хочу сюди!
 

Наська)

34 роки, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 20-90 років

Чи є криптовалюта надійним платіжним засобом?

  • 15.09.21, 22:59

9 червня 2021 року Сальвадор став першою країною в світі, яка прийняла закон про визнання біткоїнів легальним платіжним засобом, який набуде чинності 7 вересня.
Всесвітній банк відмовився допомагати Сальвадору у впровадженні біткоїнів через вплив майнінгу на екологію і проблеми з прозорістю. А на думку керуючої директорки Міжнародного валютного фонду Крісталіни Георгієвої, криптовалюта (той же біткоїн), може стати платіжним засобом в майбутньому, але поки вона далека від цього.
У МВФ підкреслили, що країни, в яких криптовалюти мають статус національної валюти або законного платіжного засобу, можуть отримати внутрішні нестабільні ціни, а також неможливість боротися з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.
У той самий час в Туреччині та Китаї заборонили операції з криптовалютою через спекуляції і відмивання грошей з її допомогою.
Як стверджують прихильники цифрових грошей, криптовалюти зручні у використанні, анонімні і спрощують багато фінансових операцій. Але чи так це насправді?

Криптовалюта не має єдиного курсу. Курс біткоїнів може змінюватися кілька разів на день. Його різкому падінню, наприклад, може сприяти твіт медійної особистості.
Більшість криптовалют децентралізовані, у них немає єдиного банку, який контролював би всю систему. Їхній курс залежить безпосередньо від довіри користувачів. Як приклад, в липні 2017 року курс біткоїнів впав з 2,6 тисячі доларів за одиницю до 1,9 тисячі доларів тільки через те, що хакери зламали одну з найбільших біткоїн-бірж, але не сам біткоїн.
Використання анонімності злочинними співтовариствами.
Покупців криптовалюти ніхто не може захистити, наприклад, коли жертви шахраїв переводять свої кошти в біткоїни, і такі перекази можна заблокувати.
Через неможливість простежити, хто саме є власником криптовалюти, вона користується популярністю у хакерів, торговців зброєю і наркотиками. Таким чином, криптовалюта спрощує обіг коштів між злочинними угрупованнями.
Наприклад, в цьому році українськими правоохоронцями припинено діяльність кількох злочинних груп, які організовували псевдобіржі по імітації торгів на міжнародних біржах і криптовалютних проєктах.Таким чином, зловмисникам вдалося вкрасти майже 10 млн доларів у ошуканих громадян, які згодом були переведені в криптовалюту.
З огляду на анонімність, втрачені біткоїни неможливо повернути: як це трапилося з програмістом Джеймсом Хауеллсом, який втратив свій жорсткий диск, на якому зберігалися дані про 7500 біткоїнів, який не зумів довести, що саме він є власником втрачених біткоїнів. Крім того, система настільки безпечна і анонімна, що в разі втрати секретного ключа, відновити його неможливо.
Хакери і їхні нові віруси
Деякі хакери знайшли способи заробітку на криптовалюті. Крім того, що біткоїн-гаманець може бути вкрадений через уразливість операційної системи комп'ютера, хакери придумують нові засоби видобутку криптовалюти шляхом поширення вірусів-майнерів.
Основний спосіб установки вірусу-майнеру - це інсталятори рекламного програмного забезпечення, поширювані за допомогою соціальної інженерії. Користувач шукає легальне ПЗ в Інтернеті. Але на пошуковій видачі йому трапляються посилання на шкідливі ресурси, де він і викачує дане шкідливе програмне забезпечення під виглядом нормальної програми.
Після того як вірус встановлений, він починає здійснювати обчислювальні операції на комп'ютері жертви. В результаті цього зловмисник отримує винагороду, що переводиться на його гаманець.
Таким чином, ще дійсно рано говорити про те, що криптовалюта є безпечним і надійним платіжним засобом в світі.
2

Коментарі

116.09.21, 10:52

Відповідь на запитання в заголовку: Так

    216.09.21, 23:23

    Чорт побрав, а як же вони вкрали надійний долар, а потім перевели у Біткоін?

    Наразі Біткоін є електронним золотом яке спочатку треба вивести фіатною одиницею, а вона обмежена, завищена сума вимагає верифікації з паспортом і фото.

    Тобто Біткоін більше 1000 долар анонімно ви не виведете, а магазини напевно теж працюють під верифікацію так що зброю і наркотики без паспорта не купите.

      316.09.21, 23:40

      Вкрасти Біткоін дещо важче чим долар, і вивести Біткоін без паспорта і фото, обмежено сумою. А решта Біткоін мало краще за долар, Біткоін важко підробити, вкрасти, вивести надмірну суму, його курс дійсно хлипкий. Сьогодні Біткоін не залежить від політики і цим убезпечує українців та можливо надійніший ніж депозит в Банках.

        416.09.21, 23:42

        Ще криптовалюту застосовують як цінний документ Акція. Ось вам український проект

        https://bill-mill.com/register?referrer=00021440

          517.09.21, 12:04Відповідь на 4 від Крилами віри