Сам собі Мандрівник

Путівник для подорожей Україною та Європою, пам'ятки та цікаві місця, які варто відвідати та подивитися. Практичний посібник з самостійного туризму. Об'єднуємо прихильників самостійних подорожей, обмінюємося інформацією про цікавинки, рекомендуємо що подивитися, відвідати, спробувати, описуємо особливості громадського транспорту, зв’язку, ПДР, шопінгу, розваг і гастрономії у різних країнах.
3+ підписатися

1 учасник

  • mandrian

Київ. Софійський собор та монастир



Будівництво цього храму завершило кількастолітній процес створення чергової суспільно-політичної формації України та ознаменувало ствердження київської Руської Імперії та статусу її Великих Князів серед середньовічних монархів. Держава отримала новий інструмент громадянського об’єднання народів та центральне сакральне місце, де формувалася та впроваджувалася релігійна політика, що поширювалася на усі верстви населення Русі.

Докладніше: http://samsobi.com.ua/index.php/ukraina/kyiv-region/184-architecture-kyiv/509-kv-sofiia

Шопінг в Празі

Шопінг в Празі порадує любителів цієї справи величезним асортиментом цікавих та потрібних речей на будь-який смак та гаманець. В магазинах та торгових центрах присутні як міжнародні торгові марки, так і суто чеські, а богемські скло та порцеляна здатні прискорити серцебиття кожної пані та панянки!

Докладніше: http://samsobi.com.ua/index.php/czech/praha/126-interesting-in-prague/506-shopping-praha

Шопінг в Будапешті

Жодна поїздка до іншої країни не буде повноцінною без шопінгу. Шопінг в Угорщині порадує любителів цієї справи не лише широким асортиментом, а й дуже демократичними, порівняно з сусідніми країнами, цінами. В магазинах та торгових центрах присутні як міжнародні торгові марки, так і суто угорські, які дещо розбавляють розповсюджені бренди, що робить походеньки по магазинам значно цікавішими.

Докладніше: http://samsobi.com.ua/index.php/hungary/budapest/141-interesting-in-budapest/505-shopping-budapest

Меджибізька фортеця

Фортеця, що знаходилася на перехресті Кучманського та Чорного шляхів, а також водного шляху по Бугу в середньовіччі була не тільки форпостом захисту навколишніх земель, а й засобом контролю за рухом цими шляхами та джерелом непоганого заробітку для володарів. Тому часто зазнавала нападів, руйнувалася та відбудовувалася. Історія цієї споруди сягає глибини віків та посідає одне з чільних місць між середньовічних фортець Європи.

Докладніше: http://samsobi.com.ua/index.php/ukraina/podillia-and-bukovina/194-architecture-bukovina-and-podillia/504-medzhybizh-castle

Найцікавіші страви чеської кухні

Подорожуючи Чехією, ви неодмінно завітаєте до місцевих ресторанів, аби пізнати цю країну з її кулінарного боку. Вам, для ознайомлення з пропозицією закладу, подадуть два документи: jdelniek (їдельничек), тобто меню з наїдками, та pitnek (питничек) – меню з напоями. Замовивши кухлик чеського toen pivo (розливне пиво) чи келих чеського вина, наведена нижче інформація дозволить вам сформувати замовлення та насолодитися стравами чеської кухні. А рецепти найпопулярніших чеських страв дозволять наблизити Чехію, якщо ви ще туди не доїхали, а вже зголодніли!

Докладніше: http://samsobi.com.ua/index.php/czech/502-czkitchen

Чеські вина

Якщо чеське пиво завоювало неабияку популярність, то чеські вина перебувають дещо в тіні свого знаменитого напою-земляка. Проте, виноробство у Чехії, за переказами, існує з ХІ століття, а на початку XVII століття, коли виноробство у Чехіїі перебувало у розквіті, площа виноградників сягала 35000 гектарів.

Докладніше: http://samsobi.com.ua/index.php/czech/501-czech-vino


Пам'ятки та цікаві місця Угорщини

  • 20.04.16, 21:31


Пам’ятки та цікаві місця Угорщини, які варто побачити. Детальніше: 

http://samsobi.com.ua/index.php/hungary/335-interesting-of-hungary

Сторінки:
1
2
3
попередня
наступна