вітри у снопи,
Щоб всі їх покласти
Разом до копи...
Розноситься вітром
Удача моя
І сіяти знову
Її мушу я!Lzarichna

Демону Врубеля ( написане давно)


В моем воображеньи Демон поселился.

Не тот, каким его знавал народ:

Не рушил горы он, не бился,

Чтоб свергнуть Бога из его высот

Натруженные руки на коленях,

Усталый взор блуждает далеко…

О чем ты думаешь, Великий Демон?

Что жизнь свою ты прожил нелегко?

Что видишь ты; сраженья боевые? Лавины снежные?

Иль речек горных спад?

Иль, вспоминая дни былые,

Ты видишь пред собою тихий сад?

Грустишь ли ты о тоненькой грузинке,

Увядшей, будто срезанный бутон?

И , слыша звуки огненной лезгинки,

Ты думаеш: « Не – то, не – то, не – то….»?

Ответа дожидаюсь я напрасно:

Его мне не услышать – не дано…

Лишь взгляд твердит: «Устал я страшно….

Что думаю – тебе ведь все равно!» /*


Картину Врубуля " Демон сидячий" вперше я побачила в московській картинній галереї давно - дуже давно. Зображення Демона викликало  співчуття: такий могутній, а так його замучило життя! Це співчуття майже відразу переросло у вірш, що написаний російською мовою.Lzarichna

Розкажи мені про себе...


Фото з вільних джерел.
Розкажи мені про себе...Розкажи,

А розмову в таємниці збережи,
Щоб за неї не дізнався поговір
І не йшов її слідами хижий звір.

Захисти мене від себе... Захисти -
Не скажи, що той мій захист - ти:
Ти втопи в глибокім озері мій біль,
Що мені його принесла заметіль!

Помолись за мене грішну... Помолись
І не взнай, якщо зустрінемось колись.
Я ж образ на тебе зовсім не таю,
Бо вершив ти волю Бога - не свою.Lzarichna
03.12.2017. Слава Богу за те, що "Ти" десь живе!

Ревную...



Ревную до  тих: хто бачить як спиш;
Хто - свідок як ти по дорозі летиш;
Хто чомусь за плечі тебе обіймав;
Кому "На добраніч!"- ти ніжно сказав.
Ревную до стежки, якою ідеш.
Ревную: до річки, якою пливеш;
До сяйва  джерел у самій  глибині;
До всього того, що ти бачиш у сні.
Ревную до сонця. Ревную: до зір;
До всіх водограїв, що падають з гір.
Ревную до вітру, снігів і дощу,
Тебе що торкнулись. Я їм не прощу!Lzarichna

Лютнева віхола принесла..



А  в синіх озер - джерельна душа....

Два озера сині, а в їх глибин
Бажанням палають два сині  вогні!
Боюся напитись з озер тих води,
Бо сині вогні -    віщування біди....

03.10. 14: Бог -  свідок! Все так і було!