хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

СБУ запобігла серії терактів на Закарпатті


18:11 06 жовтень Київ, Україна
Співробітники СБУ запобігли терактам в прикордонному районі Закарпаття. Завербований спецслужбами РФ українець мав намір підпалити Генконсульство і замовити вбивство громадського діяча.
Про це повідомляє пресслужба СБУ.
"Учасник підривної діяльності намагався скоїти теракти для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні і дискредитації України на міжнародній арені. Встановлено особу-організатора злочинів. За оперативними даними, він переховується на території РФ", - йдеться в повідомленні.
СБУ направила матеріали кримінального провадження до суду. Тривають заходи щодо розшуку та затримання зловмисника.
За даними слідства, організатором злочину є уродженець Луганської області. Він був завербований представниками спецслужб РФ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти державної безпеки України.
"За завданням своїх «кураторів» агент планував здійснити підпали закордонної дипломатичної установи, декількох автомобілів з іноземною реєстрацією і пошкодити історичну пам'ятку на території Закарпаття. Крім того, зловмисник підшукував виконавця для вбивства місцевого громадського діяча. За скоєння злочину він «гарантував» 30 тис. доларів", - повідомили в СБУ.
Серед інших «завдань» іноземного агента був також збір і передача спецслужбам РФ секретних відомостей про військові об'єкти на території регіону.
Слідчі органів безпеки направили в суд обвинувальний акт щодо організатора протиправної діяльності за ч. 1 ст. 111 (державна зрада); ч. 2 ст. 15, ч. 2 стаття 258; ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.
1

Коментарі