хочу сюди!
 

Наська)

34 роки, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 20-90 років

Генасамблея ООН: Зеленський передав генсеку ООН список з 450 укр

  • 23.09.21, 23:09

09:57 22 вересень Київ, Україна
Під час перебування в Нью-Йорку Володимир Зеленський зустрівся з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем і передав йому список з іменами 450-и громадян України, незаконно утримуваних керівництвом РФ.
Про це 22 вересня поінформував сайт глави держави.
"Президент передав генеральному секретарю ООН список з майже 450 українців, які утримуються на тимчасово окупованих територіях і в Росії. Він попросив Антоніу Гутерріша посприяти у звільненні ув'язнених", - йдеться в повідомленні.
Зеленський розповів співрозмовникові, що обстріли українських позицій на Донбасі тривають, незважаючи на всі мирні зусилля, подякував йому за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і ознайомив Гутерріша з актуальною ситуацією з безпекою.
Президент озвучив готовність України "підтримувати зусилля генсека ООН, зокрема, в питанні реформування Організації та зміцнення її ролі в подоланні глобальних викликів".
"Для нашого регіону таким викликом залишається російська агресія", - підкреслив Зеленський.
Також порушувалася тема окупованого Росією Криму.
"Досягнення кінцевої мети Кримської платформи - повернення Криму - відновить повагу до Статуту ООН. Вважаю, що сприяти виконанню рішень Кримської платформи є обов'язком Організації", - заявив Зеленський.
Крім того, на зустрічі генсека ООН з президентом України обговорювалися операції з підтримання миру і економічні питання, в тому числі поставки товарів і послуг для потреб Секретаріату ООН.
"Ми готові нарощувати нашу участь в постачанні товарів та послуг, в тому числі для операцій з підтримки миру, в IT-сфері та постачання продовольства. Багато українських компаній здатні поставляти якісні товари і послуги за конкурентними цінами", - сказав Зеленський.
Він запросив Гутерріша нанести візит в Україну.
0

Коментарі