хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

"Північний потік-2" нічим не відрізняється від анексії Криму.."

  • 03.06.21, 00:05

15:36 01 червень Київ, Україна



Глава України Володимир Зеленський заявив, що Північний потік-2 - черговий важіль впливу, і Москва зробить все можливе, щоб використати його проти України.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung, яке публікує Офіс Президента.
"Якщо вони добудують Північний потік-2 - це загроза для енергетичної безпеки України та Європи. Росія точно нас відключить. Так, у нас є контракт. До речі, завдяки Німеччині і Франції ми в нормандському форматі домовилися про цей
контракт на п'ять років.І з цих п'яти років майже два вже пройшли. Через три роки цей контракт закінчиться. Якщо вони завершать технічну сторону Північного потоку-2 в цьому році, він запрацює через два-три роки. І ми знаємо, що буде. Все це робиться для того, щоб наступного контракту в України не було", - сказав Зеленський.
Також він вважає, що РФ буде використовувати дане питання в питаннях Донбасу і Криму.
"Північний потік-2, я вважаю, нічим не відрізняється від анексії Криму. Я поясню, чому. Щоб забрати собі Крим і мати можливість торгуватися, була розпочата війна на сході України, тоді потроху "забувається" питання Криму...
Але ми продовжували піднімати цю тему. Саме тому я вирішив створити Кримську платформу... Тепер росіяни йдуть за однаковим сценарієм. Тобто у них з'являються постійні важелі для торгів", - зазначив Зеленський.
аннексия Крыма
"Далі, щоб торгуватися по Донбасу, щоб "вибити" для сепаратистів амністію, щоб залишити за Росією контроль над результатами місцевих виборів і так далі, потрібно підвищувати ставки. Північний потік-2 на сьогодні - це козирна ставка. Реально у них на руках флеш-рояль, який ще й частково підтримує Європа", - додав президент.
Крім того, Зеленський виступив за те, щоб співвласниками української ГТС стали іноземці.
"Я дійсно вважаю, що було б круто мати в ролі партнерів, як співвласників в ГТС України, Європу та Сполучені Штати. Тому що питання не в тому, що ніхто б нам не пошкодив цю трубу, не здійснював проти неї будь-які дії, але в тому, що всі захищали б ці контракти і захищали в цілому безпеку України і Європи", - сказав він.
https://myc.news/ua/glavnoe/severnyj_potok2_nichem_ne_otlichaetsya_ot_anneksii_kryma__zelenskij
5

Коментарі

13.06.21, 06:24

Щоб у нас був контракт треба щоб в нашій трубі був український газ .

    анонім

    23.06.21, 12:57

    Кому нужна ваша ржавая труба? А про Крым забудьте, это уже свершившийся факт - Это РОССИЯ!

      33.06.21, 13:07

      А давайте ещё трубу продадим у співвласництво !