Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Акція проти побудови в'язниці для дельфінів в Київському зоопарк

Акція відбудеться 15.03.2012 об 11.00 в Києві на площі перед будівлею КМДА, вул. Хрещатик, 36.
Організатори акції: Національний екологічний центр України, Дружина охорони природи міста Києва "Зелене майбутнє", Facebook-рух "Земляни".
З офіційного сайту Київської міської державної адміністрації нам стало відомо про плани побудови на території Київського зоологічного парку дельфінарію.
15 березня планується, що це рішення розглядатиме на своїй сесії Київрада. Дельфінарій планують відкрити вже влітку цього року.
Природоохоронці та небайдужі громадяни виступають категорично проти побудови в зоопарку вже другої в столиці в'язниці для дельфінів.
Будівництво океанаріуму у Київському зоопарку – черговий комерційний крок, через який дельфінів утримуватимуть в неволі в неприродних для них умовах. Київ розташований за 400 км від морського узбережжя, дельфіни утримуються в штучно підготованій воді, в яку додається хлор для дезинфекції. Тварини вимушені знаходитися в обмеженому просторі, збідненому оточенні, брати участь у виступах, система тренувань до яких заснована на відчутті голоду. Постійний стрес, неякісне ветеринарне забезпечення, шумове забруднення, нестача руху, шкіряні захворювання, хвороби внутрішніх органів є причиною передчасної смерті дельфінів.
Дельфіни занесені до Червоної книги України, Червоного списку Міжнародного Союзу охорони природи, Червоної книги Чорного моря, охороняються Бернською та Боннською конвенціями, угодою АССОВАМS.
Ми вважаємо бізнес на дельфінах не лише негуманним, але й незаконним. Їх використання та відлов у комерційних цілях заборонені Законом України «Про Червону книгу України». Вилов дельфінів у природі заборонений спеціальним мораторієм Міністерства охорони навколишнього природного середовища України. Утримання дельфінів у дельфінаріях, суперечить статтям 7, 8 та 25 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження». Тому в'язні дельфінаріїв потрапляють туди здебільшого з чорного ринку, де життя одного дельфіна оцінюється в 25 тисяч доларів.
Наші вимоги:
1. До Київради: не допустити будівництва на території зоопарку та в усіх районах Києва нових дельфінаріїв або інших закладів, що утримуватимуть дельфінів.
2. До Міністерства екології та Генеральної прокуратури України: перевірити законність діяльності та умови утримання тварин в усіх дельфінаріях в Україні.
3 До Київради та Міністерства екології: зупинити функціонування вже існуючого дельфінарію «Немо» за адресою проспект Глушкова, 9, де наразі утримують чотирьох дельфінів та трьох морських котиків. Перевезти дельфінів та морських котиків до державних океанаріумів на узбережжі Чорного моря.
4 До Міністерства екології: створити реабілітаційний центр для дельфінів.

Приходьте 15 березня до будівлі КМДА! Не дамо жадібним ділкам збудувати ще одну тюрму для дельфінів, розумних істот, яким вчені пропонують надати ті ж права на життя, що мають люди!
Контактні особи:
Андрос Олег, НЕЦУ, ДОП м. Києва "Зелене майбутнє" - 097 502 75 51;
Катерина Полянська, НЕЦУ, ДОП м. Києва "Зелене майбутнє" 0672664438
Євген Пахомов [email protected]
Вікторія Світлова, Facebook-рух «Земляни» - 050 669 52 29.
2

Коментарі

анонім

112.03.12, 15:34

вам бы лишь майданить, то за йульку, то за яныка, то за животных, лишь бы не работать

    212.03.12, 16:05

    Мне не в кайф, когда над дельфинами издеваются! Я их обожаю!

      312.03.12, 21:53Відповідь на 1 від анонім

      вам бы лишь майданить, то за йульку, то за яныка, то за животных, лишь бы не работатьА вам лишь бы, как говаривал Янукович: "...чекати, терпіти і мовчати..."?

        Гість: Тираъ

        413.03.12, 20:56

        Ага. Ясно.