Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Країни-учасниці Ген.Асамблеї високо оцінили виступ Зеленського

  • 28.09.21, 22:29

09:03 28 вересень Київ, Україна
Виступ Володимира Зеленського на Генеральній Асамблеї ООН не залишив байдужими більшість європейських партнерів України.
Про це розповів глава Офісу Президента Андрій Єрмак.
"Було дуже багато уваги (до виступу президента України на сесії Генасамблеї. - ред.). Ми отримали багато повідомлень і дзвінків: з Держдепу США, від Білого дому, від європейських партнерів, з дуже теплими словами підтримки і враженнями від виступу президента. Це мало дуже потужний ефект", - сказав Єрмак.
За його словами, Зеленський у виступі наголошував на необхідності реформування ООН.
"Президент України Володимир Зеленський під час виступу на дебатах 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН закликав реформувати Організацію Об'єднаних Націй з метою підвищення її ефективності, адже це питання давно назріло", - випливає з повідомлення.
"Президент говорив про те, що найгірше, якщо ООН перетвориться на Лігу Націй або "на супергероя на пенсії". Сьогодні виклики перед світовою спільнотою такі, що дуже важливо змінити такі речі, як зловживання правом вето, яке ми бачимо в останні роки, як те, що немає рівності між країнами. Ті цінності, і ідеологія, з якими створювалася ООН, повинні повернутися в її стіни", - зазначив Єрмак.
Керівник Офісу Президента зазначив, що для жителів окупованого Криму було дуже важливо почути з трибуни Генасамблеї ООН слова глави держави про необхідність деокупації півострова.
Єрмак також зазначив, що Україна очікує підписання ООН декларації саміту "Кримської платформи".
"Ми знаємо, як успішно і потужно відбувся саміт "Кримської платформи", скільки делегацій було на ньому. Ще не з'явився підпис Організації Об'єднаних Націй, але право підпису відкрито, і я думаю, що з часом учасників і підписантів декларації ставатиме більше", - додав він.
Андрій Єрмак також розповів, що в Нью-Йорку президент провів низку двосторонніх зустрічей зі світовими лідерами, під час яких ставив питання про звільнення незаконно утримуваних українських громадян і деокупацію територій України.
"Під час цих зустрічей обговорювалися питання окупованих територій, багато говорилося про список ув'язнених, який був переданий всім, з ким проводилися ці зустрічі", - сказав керівник Офісу глави держави.
1

Коментарі

128.09.21, 23:14

а країни-учасниці в курсі що вони високо оцінили виступ найвеличнішого?